Mit tudok csinálni, ha problémás a kommunikáció?
Lekopogom, nincs komoly problémánk, tehát ez most nem az "elváljak-e" típusú kérdés lesz.
Viszont apró, idegesítő dolog a férjem kommunikációja. Egy példával illusztrálnám - és napi 10-15 után azért már kicsit rángatózik a szemem:
Jár hozzá egy magántanár. Reggel kérdeztem, hogy mikor jön (ne akkor álljak neki bármi zavarót csinálni), mondta, hogy napközben megbeszélik.
Nemrég felhívtam:
- Szia, beszéltél már Petrával?
- Nem.
- Nem kellene most már egyeztetni az estét?
- Írtam neki SMS-t. (facepalm...)
- És?
- Mi és?
- Válaszolt is rá?
- Igen.
- És mi volt az SMS-ben???
- Hogy fél hatkor jön.
Tehát azt az egyszerű információt, hogy mikor érkezik a tanár, egy ilyen túlbonyolított beszélgetéssel sikerült csak kiszedni belőle.
Mintha nem látná át a kérdés lényegét, vagy nem is tudom...
Ha valaki ismer ilyen típusú embert, tudna tanácsot adni, hogy ezt a helyzetet hogyan kezeljem/kezeljük?
Szintén jellemző, hogy bizonyos infókat nem oszt meg velem, viszont utána ideges lesz, ha rácsodálkozom - mintha bluetooth lenne a fejünkben és rögtön belemenne az enyémbe is az, ami az övében van...
Egy másik, visszatérő példa, ha azt mondom, hogy üljünk be kávézni valamelyik barátunkkal. Reakció: "nem kívánom most a kávét".
Vazze, nem az italon volt a hangsúly...
Bocsánat, csak most kicsit felrántottam magam ezen.
Ez aranyos volt...:)) Bár gondolom, hogy a 10. után már nem tudsz jót derülni rajta. Nem lehet, hogy egy kicsit szórakozott? Hogy több dolog van egyszerre a fejében és ezért egy kicsit be van lassulva?
Nekem apukám ilyen. Képes a mondat felénél szünetet tartani. Ilyenkor a család kollektíve rászól, fejezd már be légyszi amit elkezdtél. De hidd el, hogy észre sem veszi, hogy ez milyen idegesítő. Valószínűleg a férjed sem direkt csinálja. Kitartást.
Ó, a mondat közepén tartott szünet apámnál megvan :)
Amikor meguntam és elkezdtem beszélni, akkor meg felháborodott, hogy ő még nem fejezte be. :)
Jézusom, én hozzámentem apám személyiségklónjához....
Megszokod.
Én is megszoktam,már reflexből tudom mi után mi fog következni.Ezzel együtt szeretem.Bár veszekedtünk emiatt egy párszor az elején,de feladtam,igy fogadom el.
Viszont ha információt kérek (mint a kérdésbeli példában), akkor lemegy a nap, mire hozzájutok.
Pedig sok opció nem volt a "beszéltél-e vele" kérdésnél:
1. Igen/nem
1.1. X órakor jön/nem jön valamiért
Teszem hozzá, hogy ha megelőzendő a fél órás barchoba-t, úgy kérdezek rá, hogy "Petra hányra jön?", akkor meg ideges lesz, hogy "még nem beszéltem vele, honnan tudjam".
Sakk-matt :)
Bizonyos szinten igaza van, ő a kérdésedre válaszolt. Beszéltél vele? Nem, hsizen SMS-t írt.
Olyan Dr. Csont szerű, imádom a csajt. Kiakasztó tud lenni, de ő meg már az a véglet, hogy csak imádni lehet ezért. :D
Ha tudod, hogy ilyen próbálj másképp kérdezni, és előbb-utóbb kitapasztalod, hogy mi a megfelelő kérdés.
Én a kávés kérdésre pl. mindig rávágom, hogy nem kávézok. Hát kávézni hívtak basszus...! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!