Huszonéves friss házasok vagyunk. Megvegyünk egy régi parasztházat elég kevés pénzért (viz, gáz nélkül) vagy menjünk albérletbe?
Figyelt kérdés
van már egy babánk is.2009. júl. 7. 15:24
11/27 anonim válasza:
Szerintem vegyétek csak meg. A vályog falak, ha jó állapotban vannak sokkal egészségesebbek, mint a mai építőanyagok. Nem mellesleg nagyon hangulatossá és otthonossá tehető. Ha van szakember ismerősötök, akkor nem olyan drága a közművesítés és legalább minden új lesz benne. Így hosszú-hosszú évekig nem kell hozzányulni.
Ne menjetek szerintem albérletbe, az oda fizetett(soha meg nem térülő) összeget sajátra is költhetitek és ez nem mindegy.
12/27 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy a párom csak ebben a faluban lakna, a munkája is ide köti.
2009. júl. 7. 16:18
13/27 anonim válasza:
Megírod, hogy mennyi az az olcsó?
14/27 anonim válasza:
Szia nekünk is parasztházunk van,én nem adnám oda semmiért.Mi is úgy vettük meg hogy csak a víz volt benne.Mi ezt kölcsön nélkül meg tudtuk oldani mert volt félre tett pénzünk és inkább meg vettük ezt minthogy hitelt vegyünk fel amit egyáltalán nem biztos hogy tudnánk fizetni.A mi házunk másfél méterig tégla tehát nem vizes,semmi gond nincs vele nem bántuk mer hogy megvettük.Inkább lakok egy parasztházba minthogy havi 50-60 ezer forintot fizessek egy banknak 30 évig.
15/27 anonim válasza:
romhalmazt ne, inkább egy jobb állapotút
de albérletbe tényleg ne menjetek, pénzkidobás
amíg felújítjátok, lakhatnátok a szülőknél esetleg
16/27 anonim válasza:
szia én ehhez annyit füznék hozzá hogy a mai világban nem érdemes még házat sem venni.Ha meg akarod venni arra kölcsönt kell felvenni és akkor még akkor sem a tied a ház hanem a banké.És csak fizeted és fizeted és mire kinyögöd meg kezdheted ujra a felujitást, mert addigra tönkremegy.Én azt mondom azt a pénzt inkább rakjátok össze és még tegyetek hozzá és menjetek albérletbe.Én is igy lakom a párommal.És valószinü hogy ez a válság tart nem is fogok saját házat venni főleg nem kölcsönre.Nem kell azon aggodnom hogy uristen mikor lakoltatnak ki mert nem fizettem be a kölcsönt.
17/27 anonim válasza:
Hanem azon hogy mikor fognak ki lakoltatni mert nem fizetem az albérletet.
18/27 anonim válasza:
Én nem tudom h lehet csak úgy kijelenteni h "vegyétek meg legalább a tiétek". Belegondoltatok abba h egy gyerekkel milyen nehéz még teljes komfortban is, de ha még hozzáveszed h kintről kútról kell vizet hozzni mindenhez: főzéshez, fürdetéshes még kézmosáshoz is, hogy kályhában kell fűteni, fát vágni v szenet hordani. Áááááááááá!!! Ha nincs annyi pénzetek h pikk pakk felújítsátok akkor csak az idegőrlés fog menni.
19/27 anonim válasza:
A mai fiataloknál nagy divat az "albi", vagyis az albérlet. Nem a sajátodban laksz és lakásra spórolni mellette szinte lehetetlen. Még az a veszély is fennáll, hogy a mostani kevéske - parasztházra meglévő - pénzecskétek is elkopik. Én tehát az albérletről lebeszélnélek benneteket. Vegyétek meg a házikót, bármilyen egyszerű is. Majd szépen lassan rendbe hozzátok. A magatokéban élhettek, talán egy kis kert is van hozzá. A sok nehézség mellett sok örömet is jelent, ha az ember a kis házát pofozgatja.
20/27 anonim válasza:
Nem értem mi az, hogy divat az albi!? Mi is albérletben lakunk, igaz Németországban, ahol az emberek többsége ugyanígy él, bár sokan a mobilitás miatt, mert nem biztosak benne, meddig maradnak az adott helyen, a munkától teszik függővé hol laknak. Mondjuk nekünk is megvan az okunk sajnos, nincs tőkénk, amire adnának lakáshitelt a bankok, a semmire nem adnak, gazdag szülők sincsenek, akik adnának, így választásunk sincs, pedig szivesebben fizetném a törlesztőrészleteket, mint az albi árát, ami ugye pénzkidobás. Örökölni fogunk később, de megszakad a szívem ha arra gondolok, hogy abból a pénzből otthon házunk lehetne, itt meg a kezdőtökére lenne csak elég egy ugyanolyan házhoz.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!