Mit tennél a helyemben!? Teljesen megváltozott az életem, nem tudok mihez kezdeni a helyzettel.
Egy hónapja töltöttem be a 18-at, érettségi előtt állok. 2 éve, egy internetes vállalkozás lehetősége jutott az eszembe. Gyerekesnek tűnt az ötlet, persze mikor elmeséltem a szüleimnek, kinevettek, stb. Nem is került témába többször. A keresztapám volt az egyetlen, aki megértett. Gondolom nem akarta keresztbe húzni az álmaimat, így bele adott valamennyi kezdőtőkét, használhattam tervem megvalósításához a bankszámláját, stb...
Most ott tartok, hogy 19.000.000 forintom van, havi 4-500.000 forintos bevétellel. A szüleim, barátaim, a család semmit sem tud az egészről. Szó szerint. Átlagos magyar színvonalon élünk. (lízingelt kocsi, lakáshitel, évi 1x nyaralás...) Volt is nagy vita, mikor nem erőltettem annyira a továbbtanulás dolgot. Nem értették miért. Nem akartam elmondani. Alapjában véve jó tanuló vagyok, szüleim teljesen letörtek, mikor kijelentettem hogy nem akarok továbbmenni. A vállalkozásomat akarom teljesen a saját kezembe venni, bejegyeztetni, fejlesztgetni... Most, hogy lassan itt a vége a középiskolának, úgy gondoltam, hogy el kéne mondanom nekik. Ti hogyan kezdenétek neki? Nem tudom, hogyan viselnék a szüleim. És azonnal valami törvénytelen dologra gondolnának, amikor ez nem így van.
Más: Elég szerény, visszafogott vagyok, a suliban rengeteget piszkálnak, talán a sajátos stílusom miatt... Valahogy ez nem én lennék, de úgy érzem, muszály 'na most meglátjátok kivel van dolgotok' alapon vennem egy felsőkategóriás gépkocsit (jogsi megvan) és 'begurulni' a suli elé... Ezzel az az egy gondom, hogy nem vagyok ilyen köcsög nagyképű alapjában véve. De ez akkora revans lenne a számomra, hogy az kimondhatatlan. Ti megtennétek?
Van egy barátnőm, akiről tudom hogy nagyon szeret. Külsőleg szép lány, de olyan átlagos. Most hogy elég jól állok anyagilag, tudom, hogy olyan lányokat is megkaphatnék, akikről eddig nem is álmodozhattam volna. Ti otthagynátok azt a lányt, aki olyan kis átlagos, de nagyon szeret, olyanokért, akikről tudod, hogy csak a pénzedért vannak veled, viszont elképzelhetetlenül jó lenne velük a szex?
Remélem lesz aki idáig végigolvasta, és segít a tanácsával mert kicsit magam alatt vagyok.
Kamu szaga van őszintén szólva. Ha mégsem az:
Gyerekes a hozzáállásod. Komolyan. Mit érsz el azzal, hogy az évek alatt megszerzett pénzed elvered egy drága kocsira és begurulsz vele a suli elé? A világon semmit. Másrészt 19 millió szép összeg, de ha belegondolsz, a gazdag emberektől még távol van. Hiszen ha építesz egy tisztességes családi házat, berendezed és veszel egy kocsit, azzal máris a többszörösét költheted el.
Továbbtanulás pedig nem hülyeség egyáltalán. Most jól megy, de bármikor beüthet a baj és lássuk be: ha esetleg el kellene helyezkednek valahol, akkor az érettségi maximum az ember hátsó felének törlésére alkalmas. Emellett nyelvismeret is csak jól jöhet.
A szüleidet te ismered, te tudod. Én úgy vagyok vele, hogy nem biztos, hogy elmondanám. Anyámmal nem lenne gond, apám viszont száz, hogy elvárná, hogy félévente vegyek neki egy csúcsszámítógépet, amin a legújabb játékok is futnak, meg olyan kocsit, amivel kiélheti a közúton a versenyszellemét, meg a garázst is újítsam fel, ha már ott vagyunk... Aztán egyszer csak volt-nincs pénzem.
Én nem hagynám ott az fix. Ku.rvák jönnek, mennek, de ha ilyen pénzéhes ri.bancoktól törődést nem fogsz kapni. Nem fogja őket érdekelni, ha szarul érzed magad, ha valami bánt, ha magad alatt vagy. Csak a pénzed. Ha pedig az elfogyna esetleg, akkor tőlük felkötheted magad utána. Tényleg azt hiszed, hogy megéri? Szerintem nagyon nem. Megértem, ha eljátszasz a gondolattal, de gondold át még egyszer.
És ami talán a legfontosabb: ne hidd magad többnek, mint egy átlagember, ne hidd magad felsőbbrendűnek! Mert nem vagy az. Ember vagy, mint bárki más, attól, hogy pénzed lett, még nem lettél több emberileg. A pénz el is mehet, ahogy jött. Ez BÁRKIVEL megtörténhet. Épp ezért ne építsd az egész létedet, személyiségedet a pénz köré, mert hatalmasat koppanhatsz. Ne legyél olyan ficsúr, mint a kérdező itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble..
Sablonosan hangzik, de pénz felelősséggel is jár. Ha ez nincs meg hozzá, akkor tönkretesz emberileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!