Mit tennél a helyemben!? Teljesen megváltozott az életem, nem tudok mihez kezdeni a helyzettel.
Egy hónapja töltöttem be a 18-at, érettségi előtt állok. 2 éve, egy internetes vállalkozás lehetősége jutott az eszembe. Gyerekesnek tűnt az ötlet, persze mikor elmeséltem a szüleimnek, kinevettek, stb. Nem is került témába többször. A keresztapám volt az egyetlen, aki megértett. Gondolom nem akarta keresztbe húzni az álmaimat, így bele adott valamennyi kezdőtőkét, használhattam tervem megvalósításához a bankszámláját, stb...
Most ott tartok, hogy 19.000.000 forintom van, havi 4-500.000 forintos bevétellel. A szüleim, barátaim, a család semmit sem tud az egészről. Szó szerint. Átlagos magyar színvonalon élünk. (lízingelt kocsi, lakáshitel, évi 1x nyaralás...) Volt is nagy vita, mikor nem erőltettem annyira a továbbtanulás dolgot. Nem értették miért. Nem akartam elmondani. Alapjában véve jó tanuló vagyok, szüleim teljesen letörtek, mikor kijelentettem hogy nem akarok továbbmenni. A vállalkozásomat akarom teljesen a saját kezembe venni, bejegyeztetni, fejlesztgetni... Most, hogy lassan itt a vége a középiskolának, úgy gondoltam, hogy el kéne mondanom nekik. Ti hogyan kezdenétek neki? Nem tudom, hogyan viselnék a szüleim. És azonnal valami törvénytelen dologra gondolnának, amikor ez nem így van.
Más: Elég szerény, visszafogott vagyok, a suliban rengeteget piszkálnak, talán a sajátos stílusom miatt... Valahogy ez nem én lennék, de úgy érzem, muszály 'na most meglátjátok kivel van dolgotok' alapon vennem egy felsőkategóriás gépkocsit (jogsi megvan) és 'begurulni' a suli elé... Ezzel az az egy gondom, hogy nem vagyok ilyen köcsög nagyképű alapjában véve. De ez akkora revans lenne a számomra, hogy az kimondhatatlan. Ti megtennétek?
Van egy barátnőm, akiről tudom hogy nagyon szeret. Külsőleg szép lány, de olyan átlagos. Most hogy elég jól állok anyagilag, tudom, hogy olyan lányokat is megkaphatnék, akikről eddig nem is álmodozhattam volna. Ti otthagynátok azt a lányt, aki olyan kis átlagos, de nagyon szeret, olyanokért, akikről tudod, hogy csak a pénzedért vannak veled, viszont elképzelhetetlenül jó lenne velük a szex?
Remélem lesz aki idáig végigolvasta, és segít a tanácsával mert kicsit magam alatt vagyok.
A lányt ne hagyd ott. Nekem is kurv@ szarul esne... (15/l) Vagy ha már nem szereted akkor hagyd ott, de ne azért mert megdudsz vizetni mád utcasarkiakat. Ez egyszerűen nem éri meg.
Írtad, hogy szeretnéd az iskolatársaid orra alá dörgölni, hogy milyen menő vagy. Persze természetes, hogy hargszol rájuk. De ne ebben éld ki magad. Az anyagi helyzeted szerint már eléggé sok mindent megtehetsz, kezd egy művelödni. Tudom velszines. De ha eléggé művelt vagy akkor képes vagy ezen emberek felé emelkedni. Képes leszel elvonatkoztatni tőlük.
A szüleidnek ezt tényleg eléggé érdekes lesz megmondani...
Ajánlom, hogy kezd 100.000 Ft-nél malyd szépen lassan emeld ezt az összeget.pl.:
-ebben a hónappab már 110.000 Ft volt a bevélet
-Huh, most meg már 120.000 ft!
És így tovább.
Beszélges sokat. Tudom te fiú vagy de azér ez nem árthat! Kicsit eltereli a gondolataidat.
ööö... Hát enyi segítséget tudtam nyujtani... Remélem javított valamit a hejzeteden...
Szia! Ott ne hagyd a kislányt! Ha egyszer csődbe mennél rögtön otthagynának a szajhák, róla pedig tudod, hogy önmagadért szeret!
Ó, és nem vennél fel véletlenül?:D Pont munkát keresek! Komolyan! Becsületes és szorgalmas vagyok.
19/L
Miért érdekel mindenki hogy honnan van neki az a pénz?!
Ez anyira jellemző erre a kis sz@r országra!
Kib@szot sok Apeh-os + ingyenélő! Szánalmas! Hánynom kéne tőletek! Ilyenkor meg minden kis f@sszopó fel van háborodva, hogy én mért mondok ilyenek! Azér b@szátok meg mert:
-az a lakosság fele gyerek
-a lakosság negyede ingyenélő (nyugdias, rokkant nyugdías, munkanélküli, stb.)
-vagyis az ország negyedének kell eltartani az oszág 3/4-ét.
Bocsi, hogy így kikeltem magamból. De ez egy nagyon gyenge pontom...
az előző (15/L)
Tanulj, tanulj, tanulj! Olyat, amit akár a vállalkozásodban is kamatoztathatsz.
Muszáj volna tanulnod, mert tényleg éretlennek és beképzeltnek tűnsz. Ha valóban igazat írsz, akkor elégedj meg a tudattal, hogy mennyire ügyes vagy, de ne akarj óvodás módon dicsekedni, a gazdagságoddal kérkedni. Az általad nem szívlelt osztálytársaid nem tehetnek arról, hogy "visszafogott és sajátos stílusú" vagy. Majd, ha látják, hogy jól megy neked, táthatják a szájukat, de ezzel külön nagyképűsköni nem kéne!
Odaálsz a szüleid elé
-Apu,Anyu.19 milkám van.
-Rendben kisfiam, de miért csak most szoltál? A kocsit lizingeljük vissza, a konyhát is kölcsönből újjítottuk fel.És nehogy tovább tanulj mert ha esetleg csődbe megy a válalkozásod qva nagy szarba legyél mert nem szoltál nekünk erről egy büdös szót se.A Gizit meg nehogy ott hagyd mert ilyen kedves szerény lányt aki még szép is nem nagyon találsz.És hívd fel keresztapád de azonnal és köszönd meg neki hogy támogatta az ötleted, mert különben csóró lennél mint mi most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!