Az egykék tényleg irigyek?
Én egyke vagyok már 28 éve :), és nem mondanám magam irigynek. Egyetlenegy dolog van, amit irigyelni szoktam másoktól: a testvérüket.
Éppen ezért egy biztos: minimum 2 gyerekem lesz!
Volt itt egy hasonló kérdés nemrégen.
Akkor is úgy gondoltam és most is úgy gondolom, hogy neveltetés kérdése az egész.
Szia!
Én egyke vagyok. A sztereotípiák néha igazak, hiszen az egyedül lévő gyereknek nem kell osztozkodnia, nem kell a testvérével "feleznie"; tehát természetesnek veszi, hogy minden csak neki jár. Igen, neveltetés kérdése , hogy kiből milyen felnőtt lesz ; illetve a saját akarata, hogy rájöjjön, megosztani valamit valakivel sokkal nagyobb érték. Én megtanultam , és élek is vele :D
Márminthogy kire-mire irigyek?
Testvérek szoktak egymásra. Az én férjem pl. egyke, kérdeztem, azt mondta, soha nem irigyelte az olyat aki nem egyke, mert nem is tudta milyen az.
Egyke vagyok!
Én örülök neki, mert nem tudom, milyen egy testvér.
Lehet, hogy kicsit irigy vagyok, voltam, tanulok nem az lenni!!!
Egy biztos: Egyedül lenni nagyon szeretek!!!
Én is egyke vagyok,és ez volt a legnagyobb büntetés számomra a szüleimtől amit csak kaphattam,hogy nincs testvérem.Mindig hiányzott,és még most 36 évesen is hiányzik.Nem vagyok irigy,inkább az ellenkezője igaz rám,hogy eszetlenül jószívű vagyok.Ezt úgy értem,hogy néha a józan ész határain is túlmegy a segíteni akarásom,akár a saját káromra is,és sokszor arra érdemtelen embereknek segítek adakozok.
Nekem pont ezért van 3 gyerekem,mert én magam egyke voltam,és nagyon nagyon utáltam az lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!