Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Engednéd hogy veled lakjon a...

Engednéd hogy veled lakjon a gyereked felnőttként is?

Figyelt kérdés

A lányom 19 éves érettségi után nem akart tovább tanulni bárhogy mondtuk neki.Az apja öngyilkos lett fél éve.(4 éve el voltunk válva) . Jelenleg az élettársammal és a lányommal élek egy családi házban.3 szoba van plusz konyha folyosó fürdő és a spejz.( + a hatalmas kert). Múltkor beszélgettünk és ő mondta hogy nem tervezi hogy elköltözik innen,mert ez az otthona.3 hónapja dolgozik 90 ezer forintot keres havonta.

Az első hónapba arra számítottam,hogy el fogja verni a fizetését erre elment az eurós boltba vett wc papírt sampont tisztítószert stb (a zacskóba megtaláltam a blokkot 32 ezer forintot fizetett abba a boltba háztartási dolgokra.) + vett egy kandallót 40 ezer forintért vaterán hogy ne legyen annyi a gázszámla télen.

A második hónapban a folyosóra vett járólapot tapétát festéket stukkót, együtt mentünk a BauMaxba és a kasszánál 55 ezer forintot fizetett.

A harmadik hónapban a kezembe nyomott 70 ezer forintot hogy ezt adja a lakáshitelbe és a számlákba is ad.

Ez csak nekem ilyen furcsa? Nálatok is ennyit ad haza a gyerek? Pedig én tisztán elmondtam neki,hogy ha elkezd dolgozni annyit kérek tőle hogy az internetet fizesse be magának,és nyáron ha feltölti az óriás kerti medencénket vízzel akkor adjon a víz számlába.

Csodálkoztam azon is hogy ő nem akar elmenni.A legtöbb fiatal úgy van vele,hogy minél távolabb a szülőktől,ő mégis maradni akar.

Nektek nem lennének ezek a dolgok furcsák?

2012. jún. 17. 12:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
58%
Pontosan, becsüld meg! Akik menekülnek otthonról azok ilyen típusúak vagy egyszerűen utáltak otthon lenni, ő pedig szeret titeket és örül , hogy végre tud segíteni. Párommal én is nálunk lakunk, ő már 3 éve velünk van, van 3 nagy szobánk, és nagy kert, mikor elkezdtem dolgozni nagyon örültem, hogy a semmire kellő nagyapám helyett már bele tudok szállni a költségekbe és fel tudom újítani a házat, mert felőle össze is dőlhet ő jól megvan a piával. Mi is a párommal folyamatosan csináljuk a házat, rendezkedünk, próbálok a mamám nyakából átvenni minden terhet, mert ha a lányán(vagyis az anyámon) meg a fián múlna ki is purcanhatna a sok gondtól, mi sem tervezünk elmenni, hiszen itt ez a nagy ház és nem élősködünk, hisz kivesszük a részünk mindenből, úgy hogy még félre is tudunk tenni a gyerekvállaláshoz és mamám szíve is összetörne ha elmennénk, de nem is hagynám el ennyi paraszttal mellette. Szerintem ez lenne a normális, ha a "gyerek" otthon lakik.
2012. jún. 17. 13:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Mivel nem tervez elköltözni, megértem a logikáját, hogy a felújításokba, mindenbe belead. Viszont így tartaléka nem lesz sok, ha netán később másként látja, akkor meg lehet bánni fogja. Mindenképp rábeszélném, hogy a felét takarítsa meg a fizetésének. Jól jön az, ha más tervei lesznek, ha meg nem: legalább van tartaléka, a mai világban úgyis ritkaságszámba megy.
2012. jún. 17. 13:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Én is itthon élek anyukámmal és öcsémmel,csak sajnos én nem tudok ennyi pénzt hazaadni,csak 40.000-et.Pár hónapja én fizettem ki a családi számítógép csináltatását,elviszem 1-2 havonta a családot moziba,amire régen sosem volt pénzünk,most új bútorokra gyűjtünk,talán egyszer összejön.Én megmondtam anyunak,hogy ilyen fizetés mellett én nem fogok albérletbe menni,elfogadta,szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk így nem zavarjuk egymást semmiben.Kaját a munkahelyéről tud hozni,szóval egy problémával kevesebb.

Az,ha valaki bármit megtenne azért,hogy elmehessen otthonról az már annak a jele,hogy nincs közte és a családja között igazi szereteten alapuló kapcsolat.Örülj neki,hogy ilyen lányod van,büszke lehetsz rá:)25/N

2012. jún. 17. 18:24
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez a normális, hogy belead a közösbe.

Amúgy nem csak anyagi okok miatt (segítség nektek a hitel miatt, nehéz jó albit találni jó áron) van ez, hanem azért is, mert fél, hogy te is meghalsz, és szeret téged. Teljesen érthető a félelme.

2012. jún. 17. 21:40
 15/15 anonim ***** válasza:

De jó ilyet olvasni! :)

Ezért járok a gyakorira, hogy különleges élettörténeteket ismerhessek meg. A tiétek tényleg különleges.

A lányod messze nem átlagos fiatal. Idejekorán felnőtt lett belőle ("köszönhetően" az apai öngyilkosságnak és főként a drogfüggőségnek). Hogy felállt mindkettőből és így folytatja az életét mindenképpen erős jellemre utal.

A legjobb barátnőm hasonló típus. Irigylem is érte nagyon.

2012. aug. 20. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!