Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tennél a helyemben!?...

Mit tennél a helyemben!? Teljesen megváltozott az életem, nem tudok mihez kezdeni a helyzettel.

Figyelt kérdés

Egy hónapja töltöttem be a 18-at, érettségi előtt állok. 2 éve, egy internetes vállalkozás lehetősége jutott az eszembe. Gyerekesnek tűnt az ötlet, persze mikor elmeséltem a szüleimnek, kinevettek, stb. Nem is került témába többször. A keresztapám volt az egyetlen, aki megértett. Gondolom nem akarta keresztbe húzni az álmaimat, így bele adott valamennyi kezdőtőkét, használhattam tervem megvalósításához a bankszámláját, stb...

Most ott tartok, hogy 19.000.000 forintom van, havi 4-500.000 forintos bevétellel. A szüleim, barátaim, a család semmit sem tud az egészről. Szó szerint. Átlagos magyar színvonalon élünk. (lízingelt kocsi, lakáshitel, évi 1x nyaralás...) Volt is nagy vita, mikor nem erőltettem annyira a továbbtanulás dolgot. Nem értették miért. Nem akartam elmondani. Alapjában véve jó tanuló vagyok, szüleim teljesen letörtek, mikor kijelentettem hogy nem akarok továbbmenni. A vállalkozásomat akarom teljesen a saját kezembe venni, bejegyeztetni, fejlesztgetni... Most, hogy lassan itt a vége a középiskolának, úgy gondoltam, hogy el kéne mondanom nekik. Ti hogyan kezdenétek neki? Nem tudom, hogyan viselnék a szüleim. És azonnal valami törvénytelen dologra gondolnának, amikor ez nem így van.

Más: Elég szerény, visszafogott vagyok, a suliban rengeteget piszkálnak, talán a sajátos stílusom miatt... Valahogy ez nem én lennék, de úgy érzem, muszály 'na most meglátjátok kivel van dolgotok' alapon vennem egy felsőkategóriás gépkocsit (jogsi megvan) és 'begurulni' a suli elé... Ezzel az az egy gondom, hogy nem vagyok ilyen köcsög nagyképű alapjában véve. De ez akkora revans lenne a számomra, hogy az kimondhatatlan. Ti megtennétek?

Van egy barátnőm, akiről tudom hogy nagyon szeret. Külsőleg szép lány, de olyan átlagos. Most hogy elég jól állok anyagilag, tudom, hogy olyan lányokat is megkaphatnék, akikről eddig nem is álmodozhattam volna. Ti otthagynátok azt a lányt, aki olyan kis átlagos, de nagyon szeret, olyanokért, akikről tudod, hogy csak a pénzedért vannak veled, viszont elképzelhetetlenül jó lenne velük a szex?

Remélem lesz aki idáig végigolvasta, és segít a tanácsával mert kicsit magam alatt vagyok.

2010. ápr. 19. 18:21
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kamuzol
2010. ápr. 19. 18:31
 2/36 anonim ***** válasza:
81%
Hű! Elárulnád a legális útját, hogy konkrétan hogyan jutottál ekkora bevételhez? (És mennyi tőkével indultál?). 18 éves kor előtt úgy, h te dolgozol meg érte?
2010. ápr. 19. 18:33
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

adózol? milyen a cégforma? kinek a nevén van a vállalkozás?

a csajt meg hagyd ott, ha ilyeneket gondolsz róla jobb neki nélküled....

amúgy szerintem is kamu

2010. ápr. 19. 18:34
 4/36 anonim ***** válasza:
100%

Azonfelül, hogy kicsit magad alatt vagy, még kicsit nagyképű is vagy. Csak az utolsó bekezdésedből jött ez le számomra kristálytisztán. Az elsőre aztmondom: számlákkal bizonyithatod a pénzed honnanlétét, nem lesz gáz. még örülni is fognak neki h viszed valamire. a másodikra: ez nem revans, csak te érzed úgy...szerintem midnenki nagyívben.. hogy milyen autoval döcögsz a suli elé...

Harmadikra pedig: mért mindig olyan szerencsétlenekhez kerül a nagypénz mint te?! úgyis elveszted a barátnőd ha már most ilyeneken gondolkozol, hacsak nem változtatsz gyorsan a felfogásodon. de persze lehet neked az lenne az élet ha minden p*nát megd*ghatnál aztán hazavihetnéd a csinos kis popojukat, majd magányosan a hatalmas tvd előtt ülve várnád hogy valaki szeressen is.

2010. ápr. 19. 18:34
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is olyan kamu érzésem van..

de nem baj...Álmodozni lehet,és kell is...

2010. ápr. 19. 18:35
 6/36 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Azt elárulod milyen vállalkozásod van? Amúgy ha felvesznek államilag támogatott szakra, akkor tanulj valami olyan szakon tovább szerintem vagy végezz okj-t, ami kapcsolódhat a vállalkozásodhot, tanulj valamilyen nyelvet, esetleg költözz el otthonról, akkor nem lesz gondod a szüleidre. Szerintem nem feltétlen kéne nekik elmondani, főleg ha az elején nem is támogattak téged, inkább óvatos lennék. Tudod amiről nem tudnak, az nem fáj. Aztán persze nehogy az legyen, hogy mindig mennek hozzád pénzért, érted...
2010. ápr. 19. 18:35
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem hagynám ott.A pénz nem minden. Én sose mentem a pénzre. Utálom a pénzéhes riba..okatDe ez csak az én véleményem.Az olyanok, akik csak a pénz miatt vannak az emberrel, másra nem valók csak a szexre..
2010. ápr. 19. 18:36
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Ja, amugy ez elég fura ez az egész. Ennyi pénzt tisztességesen összeszedni kizárt
2010. ápr. 19. 18:37
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
elég szar lehet neked... :( nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerűltél!Minde esetre ha ez igaz, véletlen se mond meg a szüleidnek, hogy milkós vagy mert agyon vernek, hogy ezek után simán nézted, hogy fizetik a kocsi törlesztését...
2010. ápr. 19. 18:37
 10/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát drágám, ha igaz, akkor gratulálok. Remélem a fiatalságod ellenére tudod kezelni a pénzedet, mert a hozzáállásoddal egyelőre nem ezt mutatod. Legyél elég bölcs hozzá és felnőtt :)

Először is, a barátnődet nem azért kell otthagyni, mert jobb csajokat is kaphatsz a pénzeden (ezeket hívják qu..nak :) hanem azért mert Te nem vagy belé szerelmes. De majd meg fogod tapasztalni, hogy lesznek olyan szépségek, akik majd jól lenyúlnak, de ez hozzá tartozik a tapasztaláshoz.

A másik, hogy attól mert pénzed van, még sok mindenhez nem értesz. A pénz jön-megy és nem ez a mércéje az értéknek, úgyhogy nem ártana továbbtanulnod, különösen ha eddig alapvetően jól teljesítettél. Tanulj akkor informatikát, vagy mást, akár fizetőset. Tanulni nem azért kell, hogy több pénzed legyen, hanem hogy műveld magad és fejleszd magad :) mondjuk 18 évesen ezt én sem értettem, de hogy már 31 vagyok igenis értem a különbséget.

A szüleidnek meg nem nehéz szerintem elmondani, bár azért nem tudom milyen formában működött idáig a dolog, mennyire volt és mi bejelentve, remélem hogy nem kaptok adóellenőrzést :) bár már csak ezért is el kéne mondani a szüleidnek, hogy kitaláljanak valamit... Egyszerűen, hogy ezt csináltad és itt a pénz. Ja és nem kell zokon venni, ha először meggyanúsítanak hogy valami illegális drogos üzelmet folytatsz :)

És ha elfogadsz egy tanácsot, akkor a nagy részén lakást veszel, a maradékból adsz a szüleidnek, és ha van felesleg akkor majd abból vegyél kocsit. egyébként 19 millió még nem olyan irtó nagy összeg :) hamar elmegy, ezért okosan költsd.

31/N

2010. ápr. 19. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!