Mit reagálnál, ha így jönne haza a 21 éves lányod?
Lányom 5 éve van párjával, aki 24/F, most fejezte be az egyetemet. Három éve együtt élnek albérletben, a rezsit és a költségeket mi, illetve a fiú szülei fizetjük közösen.
Tegnap este azzal állított haza a lányom a párjával, hogy bár fogamzásgátlót szedett, mégis teherbe esett. Megtartják a babár, sőt titokban összeházasodtak, 2 barátjuk volt a tanú. Szeretnék felnevelni a babát, a fiú dolgozni fog, a lányom pedig egy évet halaszt, aztán befejezi az egyetemet.
Azt sem tudtam, mit reagáljak erre. Szó nélkül elmentem otthonról, annyit mondtam, hogy sietnem kell. Éjszakai műszakos vagyok, így ez kapóra jött. Most az édesanyámhoz mentem, neki még nem szóltam a dolgokról. Ki kell találnom, mit reagáljak erre, addig nem megyek haza. Ti mit tennétek?
Első körben rosszul esett volna, ha nem hívnak meg az esküvőre a helyedben, de a magyarázat érthető. Támogatni kéne őket. Később nagyon megbánnád, ha nem örömmel várnád az unokádat.
Akik az albérletes témáról írtak: tanulnak, nem vették fel őket koleszbe. Ha szülők megengedhetik maguknak, hogy fizessék az albérletet, akkor miért ne. Nekik most a tanulásra kell koncentrálniuk, később dolgozhatnak eleget. A srác találni fog munkát, később a lány is, ha befejezte a sulit.
Inkább légy büszke a lányodra, hogy így is megtartják a babát. Később adódhatnak az életben a jelenleginél nagyobb problémák is. Tökéletes helyzet nincs.
(Azért egy utólagos, szűk körű lagzit tartanék :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!