Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebbe a helyzetbe?

Mit tegyek ebbe a helyzetbe?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó hogy apukám iszik,nem is kicsit.Mikor hazajövök a suliból mindig a kanapén fekszik.Munkahelye nincs,de amikor lenne lehetőség mindig berug.Anyukámat és engem is nagyon kikészitett már.Mamán (apám anyja) mondta hogy költözzön oda,akkor kb egy hétig nyugi volt,de utánna megint minden előről(azt nem szeretném ha elköltözne)

De én beszélni sem szeretnék vele,mert nagyon rossz a kapcsolatunk egymással.

Mit tegyek?

2012. jún. 22. 13:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Itt nem te vagy az, akinek tennie kellene valamit, hanem anyukád. Ha ő tűri ezt, akkor semmit sem tehetsz.
2012. jún. 22. 14:13
 12/17 anonim ***** válasza:
Kedves 8.válaszoló!Azt a legnehezebb ebben a helyzetben elérni,hogy a baj forrásával beszélni.Jelenleg a részeg apa,aki lehet hogy még agresszív is.Ha részeg nem lehet vele kommunikálni.Ha józan (ami szerintem ki van zárva)akkor meg kerüli mindenki a témát és örülnek annak hogy nem iszik
2012. jún. 22. 14:16
 13/17 A kérdező kommentje:
nem szokott agresszív lenni
2012. jún. 22. 14:17
 14/17 anonim ***** válasza:
Az édesanyáddal beszéltetek már erről?Neki mi a véleménye a helyzetről?Ha eldurvul a helyzet kérhetitek a családvédelmisek segítségét.
2012. jún. 22. 14:22
 15/17 yuda ***** válasza:

12-es válaszoló!

8-as vagyok.

Máshogy látom.Nyilván van tapasztalatod, de ezzel a hozzáállással valszeg azt sem tudtad megoldani, mert aki hosszú távon alkoholista, annak segítségre van szüksége, mert az remélem számodra is egyértelmű, hogy egyedül ebből nem tud kijönni?!

Megoldást én sem tudok, csak ötletelek, azért írtam több tanácsot, kérdést, amit ha megválaszol becsülettel magának a kérdező, akkor közelebb kerül a megoldáshoz.

Azzal semmiképpen nem értek egyet, hogy hagyni ahogy van, mert magától csak rosszab lesz, sem azzal, hogy ellenségképet kreáljunk belőle.

Ez egy megnyomorodott ember. Ha kitaszítod, semmi esélye, hogy újra felálljon. Csak szeretettel, törődéssel, foglalkozással, beszélgetéssel lehet eredményt elérni, nem úgy ahogy te állítod. Ez egy semleges és céltalan álláspont, nem visz sehová.

Nézd az udvarodon a növő gazt és ne érj hozzá, nehogy bepiszkíts a kezed :)

Mindegy, te tudod, én csak megoldást javasoltam, te is..majd eldöntik melyik helyesebb és főleg a gyakorlat megmutatja.

2012. jún. 22. 14:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért annyira nem kell sajnálni az alkoholistákat.Mind szánalmas,gyenge ember.Ezt úgy mondom,hogy közvetlenül ismerek is egyet,sajna vele élek.Úgy lehetne az ilyeneket letesztelni,hogy szereti e a családját,hogy megpróbál e leállni az alkohollal.Ha nem tud(nem akar),akkor a piát jobban szereti.És az ilyen emberrel nem lehet beszélni,mert tagad és ha megpróbálod kihúzni a pácból,akkor még neki áll feljebb és az lesz a gonosz,rosszindulatú szemét,aki megpróbál segíteni.Sajnos ez egy csapda.Ilyen esetben a legjobb a válás.1% van,amikor nem,amikor az apuka a családjáért képes letenni az alkoholt,de szerintem nagyon kevés ilyen ember van.
2012. jún. 22. 14:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Nincs munkája, tehát gondolom, nincs pénze. Beszéld meg anyukáddal, hogy ne adjatok pénzt a kezébe, ne vegyetek neki alkoholt.
2012. jún. 22. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!