Huszonéves friss házasok vagyunk. Megvegyünk egy régi parasztházat elég kevés pénzért (viz, gáz nélkül) vagy menjünk albérletbe?
Vedd meg hitelre, majd szépen lassan, 25-35 év alatt rendbe hozzátok!!
Addig a gyereketek is tönkre megy, mert nem tud normálisan tisztálkodni, óvodába gyorsan vinni kell, mert ugye az ébredés elég nehézkes, télen mi lesz? Villany nélkül tanulni se tud, stb.
A házasságotok az idegességtől is tönre mehet.
Olyan jó az a falu, hogy nem akar a férjed más munkát?? Vagy attól fél, hogy máshol, esetleg városban, ahol többet is kereshetne nem állja majd meg a helyét?
Én 37 éves vagyok, Közgazdász, vehetnék házat, új autót, de inkább albérletben lakom, ahol majdnem ugyanannyit fizetek mint a sajátomra, az autót pedig bérlem, mert igy nem kell adóznom, felújitani, szervizelni.
A megspórolt fizetésemből pedig inkább 3-4 hetet nyaralok a lányommal.
Arra tudok emlékezni, hogy hova költöttem a lovém.
Az utolsó hozzászólónak igaza van. Az albérlet sok szempontból praktikusabb, mint ha hitelt fizetsz, főleg ha tőkéd sincs: egy átlagos albit lehet kapni 30-40 ezerért + rezsi. Szerintem ez nem olyan vészes. Ezzel szemben ha vesz az ember egy lakást ott min 90-110 ezer!!! csak a törlesztő részlet!
Sokan mondják, hogy nem másnak akarnak fizetni, hanem a sajátjukat fizetik inkább... ÁCSI!! A Banknak fizetik a törlesztőrészletet! és nem is keveset: én kiszámoltam: az eredeti ár 3x kell kinyögni mire lejár a lakáshitel... Nos... szerintem megfontolandó. Hitelt felvenni őrültség.
A másik nagy pénznyelő, ha valaki kocsit tart fenn, az is falja a pénzt.
Szóval én amondó vagyok és jobb egyszerűbb körülmények közt lakni, és így sokkal több mindenre jut, pl. nyaralásra is! amire pl. a lakástörlesztés mellett évtizedekig esély sincs!!!
Nos, mit viszek magammal a sírba? A lakásom, vagy hogy mennyire volt élményekben gazdag az életem? Így is lehet gondolkodni!
Szió!
Szerintem ha hitel nélkül meg tudjátok venni, vegyétek meg. A gáz bevezetésénél részletfizetést lehet kérni, legalábbis anyuék úgy vezették be. A vízre meg max vesztek föl hitet. Egyébként én is egy felújított parasztházban lakom, imádom, semmiért nem cserélném el. Igaz, nálunk volt már víz gáz, ez mellé csináltattunk egy vegyes tüzelésű kazánt, mert az sokkal olcsóbb télen. Mi újítgattuk a férjemmel, és most már kívül belül gyönyörű. Az albérlet fölösleges pénzkidobás, amit arra fizetnél(havi 30-40), abból fizetheted a felújítás, víz-, gáz bevezetés költségeit.
Ja, és a közgazdásznak üzenem, attól, hogy valaki egy régi házat vesz meg, nem igénytelen!!!
Azt is gyönyörűen meg lehet csinálni, és sokszor olcsóban kijössz, mint ha egy panelt vennél meg, arról nem is beszélve, hogy itt kert is van.
Ja, és hidd el, parasztok sem vagyunk, nekem 3 diplomám van, a férjemnek 2.
Olvastad a mai Blikket?
Lopják a házakból, ami mozditható. És semmit nem tudnak ellene tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!