Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben? Én...

Mit tennétek a helyemben? Én iszonyatosan berágtam.

Figyelt kérdés
Mindeddig gondolkodás nélkül nyitogattam a pénztárcámat és nem néztem, mennyit költök kis magánvagyonomból a férjemre. Mikor két nappal ezelőtt megláttam egy számlát /27.775.-Ft./ egy semmire sem jó MLM termék vásárlásáról, felsikítottam: mától elapasztom a tejjel-mézzel folyó kánaánt. Csak megjegyzem, hogy alapvető dolgokra nincs pénz a családi költségvetésben, de minden hónapban megejt a férjem egy hasonló összegű vásárlást ennél a cégnél.

2012. jún. 20. 16:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%

kicsit kusza a kérdés...

most akkor te vásárolsz neki, vagy ő magának?

2012. jún. 20. 16:54
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Hú ez durva. Figyelj kicsit jobban mire költi a pénzedet. :/
2012. jún. 20. 16:55
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
1-es, írta a kérdező, hogy a "magánvagyonából"- egyértelmű, nem? :)
2012. jún. 20. 16:55
 4/15 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg a kérdésért, de lényeges.

Te tartod el a férjedet, vagy a saját fizetéséből vásárolta?

Hogy fér hozzá a pénzedhez, ha nem közös?

2012. jún. 20. 17:00
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem. Ő vásárol minden hónapban csak "úgy", mert eddig egyik termék sem hozta meg a eredményeket. A családi kasszából vásárol, de az ilyen - általam pazarlásnak és pénzkidobásnak ítélt - vásárlások miatt nem marad pénz alapvető dolgokra. Pld. minden konnektor rossz; alig merek hozzájuk érni. Folyik a WC hátulja, eltört a mosdó szifonja, cserépkályhát kell a nyáron átrakatni, stb. Eddig megvettem mident, amit kitalált és amit szeretett volna. Előre megmondtam neki, hogy ne merjen nagyobb összegben vásárolni, mert teljesen felesleges. Erre boldogan hozta a "zsákmányát", amitől szó szerint elkékültem.
2012. jún. 20. 17:01
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánvalóan nem elég felelősségteljes ahhoz, hogy felmérje egy család kasszájának vezetésével járó fontos döntéseket. Ilyenkor nincs más lehetőség, mint határozottabban fellépni, míg rátok nem dől a ház. :)
2012. jún. 20. 17:03
 7/15 A kérdező kommentje:

"Te tartod el a férjedet, vagy a saját fizetéséből vásárolta?

Hogy fér hozzá a pénzedhez, ha nem közös?"

A saját fizetéséből vásárolta, de feleslegesen. Emiatt nem marad alapvető dolgokra, amit bizony a közös kasszából kellene finanszírozni /az ő és az én kerestemből/.

Teht nem tartom el őt, ő sem engem. Nekem viszont van egy teljesen független kis magányvagyonom, amiből eddig szívesen és örömmel fizettem a kívánságait. Ezek után már nem szeretném.

A pénzemhez nem nyul hozzá, bár hozzá is férhetne, de bizalmi alapon élünk, tudja hol és mennyi van; nem bántja, ami az enyém. Én - ha magamról van is szó - minden kiadást megfontolok. Őrá eddig sokkal többet költöttem.

2012. jún. 20. 17:07
 8/15 anonim ***** válasza:
43%
Mit tennék a helyedben? Semmit. Ha külön kasszán vagytok azt vesz a pénzéből amit akar, nem? Még ha szerinted felesleges is. Az meg a te saját döntésed volt hogy a magánvagyonodból mit és kinek veszel. Gondolom nem követelőzött hogy ezt és ezt vedd meg.
2012. jún. 20. 17:46
 9/15 A kérdező kommentje:
8/8! Nem vagyunk külön kasszán, de nekem va plusz pénzem. Teljesen világosan leírtam. Hogy-hogy nem éreted? Így hát úgy gondolom, a közös kasszából sem kellene felesleges és buta dolgokat megvenni főleg akkor, mikor a leírt /olvasd el, ha nem fáraszt!/ napi kiadásokra nem futja. Nem, nem követelőzik, de ha az ember szereti a férjét és megteheti, kielégíti a titkos vágyait, nem? Pld. egy moci!
2012. jún. 20. 19:32
 10/15 anonim ***** válasza:

Nekem még most sem tiszta. Vagy közös kasszán vagytok, ami azt jelenti, hogy az összes bevétel közös, tehát nincs külön vagyona senkinek, vagy részben közös kasszán, ami azt jelenti, hogy a bevételetek x részét beteszitek a közösbe, a többi pedig külön magán vagyon.

Az általad leírtak alapján, ti részben közös kasszán vagytok. Neki is van külön magánvagyona, vagy ő az összes bevételét/megtakarítását/akármilyét közösbe adja?

2012. jún. 20. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!