Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan szólítjátok az...

Ti hogyan szólítjátok az anyóst és apóst?

Figyelt kérdés
Régen az volt a divat, hogy anyuka és apuka, de ez már nem divat. Gondolom mindenkit a keresztnevén, mert én igen. Nem csak a szokás érdekel, hanem az, hogy mi az elvárható, az iratlan szabály.
2012. máj. 18. 09:11
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

Az első anyósomat, apósomat anyuka-apuka néven szólítottam, az anyuka nagyon nem állt a számra, több évig "csesztetett" a volt anyósom, hogy de így hívjam őt. Sokáig azt mondtam, hogy nekem van már egy anyám.

A második anyósomat első naptól kezdve a keresztnevén szólítom, Őt mindenki így szólítja, Ő kérte így, a férjem is így szólítja és a lányunk is.

2012. máj. 18. 09:18
 2/30 anonim ***** válasza:
79%
Anyóst a keresztnevén, apóst sehogy. mindig megoldom, hogy ne kelljen megszólítanom, annyira nem áll a számra.
2012. máj. 18. 09:21
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

A nevukon.

(regen se volt mindenhol divat, a szuleim is a nevukon szolitjak a nagyszuleimet, pedig a nagyszulok mar 90 fele jarnak)

2012. máj. 18. 09:26
 4/30 A kérdező kommentje:
Nem szólíthatom őket apukának meg anyukának mert alig 15 évvel idősebbek. Keményen magázom őket, de keresztnevükön szólítom. Az első hozzászólóhoz annyit, hogy egy kicsit érdekes, hogy a párod is nevén szólítja az édesanyját és az unokák is, egyébként szokás kérdés.
2012. máj. 18. 09:27
 5/30 anonim ***** válasza:
79%
Nekem X néniznem és Y bácsinak kell őket hívni (idősebbek), én 31 vagyok, párom 34 éves. Elég kellemetlen. Nagyon tisztelem őket, és szépen is beszélek velük, és magázódunk, de azt mégse mondhatom (rámszólnak) ,hogy pl. (nem ez az igazi neve) Klárika, nagyon finom pörköltet főzött! Csak úgy mondhatom, hogy Klárika néni! Az én szüleimet a keresztnevükön szólítja a párom, és tegeződnek, mégse omlott össze az ég.
2012. máj. 18. 09:33
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Engem a keresztnevemen szólít a menyem.
2012. máj. 18. 09:34
 7/30 anonim ***** válasza:
35%
AAzert az furcsa, hogy magazod oket, megis egy csalad
2012. máj. 18. 09:34
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és én Mamának szólítom az anyósomat. Ugyan régen elváltunk, de néha meglátogatom még. 81 éves.
2012. máj. 18. 09:35
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom szülei elváltak. Az apósomat a keresztnevén szólítom (becézve, mert úgy szereti, de 6 év alatt kb. 3-szor találkoztam vele, ebből egy az esküvő volt), az anyósomat anyának, anyukának, vagy a keresztnevén. (Tündéri anyósom van, nagyon szeretem.)
2012. máj. 18. 09:36
 10/30 anonim ***** válasza:

A keresztnevükön és tegezem őket. A párom ugyanígy az én szüleimmel.

Az én anyósom is eleinte mondogatta, hogy szólítsam őt nyugodtan anyunak,de mondtam, hogy köszönöm a bizalmat,de nem,lassan de elfogadta.

2012. máj. 18. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!