Szerintetek normális kijelentés ez egy anyós részéről?
kijelentette,hogy szeretne vagy 3 unokát és mindegyiknek csak ő adhatja a nevét,vagy még talán a fia adhat ötleteket,de ennyi...
na nem azért, de én szülöm meg őket, én szenvedek 9 hónapon keresztül..nem nekem lenne a legtöbb jogom hozzá?
egyébként nagyon rossz az ízlése,még a kutyáinak sem tud rendes nevet adni...
majd akkor ha már ott járunk,sértődés lesz belőle?
Nem lehet, hogy csak viccelt? Vannak furcsa humorú emberek...
Azért látod te is, hogy ennek nincs realitása.. Te vagy az anyja, a párod az apja és ne hívják már Kunigundának (bocs ha valaki Kunigunda) a gyereket egész életében, mert nehogy megsértődjön. Aki megsértődik meg is békél.
ilyenben nem viccel:)
és ez a baj..
Nem normális,de az anyósok már csak ilyenek :)
Megmondja hogy hivd,hogy szoptasd,mivel etesd,mibe öltöztesd,mert ő mindent mindig jobban tudd.
Szegény gyerek had ne legyen már töhötöm,csak mert a nagyinak az a név tetszik.
És had ne szülj már azért 3 gyereket,mert ő annyit szeretne,miközben ti csak 1et szeretnétek és tudtok eltartani,felnevelni...
Igen, az lesz.
De a családban volt ilyen sztori: nagymamám kötötte az ebet a karóhoz, hogy generációk óta náluk mindenki Mária vagy László. Apám nem így gondolta, de ellentmondani se akart, ő lapított.
Anyámnak nagyon nem tetszett a Mária név, az ő saját neve meg kimondhatatlan a vezetéknevemmel. Ezért mindig meghallgatta, bólogatott, majd egy teljesen más, nekik tetsző névre anyakönyveztek. Ha a nagymamám pattogott miatta, akkor annyit mondtak, hogy "igen mama, igaza van, de a gyerek a miénk" és máris témát váltottak, kérdéseket tettek fel.
Egyszer volt egy komolyabb vita, amikor a mamám nagyon erősködött, ott higgadtan de határozottan megmondták, hogy nem veszekedni járnak hozzá, tehát ha ő ezt előnyben részesíti azzal szemben, hogy engem lásson, akkor nem kötelező unokázni. Itt vége is lett a "miért nem Mária" c. előadásnak és utána megbékélt a nevemmel.
Egyébként elsősorban ilyenkor a férjednek kellene határozottan leszögezni, hogy itt a határ, egy lépést se tovább. Ha ő nem teszi, akkor életetek végéig harcolhattok anyukával.
Egyszerű a helyzet:
A leendő nagymama elmondta, hogy mit szeretne, ti ezt meghallgattátok, tudomásul vettétek.
Ti meg döntötök belátásotok szerint arról, hogy hány gyereket akartok, és hogy milyen neve legyen. Ő elmondta a véleményét, ti meg élitek a saját életeteket :)
Engedd el a füled mellett. Tudom, nehéz, de mit érünk el vele, ha ellenkezünk. Mi meg 2 vagy 3 gyereket akarunk a párommal (anyósom fiával), amikor anyósom megtudta, mindenféle nemnormálisnak lehordott ENGEM, és kijelentette, hogy csak 1gyerekünk lehet, de annak adjunk meg mindent. Pl.hogy fogom magam érezni, ha a jó bizonyítványért nemtudok majd neki ipod-ot venni. Hát mondtam, hogy én nem így fogom nevelni a gyerekemet, hogy ilyen ajándékokat várjon el.
A lányának már sikerült teletömni a fejét. Ő már lemondott a 2.gyerekről. Rám nem fog hatni.
Nehogy hagyd, hogy ő válasszon nevet a gyerekednek. Mit képzel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!