Hogy kérték meg a kezed?
Az udvarlóm, mikor elérkezttnek látta az időt, halkan jelezte, hogy szeretné megkérni a kezemet, és ezügyben jönnének Debrecenből családostul.
A kijelőlt napon Anyám sütött-főzött, Apám sürgölődött, nővérem sertepeltélt. A szomszédoktól kölcsönkért étkezőasztalokkal és székekkel kiegészítve sikerült az 56 nm panel lakásban egy komoly kis vendésgétet rendezni. Anyám gyönyörű földigérő, karcsúsított fazonú bordűrös fekete alapon ezüst mintás ruhát varratott nekem, (mert akkor még jártunk szabóhoz) továbbá nem kis megrőkönyödést keltettem mindehhez ezüstre kifestett körmeimmel.
Megérkezett a szük család: + 9 fő. A leendő nászok hamarjában megtalálták a hangot egymással, azaddig csak ők nem ismerték egymást, vacsora előtt leendő aposom halk pohárkocogtatást követően feállt, és hosszú lére engedve, illendően megkérte a fia számára a leányuk kezét -az én voltam, természetesen -adták.
Apám is szolt egy pár szót, és előkerültek a gyűrűk 2 jegygyűrű+2 kísérő (1 pecsét, 1 köves -most a zálogban van) Vacsora után Anyám zavarában telibe fújta leendő apósomat tejszínhabbal,
elnéző mosoly, fiatalabbaktól hangos hahotázás kíséretében. Hajnal felé ki-ki hol érte magát -fotelben, ágysarkára borulva szunyókált egy keveset és reggel visszaindultak.
Akkor én 17 éves voltam, völegényem 28 és ennek már 34 éve. Bolddogan éltünk együtt 19 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!