Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális hogy...

Szerintetek normális hogy anyósék azért nem jöttek el a keresztelőre mert a férjem sem volt ott?

Figyelt kérdés
Tudtam hogy a férjem nem jön el(együtt élünk,házasok vagyunk)ezt előre megbeszéltük.Anyósék előző nap még felhivtak hogy hánykor kezdődik a mise,másnap viszont nem jöttek el csak az ebédre.Álitólag elkéstek,de ez nem igaz.Nagy valószinűséggel azért nem jöttek el a templomba mert a fiúk sem volt ott.Jogos hogy ezért neheztelek rájuk?
2012. jún. 21. 09:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
A férjed miért nem volt ott?
2012. jún. 21. 09:16
 2/16 A kérdező kommentje:
Mert ő nem hivő,sőt...Elvett templomba és akkor mondta hogy soha többé be nem teszi oda a lábát.Ezt én elfogadtam,és soha nincs ebből gond.Megbezséltük hogy ha úgy érzem kereszteltessem meg a lányunk de ő ebben nem vesz részt.
2012. jún. 21. 09:20
 3/16 anonim ***** válasza:
94%

Érdekes keresztelő férj és anyósék nélkül...

Én a gyermek apja nélkül meg sem tartottam volna.

2012. jún. 21. 09:20
 4/16 A kérdező kommentje:
Csak az én családom volt jelen.Vártam anyósékat de nem jöttek és ez rosszul esett,ha előre tudom akkor talán nem esett volna rosszul,bár akkor sem értem hogyha ők nem ateisták akkor miért nem tudtak eljönni.
2012. jún. 21. 09:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos a sértődésed. Lehet,hogy valóban elkéstek,de talán ha a fiuk nem volt ott,akkor nem akarták,hogy megsértődjön,ha ők elmennek.
2012. jún. 21. 09:23
 6/16 A kérdező kommentje:
Nem késtek el ezt tudom 100%ék.A párom nem sértődött volna meg hisz ő mondta nekik hogy lesz keresztelő,ő nem vesz részt benne de ők jöjjenek.
2012. jún. 21. 09:26
 7/16 anonim ***** válasza:
90%
Attól, hogy nem vagyok hívő, még apa lehetek! Én ott voltam harmadik fiam katolikus keresztelőjén és a lányom református keresztelőjén is, természetesen! Nem fájt. És elképzelni sem tudom, hogy mindez nélkülem zajlott volna le. Ha annyira deviáns vagyok, hogy nem veszek részt a saját családom családi eseményein, akkor feltehetően a szüleim is annyira deviánsak (lettek volna), hogy ők sem... de ezt csak gondolom.
2012. jún. 21. 09:28
 8/16 anonim ***** válasza:
76%

Ez az egész nekem borzalmasan furcsa, férjestül, anyósostul.

Ha nem hisz (tek), akkor miért vesztek részt katolikus szertartásokon? Mert ugye nem kötelező megkeresztelni a gyereket, de ha megkereszteled (és egyébként a templomi esketésnél is van ezirányú kérdés)azzal kötelezettséget vállalsz, hogy katolikus hitben neveled. És én ezt nehezen látom biztosítottnak, még akkor is, ha te nagyon mélyen hiszel, de az apa meg ateista. Akkor ha nem akartok a szentség szerint eljárni minek azt felvenni? Cécónak? Mert így szokás a faluban?

2012. jún. 21. 09:31
 9/16 A kérdező kommentje:

A családom és én is hivők vagyunk,anyukám minden vasárnap templomba jár,én minden este imádkozom.A férjem szülei katolikusok.

A templomi esküvő miattam volt,rákérdeztem a párom nem et mondott majd az utolsó pillanatban meggondolta magát és végül volt szertartás.Nem kényszeritettem,ő döntött igy,mert tudta ez nekem mennyire fontos.

Akkor azt beszéltük meg nem lesz keresztelő,de végül beleegyezett abba hogy legyen.A lányunk meg fogja ismerni a katolikus vallást,később ő dönt melyik úton halad.

2012. jún. 21. 09:40
 10/16 anonim ***** válasza:
86%
Hát. Szerintem mondd el nekik,hogy rosszul esett, ők nem jöttek és jobb lett volna előre tisztázni, ha nem akarnak jönni. Miért nem velük beszélsz erről? Ugyan nem ez volt a kérdés, de én nagyon rosszul érezném magam, ha nem hívő létemre a saját gyerekem keresztelőjére nem mentem volna el, mondom ezt a férjedre vonatkoztatva. A keresztelő a férjed számára nem a templomról kellett volna, hogy szóljon, meg a hívőségről, hanem a gyerekéről! Ha úgy tetszik családi ünnep, családi esemény. Az én férjem sem hívő, én ragaszkodtam a keresztelőhöz (meg a szüleim is, azért, mert mamám nagyon hívő volt és pár hónappal a dédunokája születése előtt halt meg), a férjem nem bírja a misét, a templomot, nem keresztelkedett meg, de teljesen természetes volt, hogy a lánya keresztelőjén részt vesz. Annyi kikötése volt, hogy ha meg kell keresztelkedni, akkor ne legyen. De mi evangélikusok vagyunk, nem volt ilyen kikötés. Szóval számomra ez nagyon furcsa, de ha te elfogadtad, akkor nincs gond, csak a véleményemet szerettem volna leírni.
2012. jún. 21. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!