Anyu elakar küldeni nyáron dolgozni de én nem akarok. Mit csináljak?
véletlenül elküldtem, bocsi
*mint, a szüleimtől elkért pénz.
A kérdésem pedig az, hogy miből akarsz nyaralni, ha nem keresel. Anyukádtól elkéred, pedig lehetne saját pénzed.
20-as nem tudom olvastad-e de írtam hogy most szalagon lennék.
Ja az meg a másik,hogy teljesítmény után kapnám a fizut. Ha gépre tesznek akkor szívom,mert lehet hogy olyan minimális mennyiséget tudok majd megcsinálni hogy 20e forinttal szúrják ki a szemem....
18 év alatt maximum 8 óra lehet délelőttös/délutános/köztes műszakban, éjszakázni TILOS!
B@zdmeg, én örülnék, ha lenne melóm nyárra, de nem nagyon kapkodnak a diákok után.
17/l
És miből mennél strandolni? Nyaralni? Ja, hogy a szülők majd adnak... Ha kereső korban vagy, akkor a saját pénzedet illik szórakozásra beosztani, nem a szülőkét, ebben édesanyádnak igaza van. Ha otthon akarsz fetrengeni két hónapot, akkor hajrá, de ilyen helyzetben ne várd el, hogy a szórakozásodat ő fizesse...
Én a megegyezést választanám: egy hónap munka, majd az ott megkeresett pénzből egy hónap bulizás, nyaralás, ahogy előttem is sokan megírták. Így édesanyád sem érezné azt, hogy a falnak beszél, mikor élettapasztalatot szeretne Neked átadni, és a Te vágyad is teljesülne.
24-es nem a seggedből rángattál ki :)
Amúgy talán szólhatnál nagykorú ismerősöknek hogy szervezzenek be,mert az hülyeség hogy nem kapkodnak.A munkáltatónak az érdeke hogy diákokat vegyen fel. Nem jó helyen keresgélsz......
Hát én nagyvárosban lakom, de nálunk nem nagyon kapkodnak a diákokért, vagy rengeteget kell várni, vagy ismerős kell, aki beszervez :/
Tényleg próbálj kompromisszumot kötni. Ha pár éve a szüleim elrángattak volna dolgozni, most nem itt tartanék, a pénzt, amit saját magad keresel, jobban meg lehet és meg is kell becsülni, és ha már nyaralni mész, 1 hétre, akkor azért szerintem egy kis részét illik saját pénzből finanszírozni. Annak idején mi sem anyuéktól kértünk pénzt, ha ide-oda mentünk, elég szégyenletes is lett volna, pedig adtak/adnak ők szívesen, de azt a pénzt, amit ők kajára költenének, vagyis részben rám és tesómra is, inkább meghagyom nekik. Most azért, mert én moziba akarok menni vagy nyaralni, ne nekik kelljen spórolniuk
20-as vagyok. A kartondobozos melódra reagáltam...
Láttam a szalagmunkát, és tulajdonképpen jobb is, ha nem veszed el a helyet azoktól, akik tényleg akarnak dolgozni.
Én csak magamból indultam ki, mikor írtam, hogy nem lenne belőle semmi bajod. Nekem ugyanis a bőr a képemről lesült volna, ha van lehetőségem támogatni a szüleimet azzal, hogy bizonyos dolgokra nem tőlük kérem a pénzt, és mégse élek ezzel a lehetőséggel. Ez pedig független az anyagi helyzettől. Ez egy gesztus lett volna.Azt meg kétlem, hogy egy fél éves tanulást kéthónapnyi 11-korkeléssel kellene kipihenni.
Ha azt hiszed, hogy a meló mellett nem lesz időd semmire, hát tévedsz. Meg lehet oldani simán, hogy minden beleférjen. Azt hiszem, nem az én készülékemben van a hiba, ha nekem sikerült.
Mindegy, mondom, amit eddig is mondtam: itt nagyon jó az érvelőkéd, hát vedd elő anyával szemben is, vagy vedd tudomásul, hogy az ő házában ő a góré.
Azt nagyon tudod, hogy köteles eltartani, és nem szorultok rá a pénzre, de nála ez egy nevelési módszer lenne, ha hagynád.
(és azt se felejtsd el, hogy 18 felett már nem köteles eltartani és ha neadjisten nem is akar/tud, akkor nagy lesz a bekaki, ha nem lesz mihez nyúlnod.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!