Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezzel a helyzettel, te mit...

Ezzel a helyzettel, te mit tennél?

Figyelt kérdés

Sokat nem tudok tenni a családi béke miatt, de ez az én családomba nem fordulhatott volna elő, ezért nehezen tudom kezelni.

Az úgy volt, hogy:

A párommal lakást akartunk venni, évekig gyűjtöttünk rá, hogy meglegyen az önrészünk. A párom apja, nagyon szerette volna, hogy ha a közelében veszünk lakást, de azon a környéken drágábbak a lakások, mint ahogyan mi terveztünk. Nem volt sem elég sok pénzünk sem óriási nagy hitelt felvenni nem akartunk. 1/3-ával kerülnek többe a lakások, mint amire mi kalkuláltunk ezen a környéken. 2 év alatt viszont meggyőzött minket a párom apja, hogy vegyünk fel több hitelt, mint terveztük és ő majd fizet a törlesztésekbe havonta. Ezt nem ajándékba adná, hanem a párom öröksége lenne, majd ha öröklésre kerül a sor ( szerencsére jó sokára, mert szerencsére egészséges mindenki), akkor ő majd ennyivel kevesebbet kap, mint a tesói. Én nagyon nem akartam ezt a lakást, ezért is tartott ennyi ideig, mire igent mondtunk és belementünk ebbe. Ezt megtapasztalva, tényleg az a jó, hogy ha a rokonság papucsba nem tud átjárkálni...bár én otthon nem ezt tapasztaltam meg,ezért ért váratlanul a lakásvásárlás után történt dolog. Amikor már felvettük a hitelt és újítottuk a lakást, félig-meddig be is költöztünk, azaz megvolt amit apósom akart,elkezdett furán viselkedni. A hátam mögött elkezdte a párom nyúzni, hogy írjunk házassági szerződést. Bár, nem is értettük, hogy miről, amikor együtt gyűjtöttük a pénzt, az pénz meg, amit ő ígért, még sehol nem volt, talán az első 1-2 részletbe fizetett bele valamit. De, már ettől úgy érezte, hogy ez az ő lakása is, vagy nem tudom?????????? Nálunk nagyon fontos az egyensúly, hogy fele-fele arányban legyenek a részek az anyagi tulajdonainkban is, ne csak a munkában. Lehet, hogy ez fura, de nálunk nincs olyan, hogy enyém-tiéd. Amikor látta, hogy ez nem jön be, kitalált egy irományt, ami halandzsa, buta nyelven van megfogalmazva, ami arról szól, hogy a mi lakásunkba ő fizet bele és emiatt majd a jövőben kedve szerint eldönti, hogy ez a gyereke mennyit örököljön. Mondtam, hogy én ezt nem írom alá, mert nem értettem, hogy mi közöm van neki az ő családjukban majdan folyó örökléshez.Az még ok lenne, hogy ő fizet bele, de az ő örökösködésük nem az én dolgom, ezért kérdeztem, hogy miért írjam én is ezt alá, miért nem elég ehhez a párom. Erre a kérdésre azóta sem válaszol, viszont nem fizet egy fillért sem a lakásba, mert, hogy én átvertem. Hozzáteszem, ez már a sokadik kitalációja volt, előtt már több mindennel próbálkozott, hogy miért ne kelljen neki fizetnie, ez pont egy olyan dolog, amibe bele köthetett. A hitel felvétele előtt szó nem volt semmiféle papírokról meg elszámoltatásról, beleszólásról, ezekkel mind akkor hozakodott elő, amikor már beköltöztünk.

Elkezdett nem fizetne a törlesztőkbe. Nem is szólt arról, hogy akkor ő most mégsem fizet, egyszerűen nem fizetett és amikor rákérdeztünk, akkor annyit mondott, hogy én nem írom alá amit ő kitalált. Tényleg nem értem, hogy nekem miért kéne aláírjam azt, hogy ő majd kénye kedve szerint hogyan dönt a gyerekei között? Nem kellett volna ideköltözzünk. A mi családunkba nem szokás ez az utólagos feltételszabás és a kibúvó keresés. A párom nem beszél vele erről, de néha mondja, hogy apósom ezzel a témával kapcsolatban állandó jelleggel arra hivatkozik, hogy nem írtam alá azt a papírt ( amit ő utólag talált ki és amihez nekem semmi közöm). Szerintetek alá kellett volna írjam? Szerintem át kellett volna fogalmazni, nem? Már ha ilyen valaki, hogy utólag kezd a saját családjába ilyen dolgokba bele. De vele erről sem lehetett beszélni, azóta is ezt a témát lovagolja, hogy én vagyok az aki...bár szerintem azt sem érti, hogy mi a problémám, csak végre talált valamit, amire hivatkozhat.

Ennek következtében, hogy nem segít be a törlesztésbe már sok pénzt buktunk,mert nem erre volt kiszámolva az életünk pénzügyi része. A válság miatt 2millió forinttal többet kell visszaadjunk a banknak. Ezt elkerülhettük volna, hogy ha nem megyünk bele ebbe a felajánlásába, hanem a mi kereteink között maradunk, mert a kisebb hitelt már vissza tudtunk volna fizetni a válság előtt. Kb. az egyharmadát fizette be a törlesztőknek ahhoz képest, amit ígért ( és ennyivel kevesebb fog a párom örökölni,szóval nem aji) , de a már jóval többet buktunk, minthogy anyagilag megérte volna, mert ez a + pénz kevesebb jóval, mint amennyit buktunk.

Más családba is szokás az utólagos kavarás??? Amikor még ott tartottunk, hogy ő azon volt, hogy elérje nálunk azt,hogy arra vegyünk lakást, amerre ő akarja, akkor semmi ilyesmiről nem volt szó, hiába kérdeztünk akár rá is.

Nagyon rossz így élni.

Ti, hogyan csinálnátok? Mit gondolnátok?

2009. júl. 8. 07:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen fontos dologban először mindig ügyvédhez kell fordulni. Főleg, ha már előzetes örökségről van szó. Ez nem egyszerű dolog. Szerintem, ha az apósod ennyire ragaszkodik az irományokhoz,akkor már a legelején ügyvégileg letisztázott volna mindent. Hidd el, hogy kamu ez az egész. Én a helyetekben valahogyan elmenekülnék onnan.
2009. júl. 8. 07:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jól érezted az elején, hogy nem kellett volna ebbe a lakás vásárlásba belekezdeni.Nem jó "közösködni" senkivel.

Ne írd alá a papírokat, és a párod se tegye meg.

Egy fillért se fogadjatok el tőle.Valahogy fizessétek vissza azt az összeget amit végül is befizetett a törlesztőbe.

Tudom, hogy nagyon nehéz a hitelt fizetni+ megélni, de csak így maradhatok különállóak az apósodéktól.

A párod mit szól ehhez az egészhez?

2009. júl. 8. 08:03
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én családomban előfordul hasonló.Épp ezért, mi csak magunkra számítunk, ha segítséget kapunk, akkor az azonnali és befelyezett, nincs olyan, hogy bedőlünk az ígérgetésnek.És az utólagos reklamáció esetén mi nagyon keményen kiállunk egymás és az eredeti verzió mellett.

Ha tudjátok, fizessétek a részleteket egyedül és ezentúl ne bízzatok az apósban.

2009. júl. 8. 08:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

az elsö válaszolóval teljesen egyet értek. még azt tenném hozzá, hogy újitsátok fel a lakást, és adjátok el drágábban. és keresettek egy olcsóbb lakást... ez egy ötlet.

sok szerencsét

2009. júl. 8. 08:04
 5/13 anonim ***** válasza:
mai világban lakást eladni?..szerintem gondoljátok át.nem írtad, hogy párod mit szólt ehhez.vagy ő se ismeri az apját?
2009. júl. 8. 08:17
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Utólag persze könnyű okosnak lenni, de tényleg nem lett volna szabad belemennetek ebbe a dologba. Egyébként a párodat is minősíti, hogy őt mintha ez a dolog annyira nem zavarná. Legalábbis nem tűnt ki az írásodból, hogy ő nagyon kiállna melletted. Én is eladnám a házat amilyen gyorsan lehet még ha van is rajta vesztegség, mert így egy egész életre a közelükben lesztek és nem fogtok tudni megmaradni békében.
2009. júl. 8. 08:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Meneküljetek! Ez csak rosszabb lesz, mert apósod privilégizált helyzetben érzi magát. Gondolj bele, hogy mi lesz ha lesz egy unokája, ugyanúgy előjogokat fog magának követelni?? Te nagyon jól látod a dolgokat, ne legyenek efelől kétségeid, bármilyen papírt csakis ügyvéd véleményét kikérve írjatzok alá, ha maradni akartok após közelében. De én menekülnék az tuti!

2009. júl. 8. 08:27
 8/13 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, köszönöm sok véleményezést.

A párom érzelmileg viseli nehezen a történteket, mert csalódott az apjában, soha nem gondolta volna, hogy ez megtörténhet így köztük. Ő mégsem mert nagyon kiállni valóban az apja ellenében, akár csak egy beszélgetés erejéig is, nem támdólag. Azért is nehéz, mert az apukája nagyon makacs és öntörvényű, nem fogadja el mások véleményét, kiskirálykodik. A szerencsénk az, hogy annyira - főleg, hogy így jártunk a lakás kapcsán - nem tud beleszólni az életünkbe, viszont a bizalom elszállt felé. Néha már azt sem hisszük el, amit kérdez sajnos. Nem tudom, hogy ez miért jó így neki. Ha pénzügyileg mégsem áll úgy, hogy tudjon segíteni, jobb lett volna, ha ezt elmondja, mert akkor tudjuk mi is, hogy mi a helyzet és a tekintélye megmarad.

De, közös lónak túrós a háta. Legalábbis nálunk. :(

2009. júl. 8. 08:39
 9/13 A kérdező kommentje:

Ügyvéddel lehet, hogy ő beszélt, de minket nem vont bele. Az mi ügyvédünk is azt mondta, hogy ezt a se füle se farka levelet aláírni nem volna jó.

Lehet, hogy az ügyvéd barátjával ezt jó előre így találták ki. Bár ez nagyon csúnya lenne, ha így lenne. Mindenesetre, még egy idegen sem okozott ennyi gázt nekünk,mint a saját családtagunk. :(

2009. júl. 8. 08:41
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Apósod borzasztóan bizalmatlan. (Ami, valljuk be, sok esetben érthető, hiszen hallottunk már olyat, hogy a házasság felbomlott, és az a fél, aki a jóval kevesebb vagyont vitte bele, boldogan állt odébb a felével.) Szerintem attól fél, hogy elveszik az általa adott "örökség", ha esetleg szétválnátok. Na, most ennek az ellenkezőjéről és a valódi tényekről meggyőzni az írásod alapján úgy tűnik, nem fogjátok.

Inkább vigyázzatok, ez ne mérgezze meg a kapcsolatotok, nehogy beférkőzzön közétek is ez az ostoba bizalmatlanság.

Én bármi áron megszervezném a költözést! Jobb a békesség, ahhoz meg itt távolság kell.

2009. júl. 8. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!