Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogyan szólítjátok az...

Ti hogyan szólítjátok az anyóst és apóst?

Figyelt kérdés
Régen az volt a divat, hogy anyuka és apuka, de ez már nem divat. Gondolom mindenkit a keresztnevén, mert én igen. Nem csak a szokás érdekel, hanem az, hogy mi az elvárható, az iratlan szabály.
2012. máj. 18. 09:11
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Keresztnevükön és tegezem őket.
2012. máj. 18. 10:47
 22/30 anonim ***** válasza:

Anyósomat erika néni, apósomat meg sehogy, kerülöm a helyzetet hogy meg keljen szólítanom, de ha mégis meg kell akkor Pista bácsi

Tegeződést nem ajánlották fel, pedig vártam, hisz a szüleimet is tegezi mindenki és mégse haragszanak érte.,

2012. máj. 18. 11:03
 23/30 anonim ***** válasza:

Annó én anyukának és apukának, a férjem az én szüleimet anyunak és apunak. A férjem szülei azóta már meghaltak, így nem szólítom őket sehogy. A gyerekeink születése óta pedig mindegyikünk (a gyerekek, a férjem is és én is, sőt most már az egyik vő jelölt is) nagyinak és nagyapának.

Minket mindkét vő jelölt tegez és a keresztnevünkön szólít (már az eljegyzések előtt-től; mi ajánlottuk fel, hogy tegezzenek és keresztnéven szólítsanak néni és bácsi nélkül, már akkor amikor még csak jártak a lányainkhoz) Az egyik vőjelölt, ha szívességet kér, anyukának szólít (és emleget). Az egyik lányom X néninek és Y bácsinak szólítja a vőlegénye szüleit és nem tegezi őket (velünk egyidősek a leendő nászék) A másik vőjelölt szülei nem élnek.

2012. máj. 18. 11:17
 24/30 anonim ***** válasza:

Anyukám az anyósát Mamának hívja, ahogy mindenki más is. (Nem az unokák miatt, őt a gyerekei is így hívták már mikor kicsik voltak akkor is.) Az apósa már nem él, de Papaként emlegeti.

Apukám az anyósát Anyunak hívta, aztán most már őt is Mamának (az unokák miatt). Az apósát meg Apunak, aztán Papának az unokák miatt, de ő már nem él...

2012. máj. 18. 12:12
 25/30 anonim ***** válasza:

Anyóst a keresztnevén, bár többnyire megoldom, hogy ne kelljen kimondani (még furcsa kicsit). A tegezéssel semmi gondom, csak direktbe a nevén szólítani nem megy még.

"Apósom" már nagyon régen meghalt, nem ismerhettem meg.

2012. máj. 18. 13:55
 26/30 anonim ***** válasza:
keresztnevükön és tegezem őket.
2012. máj. 18. 14:04
 27/30 anonim ***** válasza:
61%
Anyósomat tegezem, de "néni"- vel. Tehát: szia Marika néni! (Ezt még egyik hsz-ben sem olvastam, ez furcsa??) Mióta megszületett a gyerekünk és mamának hívja, néha én is Mamának szólítom.
2012. máj. 18. 14:23
 28/30 anonim ***** válasza:
Szintén mint az utolsó hozzászóló. Ica néni, de tegezem. Neki így tetszik és nekem is, mert az Ica olyan kemény lenne. Nekem.
2012. máj. 18. 14:52
 29/30 anonim ***** válasza:
Ica néni, Sanyi bácsi, de amióta megvan a kicsi, azóta Ica mama, Sanyi papa, vagy csak mama-papa. Magázom őket.
2012. máj. 18. 15:02
 30/30 anonim ***** válasza:
mamuli,és míg élt após , pauli. papuli halála után tegeződünk anyóssal.
2012. máj. 19. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!