Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szólítjátok anyóst/apóst?

Hogyan szólítjátok anyóst/apóst?

Figyelt kérdés

Elsosorban fiataloktol szeretném kérdezni, hogy tudjátok -e anyost/apost anyának/apának szólítani? Osszesen 7 éve vagyok a férjemmel (2 éve házasok vagyunk, gyerek is van), de nem tudom oket anyának és apának hívni. Egyszeruen nem megy. Anyosommal tegezo viszonyban vagyunk, aposomat magázom (ez viszont nekem fura is, mert apos testvérének a fiának van egy barátnoje, o viszont tegezi aposoma).

25 N

2012. júl. 3. 14:45
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Falun élek. Ugye régen az volt a szokás, hogy anyukának és apukának kell szolítani oket.
2012. júl. 3. 15:22
 22/27 anonim ***** válasza:
Nálunk már csak az én apukám él az örömszülők közül, így ő nekem is meg a páromnak is "Apu".
2012. júl. 3. 15:23
 23/27 anonim ***** válasza:
Kerülöm a megszólítást..2 éve vagyunk párommal együtt,de nem szólítottam még a szülőket meg. Magázás van egyébként:) Párom se szólítja néven az enyémeimet,ő is kerüli a megszólítást,de magázódás van dettó. 21/L,28/F
2012. júl. 3. 15:30
 24/27 anonim ***** válasza:

Leendő anyósomat kb. három évig magáztam és néniztem, aztán felajánlotta a tegezését, rám is szól tettetett dorgálással, ha csókolomozok vagy hasonló, még mindig előfordul :) Vele nagyon jó a viszonyunk, jobb, mint a vér szerinti anyámmal.

Leendő apósomat magázom, mondjuk ő más jellem, általában barátságos, de néha nehéz természete van. A fiával is kissé távolságtartó, jópofizik vele, de nem egészen olyan, mint egy apa. Amúgy külön élnek a párom szülei, mert apósjelölt pár éve összejött egy özvegyasszonnyal... Nem is élnek egy településen.

23/L, a vőlegényem 26/F

2012. júl. 3. 16:31
 25/27 anonim ***** válasza:

Nekem csak apósom van.

Nem tegeződünk, Józsi bácsinak hívom. 46 évvel idősebb nálam, így nem is jönne máshogy a számra, ha kérné se.

2012. júl. 3. 17:53
 26/27 anonim ***** válasza:

Én az anyósnak okachan, apóst meg otosan-nak(anya, apa japánul).

Megtetszett nekik, azóta így hívom őket. :D

2012. júl. 3. 21:35
 27/27 anonim ***** válasza:
Irénke néni. Apósom sajnos nem él már.
2012. júl. 9. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!