Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Engednéd hogy veled lakjon a...

Engednéd hogy veled lakjon a gyereked felnőttként is?

Figyelt kérdés

A lányom 19 éves érettségi után nem akart tovább tanulni bárhogy mondtuk neki.Az apja öngyilkos lett fél éve.(4 éve el voltunk válva) . Jelenleg az élettársammal és a lányommal élek egy családi házban.3 szoba van plusz konyha folyosó fürdő és a spejz.( + a hatalmas kert). Múltkor beszélgettünk és ő mondta hogy nem tervezi hogy elköltözik innen,mert ez az otthona.3 hónapja dolgozik 90 ezer forintot keres havonta.

Az első hónapba arra számítottam,hogy el fogja verni a fizetését erre elment az eurós boltba vett wc papírt sampont tisztítószert stb (a zacskóba megtaláltam a blokkot 32 ezer forintot fizetett abba a boltba háztartási dolgokra.) + vett egy kandallót 40 ezer forintért vaterán hogy ne legyen annyi a gázszámla télen.

A második hónapban a folyosóra vett járólapot tapétát festéket stukkót, együtt mentünk a BauMaxba és a kasszánál 55 ezer forintot fizetett.

A harmadik hónapban a kezembe nyomott 70 ezer forintot hogy ezt adja a lakáshitelbe és a számlákba is ad.

Ez csak nekem ilyen furcsa? Nálatok is ennyit ad haza a gyerek? Pedig én tisztán elmondtam neki,hogy ha elkezd dolgozni annyit kérek tőle hogy az internetet fizesse be magának,és nyáron ha feltölti az óriás kerti medencénket vízzel akkor adjon a víz számlába.

Csodálkoztam azon is hogy ő nem akar elmenni.A legtöbb fiatal úgy van vele,hogy minél távolabb a szülőktől,ő mégis maradni akar.

Nektek nem lennének ezek a dolgok furcsák?

2012. jún. 17. 12:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nekem nem lenne furcsa. Én is itthon élek, bár nem tudok ennyi pénzt adni sajnos. :( De ha tudnám megtenném, és nem mennék el akkor sem, mert szeretek itthon élni, nem akarok egyedül tengődni egy lakásban. Az anyukám a legjobb barátnőm.

Örülnöd kellene ám! :)

2012. jún. 17. 13:01
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
ez csakis annyit jelent, hogy imád titeket! viszonozza azt amit ti adtatok neki, ha ide meg oda kellett egy kis pénz! :)
2012. jún. 17. 13:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyátalán nem furcsa. Szerintem természetes, hogy ha otthon akar maradni, akkor javít az életkörülményeiteken. Végül is, gondold el: 90 ezer forint mire elég? Mondjuk 40 az albi, 30 a rezsi, és a maradék 20-ból ehet. Hol marad a közlekedésre, ruhára, gyógyszerre a pénz?
 4/15 anonim ***** válasza:
80%

Légy büszke a lányodra, hogy ilyen sokat segít és nem élősködik rajtatok! :)

Ülj le vele, beszéld meg, hogy szeretnéd, ha félre is tenne a pénzéből a későbbiekre.

Ha lesz komoly párkapcsolata, akivel összeköltözne, lehet, hogy ez változni fog és elköltözne. De az sem kizárt, hogy szívesen bővítené a házatokat és veletek szeretne(ének) élni majd a párjával.

5/15 anonim válasza:
73%
Szerintem tedd össze a 2 kezed, hogy ilyen lányod van. Én minden hónapban alkudozgatok szüleimmel, hogy mennyit kell haza adni, bár ők szerintem örülnek, hogy nem költözöm el, mert így van ki elmegy a boltba , meg elmosogat, meg megcsinálja a ház körüli csicskamelót.
2012. jún. 17. 13:03
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sem költöztem el édesanyám mellől. Igaz, ő egyedül van, nem is lenne szívem itthagyni, és így legalább félre is tudok tenni, albérlet mellett ez nem sikerülne. A nagy ő-t meg még nem találtam meg, aki elbolondítson itthonról:).
2012. jún. 17. 13:04
 7/15 anonim ***** válasza:
67%

Persze, engedném.Meg is engedtem a fiamnak.A lányod most azt élvezi, hogy keres, van saját pénze, mait arra költ, amire akar.Ahogy írod, nem pazarol felelőtlenül, csupa jó dolgot vett.

Ülj le vele még egyszer, köszönd meg az eddig vásárolt dolgokat.Aztán pedig tisztázzátok a jövőbeli felállást. mi a fiammal úgy beszéltük meg, hogy havonta ad 30000 ft-ot a kajára, számlákra. A többit gyűjtögeti magának.Persze maradt zsebpénze is bőven, jól keresett, mérnök.

2 évig lakott itthon, az összegyűjtött pénzből tudott külön költözni.

2012. jún. 17. 13:07
 8/15 anonim ***** válasza:
79%
Én tesóm 32 évesen havonta vagy 50ezret ELVER nem hogy hazaad. Becsüld meg a lányod!
2012. jún. 17. 13:09
 9/15 A kérdező kommentje:

Mondtam neki hogy tegyen félre egy kicsit,de azt mondta hogy még nincs mire.Mi a párom kocsijával járunk (céges ingyen gázolaj) és nekem pedig van egy Skodám ami 5 éves,és így ott porosodott a garázsba.Mondtam neki hogy én sajnálom a "szinte új" autót hogy ott áll hónapok óta a garázsban tehát bármikor használhatja,ha tankol bele.

A lányom drogfüggő volt 2 éven keresztül és az apja öngyilkossága is rendkívül megviselte,mondhatni a poklok poklát járta meg. Mára teljesen helyrejött,azt mondta hogy a célok viszik előre például a következő havi 90 ezerből az előteret akarja megcsináltatni (lebontani ,újraépíteni stb).. a pénzt már ki is számolgatta hogy mennyi kell hozzá,ami marad 10 ezer forintja azt pedig apróságokra hagyja meg.

2012. jún. 17. 13:11
 10/15 anonim ***** válasza:
73%

Így van, annyit árul el, hogy jól neveltétek! :) Én 22 vagyok, egyetemista és itthon élek a szüleimmel. Amíg nem muszáj nem költözök el. Elég jó ösztöndíjat kapok, de a szüleim egy fillért sem fogadnak el, ezért ahogy a te lányod is, inkább bevásárlással segítek, feltöltöm a hűtőt, veszek tisztítószereket, vagy éppen amit kell, de tudom hogy anyu nem tud rászánni éppen. Annyi pénzt, amennyit a lányod, nem tudnék beadni, de baromira rosszul érezném magamat, hogyha 22 éves létemre még mindent anyumék vennének nekem, ők tartanának el teljes mértékben.

Légy boldog, hogy ilyen lányod van, nem lehúzni akar anyagilag, de ha nem szorultok feltétlenül rá erre, akkor beszélj vele néhány dologról. Anyu anno engem is leültetett, amikor emelték az ösztöndíjamat annyira, hogy betudtam már adni az itthoni költségekbe. Elmondta, hogy a pénzem nagy részét tegyem inkább félre és gyűjtsem a jövőmre, mert most eltudnak tartani, de később nem fognak tudni hatalmas összegekkel támogatni, amikor el akarok majd költözni, márpedig előbb utóbb nyilván összeköltöznénk majd a párommal, ahogy a te lányod is elköltözik egyszer, ha szerelembe esik! Szóval ne bánd, ha segít nektek, de azért ne vigye túlzásba, ha nem muszáj, legyen egy kis félretett pénze, az bármikor jól jöhet majd!

2012. jún. 17. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!