Mit csináljak és hogyan? Félek!
Sziasztok!
Előre kérem ha lehet lehurrogó válaszokat ne adjatok,így is elég rosszul érzem magam.
8 éve vagyunk együtt párommal és van 3 gyermekünk.
Nekem régóta nincs munkám,bár azért is van mert jelenleg gyesen vagyok legkisebb gyermekünkkel,2 éves.
Most viszont olyan helyzetben vagyunk amelyben szükség lenne arra,hogy mindketten dolgozzunk.
Neki van munkája,ha azt besszük ebben az országban viszonylag jol keres 120 netto havonta + most akarják felvenni vmi főnöknek egy pékségbe. ahol 160at kapna.
Az én pénzem havonta 70 ezer ft a csp+ a gyessel.
Most kapnék én is állást Bpesten,de tul messze van innen és anyagilag nem érné meg,hogy bejárjak megbeszéltük,hogy felmegyek bérelni 1 szobát és 7végenként járnék haza.Most alkalmi munkáim vannak heti 1-2x pár óra.Ma is lenne,de nem enged,azzal fenyeget,hogy agyonver ha el merek menni.
Sajnos van mitől félnem,mert már 2 alkalommal előfordult,hogy bántott,az egyik alkalom olyan volt,hogy napokig az alap mozdulatok is annyira fájtak,hogy orditani tudtam volna.
Sajnos itt hagyni nem tudom,mert nincs elég pénzem rá,jelenleg is albérletben lakunk.
Családom nincs,szülők lassan 8 éve meghaltak még 2005-ben.
Nem tudom hogyan merre tovább.maradjak csendben és maradjak itthon?Vagy merre induljak?Hagyjam el?Szeretem,de nagyon félek már tőle.
Mit lehet tenni ilyenkor?Hová forduljak?
Egyébként sokéig nem albérletbe éltünk,csak mivel örökölt lakás volt és nem tudtunk együtt élni a testvéremmel így eladtuk,de kiment az örökölt adósságokra az a pénz így albérletbe kényszerültünk...
Előre is köszi a válaszokat!
Ideges vagyok és félek! :(
Hagyjam el?Szeretem,de nagyon félek már tőle.
Bogarászd végig a www.nane.hu oldalt. Szerintem ott rájössz a helyes lépésre. Sőt, javaslom, hogy hívd fel őket.
De mi az, hogy nem enged el dolgozni? Kérdezd meg tőle, hogy akkor finanszírozza a család kiadásait?
Egyébként javasolni csakis egy dolgot lehet ebben a helyzetben, hogy keress arra lehetőséget, hogy el tudd hagyni. Nincs más kiút ebből a helyzetből, ha már így elszúrtátok az életeteket.
nem 20 ezerrel keresnék többet,mivel eleve a bérlet ára is bőven több lenne mivel itt nincs munkahely amit el tudnék vállalni így 70 km-rel arréb kellene/tudnék dolgozni.
szted 20 ezer ft egy 70 km-es bérlet?
Azzal jön,hogy az én hibám,hogy nem elég a fizuja ránk,de ez nem egészen így van,hisz akinek van gyereke tudja,hogy nem lehet havi 120 ezer ft-ból megélni...a gyerekekre van bőven mit kiadni.nyáron havi 70et elvisz a tulaj,télen 100-110et fütéssel együtt.
és még ott van neki a cigi,kávé,pelenka,tv fizetés,a net is hüségidős így nem tudnám lemondani sem,na meg az egyetlen hely ahol még emberekkel beszélhetek még ha csak így is... :( a lehető legolcsobban számolva is azzal együtt amit a tulajnak kifizetünk havi 150-160 ezer ft kimegy. 30-40 ezer ft meg 5 főre nem elég kajára,főleg,hogy folyton panaszkodik,hogy neki hus étel kell,mert fizikai munkát végez.no mondjuk ezt megértem,de akkor sem tudom ennyi pénzből össze szedni...
Ja egyébként meg,nem itthagynám a gyerekeket,nem elhagyni szeretném őket,azt sose tenném,de valahol csak kellene dolgozni.itt a környéken kb 40-50 km-re max gyárak vannak,de mivel párom éjszaka megy így nem tudnék éjszakai műszakot vállalni,jelentkeztem már több helyre de legfőképp emiatt nem vettek fel...
Megkérdezed, hogy elhagyd-e, majd rögtön a következő mondattal le is söpröd a lehetőséget.
Hívd fel a nane-t, ott pont abban segítenek, hogy milyen olyan lehetőséged van, amiről te esetleg nem hallottál.
A gyerekeid érdekét szolgálja szerinted, hogy nézhetik otthon, ahogy apu néha eltángálja anyut? Ha lányod is van, szeretnéd, ha ő is ilyen kapcsolatba lépne majd? Mert bezony a bántalmazó családban felnőtt lányok nagy százaléka maga is ilyen párt fog választani!
Vagy a fiad fogja a leendő barátnőjét ütni, mert otthon ezt látta. Tényleg megéri ez?
Nem nem szeretném,én is ebbe nőttem fel :(
Ha lenne pénzem már léptem volna.
Az egyetlen amiben mostanában hittem,hogy ha enged dolgozni amennyit tudok félre teszem és amint megvan a pénz a kauciora elvittem volna tőle a gyerekeket is,de mivel nem enged így nem tudok mit csinálni.
Most délután elmegyek arra az 1-2 órás munkára aztán félve de haza jövök,mert már reggel megmondta ha elmegyek akkor agyonver,de a pénz kell még ha csak 1-2 ezer ft is.Tudom,most az jön nem ér az annyit,de ebben a helyzetben még az az 1-2 ezer ft is sokat számit...
Akkor a magad példáján tudod, hogy ez valóban így működik, viszik tovább az otthoni mintát.
Hívd fel a NANE-t, konkrét tippekkel tudnak segíteni. Léteznek anyaotthonok, krízisszállók, stb.
Ha a telefont se emeled fel, akkor nehezen lesz tényleges megoldás a dologból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!