Hogyan szólítjátok anyóst/apóst?
Elsosorban fiataloktol szeretném kérdezni, hogy tudjátok -e anyost/apost anyának/apának szólítani? Osszesen 7 éve vagyok a férjemmel (2 éve házasok vagyunk, gyerek is van), de nem tudom oket anyának és apának hívni. Egyszeruen nem megy. Anyosommal tegezo viszonyban vagyunk, aposomat magázom (ez viszont nekem fura is, mert apos testvérének a fiának van egy barátnoje, o viszont tegezi aposoma).
25 N
Ok engem néha lányomvan vagy a nevemen szolítanak. Gondolom jol esene nekik, ha anyunak és apunak szolítanám oket, de nem megy, nem tudom a számon ki sem ejteni. En is probálom kerulni a megszolítást mint az elso válaszolo.
Legalább nem csak én vagyok ezzel egyedul.
Koszonom a válaszokat!
Magdi néni, após sajnos régebben elhunyt, nem is ismertem.
Párom meg szintén a fenti módon szólítja a szüleimet, tehát keresztnév és néni/bácsi. Fel fogják hamarosan ajánlani a tegezést, kérdeztem páromtól, hogy hogy reagál, azt mondta nem tudná megszokni a tegeződést velük.
Két nővéremnek mikor megkérték a kezét, szüleim mondták a sógoroknak, hogy egy feltétellel: ezentúl tegeződés. Az idősebbik nővérem férje mai napig magázza őket, ő sem tudta megszokni (ennek ellenére persze meg lett tartva az esküvő :)), másik nővérem férje tegezi őket azóta a keresztnevükön szólítva.
Bátyámnak még nincs felesége, de az előző komoly barátnőjének (6 évig voltak együtt) felajánlották a tegeződést, vele a mai napig is tegeződnek ha összefutnak. Páromnak még nem ajánlották fel (5 éve vagyunk együtt), de hamarosan annak is eljön az ideje, ahogy ismerem őket.
Anyósjelöltemet tegezem, tehát a keresztnevén szólítom.
"Apósom" már régen meghalt sajnos.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!