Hogy kezeljem ezt?

Figyelt kérdés

Ebben a két napban vigyázunk 2. alkalommal a sógornőm gyerekeire (9F, 6L) napközben. Mindig meg lett kérdezve az anyjuktól, ezt vagy azt megeszik-e. Persze, igen.

Gyakorlatban meg alig esznek valamit. Párom és azok szerint, akik ettek a főztömből, jól főzök. Ezek a gyerekek meg matatják a kaját, ez ezért nem tetszik, az azért nem. Ma pl. házi pizzát csináltam, anyja szerint imádják, erre leszedik róla a feltétet, mert ők azt nem szeretik, a maradékba két harapás és kész, ez volt az ebéd. Múltkor halrudacskát sütöttem, amit állítólag imádnak (ezt el sem lehet rontani, vagy másként csinálni). Abból is egy harapás és kész. Megkérdezem, pörkölthöz a tészta jó-e, igen, szeretik, aztán főzhettem rizst, mert a tészta nem ízlik, azért, hogy aztán abból is 1 evőkanálnyit egyen a gyerek. A pofám meg ég, hogy majd éhesen mennek haza (bár nasit azt esznek), meg hát szarul esik. Sütöttem nekik sütit ránéznek és meg sem akarják kóstolni... Az egésztől elmegy a kedvem... Pedig aranyos gyerekek, elvannak velünk, de ezen a kaja dolgon nem tudok túljutni.

23N

2012. júl. 2. 19:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
meleg van,ilyenkor inkább inni vágyik mindenki
2012. júl. 2. 19:39
 2/12 anonim ***** válasza:
71%
Nem kell körbeugrálni őket. Majd szólnak, ha éhesek. Egy gyerek sem halt még éhen, viszont az éhes gyerek nem is válogat. Ne adjál nekik nasit ebéd előtt.
2012. júl. 2. 19:43
 3/12 anonim válasza:
77%
nem benned van a hiba a gyerekek lássák hogy egy kicsit e ngedsz nekik és felmásznak a fejedre légy erélyesebb velűk szembe s ha ez nem tetszik semmi esetre se főzz mást s majd lassan megszokják mutasd meg hogy te vagy a felnőtt nem ők parancsolnak nekem 2 gyermekem van tudom mit irok.
2012. júl. 2. 19:43
 4/12 anonim ***** válasza:

Jól kezeled. Ez van, ha nem esznek, hát nem esznek. Most látod, milyen lesz, ha lesz gyereked, edzed magad :-)))

Ha panaszkodnak netán (nem fognak!), megmondják azt is, mivel is letttek kínálva, nem lesz gond, hogy nem fogukra valót főztél.

Egyébként meg tényleg meleg van, ki éhes?

2012. júl. 2. 19:57
 5/12 A kérdező kommentje:
Ebéd előtt nem nasiznak, max egy kis kukoricás puffancs. Sőt már volt, hogy úgy jöttek ide, hogy nem is reggeliztek otthon, és még úgy sem ettek. Nem tudom, a nagyszülőknél mit esznek, mikor 1-1 hétig is ott vannak. Egyszer após mesélte röhögve, cukkini volt rántva, amit a gyerekek utálnak, de muszáj volt megenniük. Most akkor nekem is rájuk kéne erőltetnem?
2012. júl. 2. 19:58
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem parancsolnak, csak a kedvükre akartam tenni, ha már a tészta nem ment, reménykedtem, hogy rizzsel megennék. A halrudacskához is mindkettőnek úgy csináltam, ahogy szereti, egyiknek krumplipüré, másiknak hasábburgonya. Hát megérte megfőnöm 40°-ba pár falat miatt. :D De végül is kezdem belátni, én vagyok a hülye, más nem sürgölődne ennyit.

Viszont mindkét szülőtől visszahallottuk, jobban szeretnek nálunk lenni, mint a nagyszüleiknél, úgyhogy azért mégis jól érzik itt magukat. :)

2012. júl. 2. 20:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha úgysem a Te gyerekeid, és csak rövid ideig vigyázol rájuk, akkor megkérdezhetnéd tőlük, hogy mit szeretnének enni.

Egyébként simán el tudom képzelni, hogy nem ízlik nekik a főztöd. Nem azért mert rosszul főznél, csak nem ahhoz vannak szokva.

"Egy gyerek sem halt még éhen, viszont az éhes gyerek nem is válogat."

Ezt a hülyeséget hol hallottad? Természetesen a válogatós részre céloztam.

2012. júl. 3. 01:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha éhes,akkor eszik.

Pont két dgmeleg napot fogtál ki,mi is csak gyümölcslevest ettünk,pedig főztem normális kaját is.

2012. júl. 3. 08:33
 9/12 Dottorre ***** válasza:

Kicsit túl akarod őket kényeztetni kaja ügyben. Nem kell messze menő következtetést levonni, a gyerekek általában az otthoni ízekhez vannak szokva. Ha nem, akkor sem Anya és Apa ad enni, ettől már nem is olyan finom az étel.

Bár már lejár a két nap, mire olvasod, de szerintem kapjanak egy levest ebédra, uzsonnára pedig lehet fejenként 2-2 Túrórudi, azt minden gyerek szereti. Este kérdezd meg éhesek -e, ha igen, akkor lehet csinálni mondjuk tejbegrízt, azt is megeszi minden gyerek, és nem mennek haza éhesen. Egyébként pedig ne égjen a "pofád", mert az a lényeg, hogy a gyerek jól érezze magát, úgy is azt fogja mesélni, nem pedig azt, hogy éheztették, és különben is milyen rossz a főztöd.

2012. júl. 3. 09:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az ebéd most zajlik (kivételesen később álltam neki, máskor már fél 12-re kész vagyok), inkább ki sem mentem a konyhába, párom tálal nekik, hátha így jobban esznek, ha ő ösztönzi őket. Meglátom, mi lesz. :)
2012. júl. 3. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!