Mennyi időt töltsünk anyuéknál ha házasok vagyunk?
Részletek lent.
Figyelt kérdés
Leültünk erről beszélgetni a feleségemmel, mert gond volt belőle. Arra jutottunk, h az ő álláspontja a maximum heti 2,5 találkozás (1 hosszabb időre, 1 rövidebb hét közben és 2 hetenként egy 3. közepes idejű). Mondjuk ebbe is csak nagyon nehezen egyezett bele, igazából 1,5-2-t szeretne. Én azt gondolom, h ha ezen felül (2,5-en) még 1-2-szer átszól anyukám, h ugorjak be valamiért (csak 10-15 percre), az még elfogadható lenne, de ő erről hallani sem akar. Szerintetek?
Most nem mondod komolyan, hogy ilyen "szabályokat" fektettek le? Szerintem ez nevetséges!
Az ilyet nem lehet megtervezni, hogy hányszor menjünk át!
Persze ha a párod nem nagyon csípi az anyósát, megértem!
2009. júl. 8. 18:47
2/23 anonim válasza:
van esetleg problémája anyukáddal? vagy nem jönnek ki? mertr ha semmi gond nincs, akkor nem értem, hogy miért okoz ez neki problémát. Mi nem szoktuk betáblázni, hogy hova mikor megyünk, gondolunk egyet, és már ott vagyunk, vagy ők vannak itt.
Az pedig, hogy beugrasz segíteni, végképp nem lehetne gond.
szerintem.
az ő szüleivel milyen a kapcsolatotok?
2009. júl. 8. 18:49
3/23 anonim válasza:
Ha már házasok vagytok és együtt éltek, heti2x bőven elég meglátogatni a szülőket, de 1x is elég hosszabb időre. S hogy beugrasz hozzá 10-15 percre, az attól függ milyen sűrűn van. Anyukádék el tudják látni magukat? Ha igen akkor idelye elengedniük, neked pedig elszakadni tőlük. Házas vagy, külön éltek. A párod szüleinél mennyi időt töltötök? Meg egyébként is élvezd, hogy együtt vagytok!
2009. júl. 8. 18:49
4/23 anonim válasza:
Szerintem igény szerint látogassátok, de ne legyen lefixált idő. Ne menjen a házasság rovására, ha a nejed nem kedveli, de édesanyádat sem sértheted meg. Nem hiszem hogy egy felnőtt férfinak engedélyt kellene kérni ahhoz, hogy tiz percre bárhova elugorjon, akár az édesanyjához. A nejed mennyit megy a szüleihez?
2009. júl. 8. 18:56
5/23 anonim válasza:
tényleg hülyeség így pontosan meghatározni
szerintem neki azzal van baja, hogy anyukád "csak úgy" szól, hogy ugorj be
ezt én sem szeretem!!!
2009. júl. 8. 18:56
6/23 A kérdező kommentje:
Szüleim együtt élnek, van egy tesóm is, aki velük él. Nem idősek és szerencsére makk egészségesek :) A feleségem szüleihez kb. 1,5-szer megyünk egy héten, azon kívül telefonon szoktak beszélgetni.
Tudom, h furcsa ez az időbeosztás, csak nem tudtunk máshogy egyezségre jutni, és nem szeretném, ha ebből több vita lenne. A feleségemnek semmi baja nincs anyukámmal, csak azt mondja, szeretne velem több időt tölteni, meg h azt nem szereti, h így szinte minden nap átmentem korábban (heti 4-5-ször biztos), és h anyu bármikor át tudott engem hívni. Meg nem szereti, ha napi-kétnapi szinten elmesélem nekik, h mi van velünk.
2009. júl. 8. 19:07
7/23 anonim válasza:
Én még ilyet nem is hallottam. Szabályozott láthatás a házasság után??? Világröhej. Az öcsém is házas, de minden nap hazajön, a felesége is jön hetente többször, sokszor olyankor is, amikor az öcsém nincs itt. Az ő szüleit ugyanígy látogatják. Nem kötelességtudatból, egyszerűen jól érzik magukat velünk/velük.
2009. júl. 8. 19:13
8/23 anonim válasza:
nem is tudom...én se szeretem az ilyet
2009. júl. 8. 19:20
9/23 anonim válasza:
A házasság nem börtön! A szülők pedig szintén a családhoz tartoznak!Attól,hogy meglátogatják egymást,a fiatalok élhetik a saját életüket.Nem értem,hogy a mai fiatalasszonyok miért várják el,hogy a férjük minden percét velük töltse?Hosszú távon ez nagyon fárasztó lehet.Élvezhetik az egymással töltöt időt anélkül is,ha nem lógnak folyton egymás nyakán.
A szabályozott láthatás egyenesen nevetséges.A fiamék közel laknak hozzánk.Én is sokszor hívom a fiam vagy a menyem,ha valami segítségre van szükségem,bár nem vagyok magatehetetlen.Ugyanígy én is átmegyek,ha nekik van szükségük rám.Soha nem jutna eszünkbe szabályozni a látogatásokat.Sokszor előfordul,hogy a menyem csak azért jön át,mert beszélgetni akar velem.Szerintem ez a normális.
Próbálj esetleg beszélni a feleséged szüleivel,rakják helyre a nejed gondolatait.
2009. júl. 8. 19:29
10/23 anonim válasza:
Én nem értem,hogy értelmes felnőtt emberek között akik szeretik egymást hogy lehet állandó probléma anyuka.Miért nem tudjátok élni a saját életeteket?Miért akarod a feleségedet arra kényszeríteni,hogy menjen anyukádhoz ha Ő nem akar?És Ő miért nem akarja,hogy Te beugorjál ha Te meg menni akarsz?Az én anyósomék kb:300m-re laknak tőlünk,én havonta kb 2x-3x megyek hozzájuk,de az is előfordul,hogy csak 1x.Ők is kb havi 1-2x látogatnak bennünket.Szerintem ennyi bőven elég.A férjem meg akkor ugrik át hozzájuk amikor akar vagy ideje engedi.Amit Te leírtál az nagyon röhejes gyerekes.Miért kell ilyen szabályokat lefektetni,és menni akkor is ha az ember a háta közepére nem kívánja?Ha az Ő szüleinél is ennyi időt töltetek akkor nektek már nincs is magán életetek,joggal van a feleséged felháborodva.Azért gondolom már nagyon elege lehet anyukádból ha már arról sem akar hallani,hogy Te menjél amikor akarsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!