Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan szólítjátok az...

Ti hogyan szólítjátok az anyóst és apóst?

Figyelt kérdés
Régen az volt a divat, hogy anyuka és apuka, de ez már nem divat. Gondolom mindenkit a keresztnevén, mert én igen. Nem csak a szokás érdekel, hanem az, hogy mi az elvárható, az iratlan szabály.
2012. máj. 18. 09:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
És én tegezem őket, mert úgy érték. Az én szüleim nem váltak el, de idősebbek, mint párom szülei, kicsit maradiak is, ők nem kérték, hogy párom tegezze őket, így következetesen magázódnak, és párom a keresztnevükön + néni/bácsi szólítja a szüleimet. Utolsó voltam.
2012. máj. 18. 09:38
 12/30 anonim ***** válasza:
Bocsi, a 9. és a 11. választ tartozik egybe. Meg ez. :) És én vagyok a nő, 27 vagyok. Párom 34. (A szülei 54-56 évesek, az enyémek 60 felett vannak.)
2012. máj. 18. 09:40
 13/30 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok: Attól, mert a nevükön szólítják, még minden tiszteletet megadnak anyósomnak, nem tudom ezért furcsállod-e. Ugyanígy a sógoromék is és ott a két unoka, már a 3 éves kicsi is "Böbézi" anyósom. Úgy ahogy írtad, szokás kérdése az egész.

Apukájukat pedig "Petizték", amíg élt.

2012. máj. 18. 09:42
 14/30 anonim ***** válasza:

Én keresztnéven és tegezem.

A feleségem szintén tegezi, de anyunak, meg apunak szólítja a szüleimet:) Nagyon szeretik egymást, így nem bánom.

Anyósom is aranyos, csak a tisztes távolságot szeretem tartani :D

2012. máj. 18. 09:42
 15/30 anonim ***** válasza:
anyósomat Magdi néninek.Apósomat sehogy mert nem él.
2012. máj. 18. 09:49
 16/30 anonim ***** válasza:
Apóst is anyóst is tegezem, keresztnevükön szólítom őket.
2012. máj. 18. 09:51
 17/30 anonim ***** válasza:

Tegezem őket és a keresztnevükön kéne szólítanom őket, de nem jön a számra :( elég kellemetlen (7. éve vagyunk házasok). Volt olyan javaslatuk is, hogy keresztnév+anyu/apu.. de mint valaki írta is előttem, nekem már van anyum, apum..

Így voltam a Keresztapámmal is kicsiként. Mindig azon nevettünk apuval, hogy is kéne szólnom neki: hééé te!? ;) (azóta Keresztapuzom)

2012. máj. 18. 09:58
 18/30 anonim ***** válasza:
63%
Tegeződünk és a nevükön szólítom őket. Szép is lenne, ha anyukázni/apukázni kellene őket. Ez nekem valahogy olyan, mintha megtagadnám az igazi szüleimet.
2012. máj. 18. 10:06
 19/30 anonim ***** válasza:
Én szoktam viccesen anyósnak hívni, mivel végre eljegyzett a párom és már nagyon örülök, hogy a párom anyukája végre az én anyósom lehet. Amúgy többnyire a keresztnevén.
2012. máj. 18. 10:09
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Én azért anyuzom az anyósomat, mert nagyon szeretem, és nekem könnyen a számra jön. Senki se kérte, hogy így hívjam, csak azt mondta, hogy tegezzem. De tényleg úgy viselkedik velem, mint a gyerekeivel (amit kicsit se bánok, mert szerintem nagyon jó anya, és legalább annyira jó nagymama. Anyukámmal nem vagyok ennyire jóban.) 12-es voltam.
2012. máj. 18. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!