Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tennél a helyemben!?...

Mit tennél a helyemben!? Teljesen megváltozott az életem, nem tudok mihez kezdeni a helyzettel.

Figyelt kérdés

Egy hónapja töltöttem be a 18-at, érettségi előtt állok. 2 éve, egy internetes vállalkozás lehetősége jutott az eszembe. Gyerekesnek tűnt az ötlet, persze mikor elmeséltem a szüleimnek, kinevettek, stb. Nem is került témába többször. A keresztapám volt az egyetlen, aki megértett. Gondolom nem akarta keresztbe húzni az álmaimat, így bele adott valamennyi kezdőtőkét, használhattam tervem megvalósításához a bankszámláját, stb...

Most ott tartok, hogy 19.000.000 forintom van, havi 4-500.000 forintos bevétellel. A szüleim, barátaim, a család semmit sem tud az egészről. Szó szerint. Átlagos magyar színvonalon élünk. (lízingelt kocsi, lakáshitel, évi 1x nyaralás...) Volt is nagy vita, mikor nem erőltettem annyira a továbbtanulás dolgot. Nem értették miért. Nem akartam elmondani. Alapjában véve jó tanuló vagyok, szüleim teljesen letörtek, mikor kijelentettem hogy nem akarok továbbmenni. A vállalkozásomat akarom teljesen a saját kezembe venni, bejegyeztetni, fejlesztgetni... Most, hogy lassan itt a vége a középiskolának, úgy gondoltam, hogy el kéne mondanom nekik. Ti hogyan kezdenétek neki? Nem tudom, hogyan viselnék a szüleim. És azonnal valami törvénytelen dologra gondolnának, amikor ez nem így van.

Más: Elég szerény, visszafogott vagyok, a suliban rengeteget piszkálnak, talán a sajátos stílusom miatt... Valahogy ez nem én lennék, de úgy érzem, muszály 'na most meglátjátok kivel van dolgotok' alapon vennem egy felsőkategóriás gépkocsit (jogsi megvan) és 'begurulni' a suli elé... Ezzel az az egy gondom, hogy nem vagyok ilyen köcsög nagyképű alapjában véve. De ez akkora revans lenne a számomra, hogy az kimondhatatlan. Ti megtennétek?

Van egy barátnőm, akiről tudom hogy nagyon szeret. Külsőleg szép lány, de olyan átlagos. Most hogy elég jól állok anyagilag, tudom, hogy olyan lányokat is megkaphatnék, akikről eddig nem is álmodozhattam volna. Ti otthagynátok azt a lányt, aki olyan kis átlagos, de nagyon szeret, olyanokért, akikről tudod, hogy csak a pénzedért vannak veled, viszont elképzelhetetlenül jó lenne velük a szex?

Remélem lesz aki idáig végigolvasta, és segít a tanácsával mert kicsit magam alatt vagyok.

2010. ápr. 19. 18:21
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
54%

15/L

mindaddig igazad van hogy senkinek semmi köze hozzá, bár egy ártalmatlan kérdésbe szerintem senki nem halt még bele, és arra is gondolni kéne h az apehellenőrök mellett vannak szimplán kiváncsi emberek is.

No de ott, hogy ingyenélőnek nevezed a gyerekeket és a nyugdíjasokat meg nálam borult ki a bili. A nyugdíjasok már ledolgozták az életüket, alegtöbb pl azért, hogy édesanyád kapjon utánnad gyest. pl. Ne nevezzük őket ingyenélőnek, amíg van olyan aki munkaképes csak lsuta mint a szr. A gyerekek ingyenélők?! szerinted neked honnan lesz nyugdíjad ha már majd te is ilyen kis ingyenélő leszel? te még inygenélsz, és majd fogsz is még ingyen élni, akkor meg az lesz a bajod hogy keveset kapsz.

2010. ápr. 19. 18:55
 22/36 anonim ***** válasza:

Megértem amit mondasz. De nem az ilyenek miatt kapsz kevesebb támogatást, nem az ilyenek miatt kell nagyon sok adót befizetned. Mint már említettem az ingyenélők miatt...

Gondolj bele: számoljun átlag 100.000 Ft-al / fő. Az éves szinte:

10.000.000/4*100.000*12=300.000.000.000 (háromszáz-milárd forint) emellet eléggé eltörpül az ő ha 500.000 Ft-je.

Ráadásul ha lenne bármi látszatja, hogy épül, javul ez az oszág akkor aszed nem fizetné be sok válalkoző az adót (ami természetesen csökkenteni kell)?

Apum válalkozó (volt). Meg a baráta is (kb.6-8 fő) És elegük lett. Elegük lett ebből a rendszerből. És abba hagyták. Jóljár vele bárki is? Nem, nem jártjól senki. Se te, se az ingyenélők, se a politikusok, se én, se apum, se senki!!!

ui.: sőt ebben az öszegeben még benne sincsenek a külön jutatások (ruha pénz, étkezési jegy, 13 havi bér, gázár támogatás stb.)

2010. ápr. 19. 19:02
 23/36 anonim ***** válasza:
0%

18:54-es!

Tisztázzuk: nekem nem azokkal a nyugdiasokkal van bajom akik tényleg dolgoztak. Nem veled van bajom. Tudom, hogy sértő volt amit mondtzam és ne haragudj! Valahol igazad van. De én látom mind a négy nagyszülőmet, és látom köztük a különbséget is. Az apai nagyapám meghalt mert a felesége teljesen kizsigerelte. Az a nő soha nem csinált semit. Egész életében csak verte a nyálát, megnyomorította apumék életét (ebbe ha gondolod belemehetünk). Nyugdias ként is csak enyit csinált. Cseszegette apumat, közölte, hogy Ő igenis megérdemel minden plúsz jutatást.

Anyai ágon is hasonló a helyzet csak ott nagyanyumnak még van egy kispolgári malörje is... De becsülöm azokat az idős embereket akik tényleg végig dolgozták az életüket, azokat akinek voltak és vannak elveik. Becsülöm a szomszéd öregeket, akikhez gyakran átjárok beszélgetni. De ezek az öregek kevesen vannak... Nagyon kevesen... De őket becsülöm és teljes szivemmel tisztelem. De lássuk be a legtöbb öreg megmaradt ugyanolyan sötétnek és tudatlannak mint a szociban volt.

ui.: Az ingyenélőt bedig nem feltétlen használtam pejorativ értelemben. tetszik vagy nem: a nyugdiasok a mai adófizetők pénzén élnek (amit is métlek jól is van ez így. lásd fentebb)

2010. ápr. 19. 19:12
 24/36 anonim ***** válasza:
ha szerinted is jól van ez így akkor nem értem a kiakadásod okát.
2010. ápr. 19. 19:14
 25/36 anonim ***** válasza:

Nézd csak vissza: a gyereket nem neveztem ingyenélőnek:

-a lakosság fele gyerek

-a lakosság negyede ingyenélő

vagyis két külön kategória. A gyereket ha akarom se tudom ingyenélőnek nevezni mert Ő a szülei pénzén él, akik pedi Őt (általába) tudatosan válaltak.

Arol pedig, hogy vannak kiváncsi emberek... Nos igen a szociban is ez vezetett a névtelen levelekhez...

Tessék olvasd el ezt a verset és megérted, hogy mire gondoltam:

Illyés Gyula:

Egy mondat a zsarnokságról

A nyugdiasokat pedig mát tiztáztam (aszem legalábbis :D)

2010. ápr. 19. 19:16
 26/36 anonim ***** válasza:
Nem én amikor az írtam, hogy a nyugdíasok az adófizetők pénzén élnek, ekkor csak a tisztességes nyugdiasokra gondoltam. Ott vannak még az APEH-osok, a rokkant nyugdiasok, és a munkanélküliek (na jó ez utobbi csoportot én magam is sajnálom, de valahogyan az előző ketőt nem tudom) És még mielőtt a rokkant nyugdiasokról is valaki elkezdi, hogy dehát ők betegek! az előtt közlöm: jöjjön már le Heves megyébe és nézze már meg, hogy menyire is rokkantak azok a rokkant nyugdiasok! Az utcában egy férfi 60%-os rokant nyugdias. És teheneket tart!!! Persze itt is igaz: vannak tisztelendő kivételek!
2010. ápr. 19. 19:21
 27/36 anonim ***** válasza:

amíg itt ti toljátok orrba-szájba a vitát, mi van ha igazat ír? namert hány ember gazdagodott meg egy 5leten, amihez csak internet kellett?? Sok, de javarészt külföldi(amcsi).

Szal egy kis realitást is vihetnétek a dologba.

Mindenesetre a warezolással is lehet ám akasztani XD

Csak vicc volt.

2010. ápr. 19. 20:43
 28/36 anonim ***** válasza:
részemről írtam neki választ is :D
2010. ápr. 19. 22:32
 29/36 anonim ***** válasza:

Ha valaki a hozzászólók közül egy picit is gondolkodna, akkor rájönne, mekkora nagy kamugép a kérdés kiírója.

Én itt verem a földet a hahotázástól:DDD

2010. ápr. 20. 13:15
 30/36 anonim ***** válasza:
Mit tennék a helyedben? Nem beszélnék ennyi hülyeséget.
2010. ápr. 20. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!