Haragudhatok ezért anyámra?
Figyelt kérdés
Hárman vagyunk testvérek. Már nem lakom otthon, férjnél vagyok, de a másik két gyerek még igen, mert ők kiskorúak, anyám új házasságából vannak. Elvárhatom, hogy a szülinapomon, névnapomon, karácsonykor ugyanannyi figyelmet szenteljen nekem, mint a másik két gyereknek? Mert nekem nagyon rosszul esik, hogy nekik mindig "zsúr" van, én meg le vagyok rendezve egy sms-sel vagy egy késői felköszöntéssel. Nem az ajándékot hiányolom, hanem az odafigyelést. Van, hogy azt mondja, nincs pénze busszal eljönni, de hallom, hogy megint ezt meg azt vásárolgattak. Nagyon haragszom rá, de nem tudom, hogy jogosan-e, mert mindig azt érezteti velem, hogy ők a kicsik, én meg a felnőtt, gondolom nekem ezt meg kéne érteni. Nem dolgozik semmit, mégsincs ideje rám. Apám nincs, nekik még az is van. Irígy vagyok és féltékeny is! Jogosan? Mit tehetnék? Ha ezt elmondanám neki, akkor megértően ölelgetne, de biztos nem változna semmi. Csak hiú reményeket táplálna belém, aztán ha szükségem lenne rá, megint nem lenne velem. Mi a véleményetek?2009. júl. 10. 16:35
11/18 A kérdező kommentje:
Sosem beszélgettünk erről, azt hittem, hogy hozzá tudok szokni, de mivel most lettem én is anya, nagyon hiányzik. Én nem tudom elképzelni azt, hogy hónapokig ne érdeklődjek a gyerekem felől, nekem nagyon hiányozna! Azt mondja, hogy nem ér rá keresni! Hát... Szerintem csak akarni kell! Azért nem dolgozik, mert azt mondja nincs munka a környéken, de ezt is akarni kell! Tudom, hogy lusta.
2009. júl. 10. 16:59
12/18 A kérdező kommentje:
Amúgy én nem pontoztam senkit, minden véleményt fontosnak tartok, ti pontoztátok egymást :-(
2009. júl. 10. 17:02
13/18 anonim válasza:
így már egy kicsit más a gyerek fekvése.
ha hónapokon keresztül megsem kérdezi, hogy mi van az unokájával, akkor ott súlyossabb gondok vannak.
14/18 anonim válasza:
Szia! Szerintem az amit érzel az teljesen jogos.Attól hogy a testvéreid még kiskorúak attól még meglátogathatna anyukád, főleg most hogy már teis anya lettél érthető hogy most jobban szükséged lenne rá,és rosszul esik neked hogy nem keres.Tudod én is hasonloképpen éreztem amikor azt vettem észre hogy anyukám élettársa tőbbet jelent neki mint én pl most nem tudok jőnni mert "lacónak"ebédet kell adni! Fontos lett volna nekem ha jőtt volna anyukám és háborogtam magamban hogy most miért? Nem tud magának szedni azaz ember vagy ellopják ha magára hadja? Ez gyerekes gondolkodás tudom de akkor ezt váltotta ki belőlem.Én megtudlak érteni hogy igy érzel de elkell fogadnod ezt,már én is megszoktam és elfogadtam.Szerintem idővel benned is csilapodni fognak ezek az érzések,csak hogy most tőbb odafigyelést várnál anyukádtol a kicsi miadt ez ugymond "feltépte benned a sebet" Jol gondolom?
15/18 A kérdező kommentje:
Sokmindent el tudok fogadni, meg megértő vagyok én, de ez már szerintem nem normális, hogy mindig csak én keressem. Mindig kifogás gyanús volt a dolog, de gondoltam, megkérdezlek titeket is erről. Ja, ha kölcsön kell kérni, akkor megtalál :-((
2009. júl. 10. 17:29
16/18 A kérdező kommentje:
17:24-es! Jól gondolod!! Anyósom mindig jön, amikor csak tud, pedig messzebb lakik, de nekem hiányzik az anyukám! Sajnálom, hogy ilyen érzékeny vagyok!
2009. júl. 10. 17:33
17/18 anonim válasza:
Akkor mond meg neki hogy ne csak akkor keresen ha kölcsön kell én biztos hogy megmondanám neki akkor is ha megsértődik,gondolkozzon el rajta hogy te mit érezhetsz.És észre vehetné azt is hogy most szükséged lenne rá,de lehet velle is ilyen volt anno az anyukája és ezért hanyagol téged és nem gondolja hogy ez fájdalmasan érinthet,hiába is vagy már felnőt.
18/18 A kérdező kommentje:
Mamám nagyon jó anyuka! Ő is meglátogat havonta 2-3X! Anyám olyan nemtörődöm tipus, de tagadja! :-(
2009. júl. 10. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!