Miért kezel úgy az anyám mintha 11-12 éves lennék?
15 vagyok, és úgy kezel mint a 11-12 éves haverjaim nagyrészét a szülei..
pl. 11kor rámszól hogy ne gépezzek már mert késő van... (és akkor mi van?)
házibuli van.. 14-16 éves kb minden haverom.. és alap hogy éjfélig ottlehetnek.. nekem meg 9re itthon kell lennem.. mikor fél10kor kezdődik...
másik... rámszól hogy nem mehetek sehova.. 10 perc mulva meg felhozza hogy ne üljek itthon egész nyáron... (most akkor mit akar?)
Velem is így bánik pedig már 21 vagyok!:(
Utána meg ő szól rám hogy gyerekes vagyok.
Mindig ez az ellenségeskedés! Anyával, anyóssal gyerekkel! Nem kellene belemenni a háborúskodásba.
A fenti mondataidat így fogalmaznám, ha az anyámmal beszélnék:
Any, de tényleg, figyelj rám kicsit. Te milyen voltál 15 évesen? Rossz volt neked, hogy nem engedtek sehova? És nem lázongtál? Bizony nekem is rossz ez. Nem akarok lázongani, Anya, inkább salkudjunk meg, hogy mit tehetek, mit nem. Biztosan féltesz, azért nem lehetok ott éjfélg, így van? Hm. Mit tehetnénk, hogy ne érezd ezt a félelmet velem kapcsolatban? Nyáron mi legyen? Segíthetnék többet itthon. Majd felvállalom a főzést. Vagy inkább a bevásárlást vállaljam? Elmehetnénk együtt valahova! Mikor voltál utóljára egy jó helyen? ... stb...
hát.. a 3. válaszolónak:
beszélj a szüleiddel.. ez nagyon durva.. szerintem az se jó amit velem csinálnak de akkor is, amit vele :O
2.nak:
full igazad van.. csak..
anyukámnak rosz volt a gyerekkora.. 14-15 évesen egész nap aludt mert depis volt, 16 évesen elszökött otthonról.. szal nem értheti.. ő csak 17-18 évesen kezdett eljárkálni barátnőkkel..
a másik, meg az a baj, hogy olyanok a haverjaim, hogy tipikus "nagyfiuk/nagylányok".. 10ből 9 cigizik.. meg minden buliba van pia stb... engem meg ettől félt.. hogy rosz társaságba keveredek.. pedig 5000x megbeszéltük.. utálom a cigi ízét + a füstöt.. meg az alkohol ízét is (bár ha finom megiszom) ..
szal nem igazán van mit megbeszélni, mert ettől félt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!