Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem adja vissza a saját...

Miért nem adja vissza a saját anyám a pénzem?

Figyelt kérdés

A történet a következő. 12. osztályból elballagtam, kaptam a rokonoktól 20ezer forintot vegyesen, anyuéktól semmit. Erre néhány napon belül anyám elkezdett velem bevásároltatni, abból a pénzből amit kaptam. Mondom jó, rendben van, csak majd kérném vissza, mert gyűjtenék a későbbiekre. És amikor ezt felhozom, akkor egyből elkezd legyintgetni, és látom rajta, hogy esze ágában sincs visszaadni azt a pénzt.

Rendben van, hogy adok neki valamennyi pénzt, mert a kaja mindannyiunknak kell, és nem állunk túl jól, bár érdekes, hogy havonta mindig ki tudtunk jönni, enélkül a pénz nélkül is. Szóval így sosem fogok tudni összespórolni akármire is, ha anyám fülébe jut, hogy nekem pénzem van, és onnantól kezdve a sajátjának tekinti, és elkölteti velem.

És nem ez az 1. alkalom. A húsvéti, a születésnapi pénzemet is ezekre kellett elköltenem, mert anyám erkölcsi zsarolásba kezd, ha nem adok: "akkor nem eszel!" meg ilyenek.

2012. jún. 30. 16:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hát nem tudok egyebet mondani, mint azt, hogy ha ez rendszeres, legközelebb a saját pénzedből ne vásárolj be a közösbe. Ugyanúgy adják oda a családi kosztpénzt, mintha nem kaptal volna ajandekpenzt. Vagy ha lehet beszélni a rokonokkal erről, akkor kérd a megfeleő utalványban, pl. könyvutalványban az összeget, és akkor védve vagy.

Vehetsz részvényt, valutát, takarékjegyet is, és máris nincs otthon készpénzben a saját vagyonkád.

2012. jún. 30. 18:00
 12/18 anonim ***** válasza:
A kérdésedre a válasz talán az,hogy elég rosszul álltok anyagilag,így egy kis kárpótlást enged magának ,ha pénzhez jutsz.Tanácsolom,hogy rejtegesd a pénzed vagy nyiss bankszámlát ha már ilyen szülőket addot a természet.
2012. jún. 30. 18:00
 13/18 anonim ***** válasza:
..ja, és a főcímkérdésre a válasz: azért nem adja vissza, mert ő közös családi szerzeménynek tartja. Te meg nem. Szerintem is azért van, azért jó egyben egy összeget ajándékba kapni - és a rokonok is bizonyára ebből a megfontolásból adják -, mert nincs lehetosegetek összespórolni bizonyos célokra, és igy meg vehetsz valami olyat, amit egyébként nem tudnátok kigazdálkodni. Pl. egy öltönyt, vagy egy nyelvvizsgát, egy biciklit, színházbérletet stb., ami viszont nagy előrelépés lehetne az életviteledben, ha megszerzed azt, ami éppen hiányzik.
2012. jún. 30. 18:05
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem szép dolgot tanácsolok, de: ha van még valamennyi pénzed, vegyél egy olcsóbb valamit, pl. parfümöt, és mondd árnak a 2-szeresét. Ha anyukád kérdezi, mondd, hogy te máe elköltötted, TE KAPTAD, és a nénikéd azt mondta, hogy majd mutasd meg, mit vettél belőle.
2012. jún. 30. 18:56
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is így jártam sajnos. Ennek már 7 éve. Nagy ballagási bulim volt, nagy rokonság, akik jómódúak is. Kaptam 200ezer Ft-ot. Odaadtam anyámnak, hogy biztonságban legyen. Pár hét alatt eltapsolta. Nem vett semmi extrát, gondolom pár számlát kifizetett, meg normálisabb kaják voltak, de ennyi. Mind egy fillérig elköltötte.

Mikor elköltöztem otthonról, úgy, hogy suliba jártam, utána dolgoztam, de egy fillért nem adott, hogy legalább egy kiló kenyeret, meg egy doboz margarint tudjak venni, míg kapok fizut.

Egyébként jó anya, de anyagiakban nagyon megbízhatatlan sajnos....soha nem fogok neki kölcsön adni...

Szerintem te is búcsút inthetsz a pénznek, ha eddig nem adta vissza, bárhogyis kapálózol.

2012. jún. 30. 19:02
 16/18 anonim ***** válasza:

Sajnálom hogy a te anyukád is ilyen! De tényleg nem vagy egyedül. Az én anyám is ilyen volt. Gyerekkoromban akármikor kaptam egy kis zsebpénzt, folyton elvette még aznap, amikor nagyapám adta. Ez volt 12-14 éves koromban. Utána kb 15 éves koromtól amit kaptam zsebpénzt be kellett osztanom saját magamnak úgy, hogy abból kellett csizmát vennem, ruhát, kabátot. Pl: ha valaki kap havonta 5000 ft zsebpénzt a nagyapjától, és abból kell ruhát vennie, akkor az nagyon nagyon szűkösen elég, kb a legolcsóbb turiba kellett hogy menjek ha nem akartam szétfagyni télen! És az 5000 ft-ból még a napi reggelit is meg kellett oldani, vagy inkább kibírni délig a suliba az ingyenes ebédig.. :S Úgyhogy nekem sem volt jó gyerekkorom! És ez van a mai napig! Előnye: meg tudom becsülni a pénzt!!!! Komolyan mondom hogy ez a drasztikus gyerekkor ezt az előnyt hozta számomra. Míg más korombeliek dobálják a pénzt, a szüleiktől kapott pénzt, addig én megdolgozom minden ft-ért, és beosztom. Hiába kapnak a korombeli 20 évesek havi 40-50 ezer ft költőpénzt évek óta, 1 ft megtakarításuk sincsen! Ezzel szemben nekem 1 év alatt 600 e ft-om lett félretéve, úgy hogy csak diákmunkából! Mellette naponta jártam fősulira (támogatásom, ösztöndíjam nincsen) és saját magamat tartom fennt! Igaz azt hiszik az ismerőseim hogy engem is támogatnak a szüleim, mert olcsón veszek használt jó ruhákat. Fillérekért.

Azt tudom tanácsolni neked, hogy keress diákmunkát. Anyukádnak hazudd azt, hogy jársz valamilyen szakkörre, sportolsz, valakivel tanulsz stb. Nem kell neki megmondani hogy dolgozol. Így el tudod tenni a pénzt! Én is ezt csináltam! Mert nekem sem lenne 1 ft-om sem, anyám az utolsó fillérig elkérné, pedig havi 260 ezerből élenk, úgy hogy ebből csak 20 e ft a hitel! És még sincs pénzük!

2012. jún. 30. 19:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Komolyan mondom, csak ámulok, hogy ilyen létezik. Soha egy fillért nem tudnék a gyerekeimtől elvenni. Nem hiszem el, hogy ilyen szülők léteznek.
2012. jún. 30. 20:29
 18/18 anonim ***** válasza:

ez tényleg lehúzás.

ha eddig meg tudta oldani a 20 rugód nélkül a család ellátását, akkor ezek után is meg tudná, de ő kapzsi módon lenyúlta a pénzedet.

normális szülő inkább ad, és nem elvesz.

tartsd titokban innentől minden bevételedet, menj nyári melóra, tedd el, később még jól fog jönni.

amiért te dolgozol meg, ahhoz semmi köze. nem a felesége vagy a férje vagy, h minden vagyon közös...

ismerek nagyon csóri embereket, de tőlük sem húzza le az anyukájuk a pénzt, hanem megmondja, hogy akkor ebből veszel cipőt magadnak, meg mész bulizni. igaz, hogy nem ad nekik komolyabban semmire, de nem is önkényesen költi minden másra.

2012. jún. 30. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!