Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyu elakar küldeni nyáron...

Anyu elakar küldeni nyáron dolgozni de én nem akarok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Épp ma töltöm a 16-ot és anyu elakar küldenihogy "tanuljam meg milyen". Most komolyan...Egész életembe dolgozni fogok,és már csak 4 évig kapok nyári szüntetet(főiskolával együtt.) Miért kell elvenni tőlem ezt a kevés 2 hónapot? Egyszer úgyis megtanulom.Nem a pénzről van szó mert nem vagyunk szegények,de ő mégis elakar.Hogy mondjam meg hogy nem megyek?
2012. jún. 18. 17:43
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
76%

Hát kérdező, a stílusod alapján eléggé rád férne, hogy kicsit belekóstolj az életbe. Anyukád sem véletlenül találta ki, meghallgatnánk őt is, miért kaptad ezt "jutalmul".

Amúgy meg... ő is végigdolgozta nem a fél, hanem az egész évet, még sincs neki 2 hónap nyári szünet... Hányszor vetted ki a fakanalat a kezéből?

2012. jún. 18. 18:34
 32/67 anonim ***** válasza:
56%
Lennél olyan bátor, hogy az ősöket is ideültesd a gép elé, vagy csak idegeneknek mered így hajtani a saját igazad? Kíváncsi lennék rá, őszintén.
2012. jún. 18. 18:38
 33/67 A kérdező kommentje:
Ne személyeskedjetek mert én se teszem. Mindegy akkor valahogy beadagolom majd neki hogy nem akarok menni aztán úgyis megérti...
2012. jún. 18. 18:40
 34/67 A kérdező kommentje:
31-es szakácsnak tanulok szakközépbe ugyhogy megnyugodhatsz elég sokszor kivettem.
2012. jún. 18. 18:40
 35/67 anonim ***** válasza:
77%

Kicsilány.

A te döntésed, hogy elmész-e dolgozni, vagy sem, de én a te korodban örültem volna, ha mehetek.

Nem volt ismerősöm, minden nyarat itthon töltöttem és gyűlöltem a szüleimtől pénzt kérni. Nem azért, mert nem adtak, mert mindig adtak, de nekem ez kellemetlen volt, mert tudtam, hogy kemény munkával keresik meg.

Most 23 vagyok, érettségivel, nyelvvizsgával és 2 szakmával ZÖLDSÉGESNÉL dolgoztam 12!!!! órába, mert nem volt más.

Szerencsére, azóta nem ott vagyok, de hidd el, nekem sem volt kedvem éjjel 3-kor felkelni, hogy 5-re beérjek. Mégis muszáj volt.

2012. jún. 18. 18:41
 36/67 anonim ***** válasza:
77%
Persze, ők a szüleid. Amíg kiskorú vagy az ő kötelességük, hogy ne éhezz és ne fagyj meg. Az összes többi nem kötelező, tehát a bulik, a fürdő...stb. finanszírozása. Én mindig dolgoztam suli után, sőt mellett. Nem vált káromra. Sőt sokkal jobban megbecsültem, amit a saját pénzemből vettem. Egyébként megmondhatod, hogy nem mégy, de akkor ő is megmondhatja, hogy nem fizeti a nyaradat.
2012. jún. 18. 18:42
 37/67 A kérdező kommentje:
Igen megértem de neked MUSZÁj nekem még nem. Amőgy egy szóval se mondtam azt hogy anyuék nélkül megyek nyaralni.Nagy családos nyaralás lesz....
2012. jún. 18. 18:44
 38/67 A kérdező kommentje:
De honnan veszitek hogy bármire is kérnék a nyáron? EGYÜTT megyünk nyaralni nem külön megyek. Barátnőmékkel max grillezni megyünk.
2012. jún. 18. 18:46
 39/67 anonim ***** válasza:
63%

ha EGYÜTT mész velük nyaralni, akkor szerinted nem visznek el, csak mert dolgozol?!

Nem börtönbe meg kényszermunkára mennél, szóval ne játszd el a hattyú halálát.

2012. jún. 18. 18:52
 40/67 A kérdező kommentje:
Mégis hogy a rákba vinnének el amikor minden hétköznap kell mennem dolgozni? Épp leállás előtt megyünk nyaralni valamikor július első két hetében.
2012. jún. 18. 18:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!