Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem adnak pénzt, de muszáj...

Nem adnak pénzt, de muszáj lenne vásárolnom 1-2 dolgot! Miéért nem adnak?

Figyelt kérdés

Elegem van már ebből! Évente max 1x kapok cipőt, azt is utána még hallgatom egy ideig, hogy hú de drága cipő volt az, most egy ideig ki se merjem nyitni a számat... B@sszus, az a cipő 3000 (!!!!) ft-ba került!

És most azért nem kapok újat, mert télen kaptam egy cipőt, nincs is nyári cipőm! Berohad a lábam a sportcipőbe, ráadásul bélelt, mivel télen vettünk, télre...

De ez már csak olaj volt a tűzre, már május óta könyörgök 2000 ft-ért, hogy vehessek magamnak nyári cipőt..

Különben van 6 pólóm, 2 nadrágom, 1 hosszúnadrágom, és ennyi. Bizsukról álmodni sem merek, pedig annyira szeretnék nőiesen öltözködni, de hát így nem tudok...

Mit tegyek? Ja és hozzáteszem, hogy apa júniusban 718.000 ft tiszta hasznot hozott haza! Ebből nyilván lejönnek a számlák, de akkor sem hiszem, hogy ne lenne 2000 ft egy cipőre..

17/L

2012. júl. 5. 20:54
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Amúgy nem csak sulihoz kéne a bérlet, hanem pl ha találnék munkát, akkor ahhoz is. Metrónál elég nehéz bliccelni...
2012. júl. 5. 23:13
 22/30 anonim válasza:
Miért nem mész Tescoba? Ott biztos van munka!
2012. júl. 6. 08:34
 23/30 anonim ***** válasza:

Ülj le velük beszélni, hogy vannak igényeid, és ha már képesek voltak megszülni, akkor legalább a minimumon felül is adjanak egy kevéske pénzt, ha tényleg nem megterhelő a pénztárcájuknak. Keresztszüleidnek említetted már,, hogy nincs cipőd?

Te pedig gőzerővel keress munkát. Ha valami ismerőssel szóba elegyedsz, akkor is érdeklődj, nem hallottak-e véletlenül valami munkalehetőségről. A barátod a munkahelyére nem tud beszervezni? Írtad, hogy jó tanuló vagy. Gondoltál már arra, hogy korrepetálj? Nemsokára itt a pótvizsgák ideje. A kisebb boltokba is bemehetsz meló után érdeklődni, ugyanis sokszor nem írják ki, hogy munkaerőt keresnek, ugyanis pikk-pakk találnak olyan embert, aki elvállalja.

Sok sikert!

20/l

2012. júl. 6. 08:52
 24/30 anonim ***** válasza:
21%
Nem vagyok rosszindulatú, csak szeretem reálisan nézni a dolgokat, nemcsak egy 17 éves kislány siránkozásait olvasgatni. Mellesleg nem engem kéne sajnálnod, hanem menni dolgozni, attól, hogy regisztrálva vagy és hívogatod őket egy dolog. A nyakukra kell járni, nem pedig itt sírni az oldalon. Mellesleg mégis mi ismeretlen emberek hogy tudnánk válaszolni a kérdésedre? Te élsz velük 17 éve... Amúgy mond le az internetet, nyár van mehetsz dolgozni, add el pár cuccodat, menj a városba és próbálj ott kérni munkákat, ahelyett, hogy itt sírsz az oldalon és várod, hogy megoldjuk a problémádat.
2012. júl. 6. 17:24
 25/30 A kérdező kommentje:

Tescoba fizikai munka van.

Keresztszüleim meghaltak 2 éve...

Barátom nem dolgozik, ösztöndíjat kap, illetve mivel nem él az anyjával és még tanul, az anyja is küld neki pénzt.

Utolsó, dehogynem, rosszindulatú vagy. Süt a rosszindulat a válaszaidból! 1,5 órányi utazásra vannak tőlem a diákszövetkezek, nem tudok 2-3 naponta bemenni, főleg, hogy bérletem sincs, és általában leszállítanak a buszról.. Úgy meg kb 2 óra az út...

Mondjam le a netet? Oké, kár, hogy azt a szüleim fizetik, és nem csak nekem, mivel 3 gép van a családban.. De lemondom, de csak magamnak! :D Nevetséges vagy.

Mi kötelez téged arra, hogy válaszolj?

2012. júl. 6. 19:25
 26/30 anonim ***** válasza:
9%

"Kedves" 24-eske! De igen, rosszindulatú vagy.

Ne mondd már nekem, hogy normális dolog, hogy a szülők még a gyógyszerét sem veszik meg, amire szüksége van.

Na meg a bérlet.

Szerintem biciklizgess te másfél-két órát a 40 fokban.

Az ember ilyenkor még akkor is szédeleg, ha éppen fekszik, nem hogy az aszfalton tekerjen.

Na és télen a hóban? Esőben? Ne nevettess.

A szülőknek igenis kötelességük eltartani a gyereküket amíg nagykorú nem lesz.

Persze a diákmunka jó dolog, de én is mikor elkezdtem csinálni, kb. fél évig majd' minden 2.-3. nap betelefonáltam, mire tudtak valamit adni.

Ennyit erről.

Az más helyzet lenne, ha rossz lenne az anyagi helyzetük, de mint írta a kérdező, itt nem erről van szó.

Na meg egy normális szülő akkor is leül a gyerekével és megbeszélik, hogy "sajnálom kicsim, de sajnos nincs pénzünk most erre, meg arra, magadnak kell előteremtened".

Viszont ha apuka több, mint fél milliót visz haza, akkor nincs mentség arra, amit csinálnak.

Az én szüleim soha nem kerestek ilyen jól, de mégis mindent megkaptam, amire szükségem volt.

És itt nem csak az alap ellátásra gondolok.

Érdekes, hogy ők egy normál (értsd: nem több százezres) fizetésből tudtak venni nekem bérletet, töltötték a telefonomat, kaptam ruhákat, tisztálkodási és pipere dolgokat, sőt, egy időben a fogamzásgátlómat is anyu fizette (pedig az nem két fillér).

Kedves Kérdező!

Nem tudom, próbáltál-e már velük erről beszélni?

Kérdezted, miért van ez így?

L/25

2012. júl. 6. 21:36
 27/30 anonim válasza:
47%
Igen, TescobaN fizikai munka van. De az miért baj? Sokan dolgoznak ott diákként.
2012. júl. 6. 22:41
 28/30 A kérdező kommentje:

Azért baj, mert nyugalmi állapotban 160 körüli a vérnyomásom szisztolés értéke. Sportolni sem tudok, tesiből épp, hogy nem bukok meg, mivel futás közben simán eléri a vérnyomásom a 200-at is.

Beszélni nem lehet velük, egyből felkapják a vizet.

2012. júl. 7. 12:06
 29/30 anonim ***** válasza:
Van a Tescoban pénztárosi munka is, az nem fizikai. Sőt, több pénztárost keresnek, mint árufeltöltőt.
2012. júl. 7. 17:25
 30/30 anonim ***** válasza:
48%
Szóval mindenféleképpen a szüleid a hibásak amiért te nem tudsz semmit sem csinálni, te meg tökéletes vagy. Érthető. Itt az oldalon meg mindenki hülye, aki "dolgoztatni" akar téged és felvázol egyéb lehetőségeket, hiszen mindegyiket elutasítod, vagy kitalálsz rá egyéb kifogásokat, hogy miért nem jó. Nem azért, de ennyi idő alatt meg tudtad volna beszélni a szüleiddel is.
2012. júl. 7. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!