Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg lehet egy embert változtatni?

Meg lehet egy embert változtatni?

Figyelt kérdés
A férjemről van szó.13 éve vagyunk együtt.Kezdetben aranyos volt,kaptam csak úgy ajándékot,virágot.Aztán teltek az évek,ő pedig szépen ellustult.Biztosan én is csináltam rosszul dolgokat,de most már kezdem belátni,elkényeztettem.Viszont most már oda jutottunk,hogy itthon egyáltalán nem segít.Tegnap pl befőtt eltevés volt,végeztem volna,ha megfürdeti a fiunkat,meg lefoglalja.Erre fogta magát és ő olyan fáradt,lefeküdt.9 óra felé jött be,hogy akkor mehetek a dolgomra.Ennek folyománya,hogy este fél 11 lett,mire az egyik körrel végeztem,reggel keltem 4kor,hogy mire felébred a fiam,addigra készen legyek.Ő is felkelt 5kor,de azon kívül,hogy csak piszkált,nem segített.Mikor mondtam neki,hogy este igazán segíthetett volna a fürdetésben,annyi volt a válasza,hogy ő leszedte a meggyet,oldjam meg.Utána a szedőkanalat kereste.Mondtam,a mosogatóban van,most használtam a befőttnél.Erre húzgálja a száját.Itt már kiszaladt a számon mindenféle csúnyaság,hogy talán fogja meg a mosogatót és mosogassa el.Még neki állt feljebb.Úgyhogy indulás közben még mosogattam is.
2012. jún. 22. 14:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek a szurkálódások tünetei valaminek. Inkább a probléma forrását próbáljátok feltérni, őszintén megbeszélni. De mindkét félnek meg kell hallgatni a másikat, nyitottan, és elfogadni, hogy akár igaza is lehet. A férjed azt érzi, hogy nem piszkálni akarod, hanem megoldást keresel (tehát nem számonkérő beszélgetést kezdeményezel, hanem őszintén elmondod, mi a problémád, és kéred, hogy közösen keressetek megoldást), akkor ő is valószínűleg nyitottabb lesz.

Sok kitartás kell hozzá, de próbáljátok meg!

2012. jún. 22. 15:00
 2/14 A kérdező kommentje:
eddig az volt a baja velem,hogy hogy nézek ki.igaza van,híztam elég sokat.most leadtam 7 kilót.erre ahelyett,hogy megdicsérne és éreztetné,hogy büszke rám,közölte,hogy ez semmi és amúgy is ő már ezer éve megmondta,hogy ez tök egyszerű feladat.mondtam neki,hogy akkor ő meg hízzon 7 kilót,meglátjuk,mennyire könnyű.mert ő meg hízni nem tud.
2012. jún. 22. 15:09
 3/14 A kérdező kommentje:
az is a baj,hogy ő azt várja,hogy mivel ő dolgozik,én csináljak minden mást.Járjak suliba,a kertet,a házimunkát,a főzést,a gyereknevelést én csináljam,mellette legyek készen minden alkalommal arra,hogy ha megkívánja,együtt legyünk.legyek csinos,fitt,fussak,tornázzak,holott ő semmit nem tesz annak érdekében,hogy jól nézzen ki.ha megkérem valamire,mert fáradt vagyok,akkor csak a szájhúzgálás van.régen főzött nekem ebédet,csinált ágyba reggelit,vagy vacsorát.most semmi.le sem ül velünk szinte enni,mert a gyerek mellett nem lehet reggel nyugodtan inni a kávét.és mikor panaszkodom,hogy fáradt vagyok,annyi a válasza,hogy te akartad.
2012. jún. 22. 15:21
 4/14 anonim ***** válasza:

Ismerős szitu... hát igen, ez a tipikus esete annak, amikor egy pasi belekényelmesedik a kapcsolatba. Hogy meg lehet-e változtatni egy embert? Nem. És nem is kell.

A kapcsolaton kell változtatni, de ez két emberen múlik. Sok-sok kommunikáció (és nem mindig a másik a hibás, mindkét fél hibás mindig!!!!), és újra vissza kell hozni a tüzet a kapcsolatba. Újra randizni, mint az elején.

Nem mindig sikerül sajnos! Akkor a legjobb lépni... le!

De egy próbát mindenképpen megér.

2012. jún. 22. 15:24
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem lehet. Egy ember magatol valtozik meg, ha ö akarja. Tehat hatni lehet ra, de ö dönt.

Miert lenne jo neki, ha megvaltozna? Erröl az oldalrol lehetne megközeliteni a rahatast, mert ha szükseget erzi, akkor lemond a "kenyelemröl", eneged belöle.

2012. jún. 22. 15:25
 6/14 anonim ***** válasza:

Ilyenen nem lehet változtatni. Ha nem fűlik a foga a háztartási munkához, vagy nem hatja meg, hogy segítsen neked, akkor nincs mit tenni.

Az teljesen más, hogy régebben kedveskedett, ajándékot vett, mivel az nem kerül erőfeszítésbe. Akkor lett volna veled korábban is figyelmes, ha régebben is pl. elmosogatott volna, de gondolom ezt akkoriban sem tette meg. Az, hogy leemel valamit a polcról, hogy: nesze, ajándék, az nem jelent olyan sokat.

Az számít, mikor odafigyel rád, és tehermentesít, az az igazi ajándék.

2012. jún. 22. 15:25
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem lehet, csak ha ő akarja. Mond el neki mi a baj, de mi 13 év után elváltunk. Csak magával törődött, amit én csináltam az nem meló...belefáradtam. Két éve váltunk el, és most is ugy látom, igy a jobb (nekem). Ő már bánja.
2012. jún. 22. 15:27
 8/14 A kérdező kommentje:
ajándékként gondolok olyanra,hogy elmentünk kirándulni,megfőzött egy finom vacsorát,mert későn értem haza a munkahelyemről és fáradt voltam.múltkor mondtam neki,hogy annak is örülnék,ha csak a reggeli teámat megcsinálná egyszer és letenné elém.úgy nézett rám,mintha a marsról jöttem volna.
2012. jún. 22. 15:27
 9/14 anonim ***** válasza:

Sajnos ez arra utal, hogy nagyon kiszeretett belőled valamiért. Ilyen ridegen, sőt gúnyosan viselkedni...

Megmondom őszintén én ilyen helyzetben már nem sok esélyt látok a kapcsolat tartós megjavulására. Ennyi sértés már nem múlik el nyomtalanul az ember lelkében.

2012. jún. 22. 15:31
 10/14 anonim ***** válasza:
Itt nem a férjed kell megváltoztatni, hanem a kapcsolatotokat helyrehozni. Párterápia, vagy ilyen témájú könyvek.
2012. jún. 22. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!