Mit tennétek a helyemben? Én iszonyatosan berágtam.
kicsit kusza a kérdés...
most akkor te vásárolsz neki, vagy ő magának?
2012. jún. 20. 16:54
Hú ez durva. Figyelj kicsit jobban mire költi a pénzedet. :/
2012. jún. 20. 16:55
1-es, írta a kérdező, hogy a "magánvagyonából"- egyértelmű, nem? :)
2012. jún. 20. 16:55
Bocsáss meg a kérdésért, de lényeges.
Te tartod el a férjedet, vagy a saját fizetéséből vásárolta?
Hogy fér hozzá a pénzedhez, ha nem közös?
2012. jún. 20. 17:00
5/15 A kérdező kommentje:
Nem. Ő vásárol minden hónapban csak "úgy", mert eddig egyik termék sem hozta meg a eredményeket. A családi kasszából vásárol, de az ilyen - általam pazarlásnak és pénzkidobásnak ítélt - vásárlások miatt nem marad pénz alapvető dolgokra. Pld. minden konnektor rossz; alig merek hozzájuk érni. Folyik a WC hátulja, eltört a mosdó szifonja, cserépkályhát kell a nyáron átrakatni, stb. Eddig megvettem mident, amit kitalált és amit szeretett volna. Előre megmondtam neki, hogy ne merjen nagyobb összegben vásárolni, mert teljesen felesleges. Erre boldogan hozta a "zsákmányát", amitől szó szerint elkékültem.
Nyilvánvalóan nem elég felelősségteljes ahhoz, hogy felmérje egy család kasszájának vezetésével járó fontos döntéseket. Ilyenkor nincs más lehetőség, mint határozottabban fellépni, míg rátok nem dől a ház. :)
2012. jún. 20. 17:03
7/15 A kérdező kommentje:
"Te tartod el a férjedet, vagy a saját fizetéséből vásárolta?
Hogy fér hozzá a pénzedhez, ha nem közös?"
A saját fizetéséből vásárolta, de feleslegesen. Emiatt nem marad alapvető dolgokra, amit bizony a közös kasszából kellene finanszírozni /az ő és az én kerestemből/.
Teht nem tartom el őt, ő sem engem. Nekem viszont van egy teljesen független kis magányvagyonom, amiből eddig szívesen és örömmel fizettem a kívánságait. Ezek után már nem szeretném.
A pénzemhez nem nyul hozzá, bár hozzá is férhetne, de bizalmi alapon élünk, tudja hol és mennyi van; nem bántja, ami az enyém. Én - ha magamról van is szó - minden kiadást megfontolok. Őrá eddig sokkal többet költöttem.
Mit tennék a helyedben? Semmit. Ha külön kasszán vagytok azt vesz a pénzéből amit akar, nem? Még ha szerinted felesleges is. Az meg a te saját döntésed volt hogy a magánvagyonodból mit és kinek veszel. Gondolom nem követelőzött hogy ezt és ezt vedd meg.
2012. jún. 20. 17:46
9/15 A kérdező kommentje:
8/8! Nem vagyunk külön kasszán, de nekem va plusz pénzem. Teljesen világosan leírtam. Hogy-hogy nem éreted? Így hát úgy gondolom, a közös kasszából sem kellene felesleges és buta dolgokat megvenni főleg akkor, mikor a leírt /olvasd el, ha nem fáraszt!/ napi kiadásokra nem futja. Nem, nem követelőzik, de ha az ember szereti a férjét és megteheti, kielégíti a titkos vágyait, nem? Pld. egy moci!
Nekem még most sem tiszta. Vagy közös kasszán vagytok, ami azt jelenti, hogy az összes bevétel közös, tehát nincs külön vagyona senkinek, vagy részben közös kasszán, ami azt jelenti, hogy a bevételetek x részét beteszitek a közösbe, a többi pedig külön magán vagyon.
Az általad leírtak alapján, ti részben közös kasszán vagytok. Neki is van külön magánvagyona, vagy ő az összes bevételét/megtakarítását/akármilyét közösbe adja?
2012. jún. 20. 20:25
Kapcsolódó kérdések: