Miért olyan nehéz a férfiaknak besegíteni a háztartásba?
Ha rá lennének kényszerülve besegítenének hidd el!
Ha minden nap minden eléjük van téve, akkor hiába döntesz úgy egy szép napon, hogy márpedig mostantól besegít nekem, mert nehezére fog esni, vagy meg dósem csinája amit kérsz.
Én a férjemnek napokig könyörögtem, hogy legyen szíves kisúrolni a kádat(kisbabánk lesz és már nehéz behajolnom), de addig vártam, amig be nem mérgesedtem és megcsináltam magam!
eddig is mindent én csináltam, jól el is kapattam.
Nevelés kérdése. Anyósom három műszakos munkarendben dolgozott, apósom is, és korán megtanította a fiainak a háztartás alapjait. Egyszer mondták neki, hogy "majd megcsinálom helyetted". Erre nagyon bepöccent, és elmagyarázta, hogy a háztartás addig nem csak az ő dolga, amíg mindenki más is eszik, iszik, jár a padlón, fürdik, öltözködik. Nincs enyém, vagy tied munka. Munka van és el kell végezni.
A páromnak természetes, hogy ha van piszkos edény, elmosogat, ha tele a szemetesvödör, kiviszi, ha összegyűlik egy adag szennyes, mosógépbe teszi, majd tereget.
Most este is ő törölte fel a parkettát és sikálta ki a zuhanytálcát. Mindezt egyetlen rossz szó nélkül.
Imádom is nagyon!:) Szerencsés nő vagyok. :D
Már azt hittem, hogy én vagyok ennyire konzervatív! Úgy vettem észre, hogy a férfiakra utaló nem éppen pozitív kérdésekre jönnek bizony olyan válaszok, ahol arra utalnak, hogy a nő legyen rugalmasabb és önfeláldozó.
Az pedig nem nyugtat meg, hogy ilyenek, így kell elfogadni őket!
Annyira mondjuk nem is panaszkodhatnék, de már sokat szenvedtem az előző házasságomban emiatt, most viszont félek, hogy idővel ugyanaz lesz.
Tényleg nevelés kérdése. A pároméknál négy fiú volt, és mindegyiket úgy nevelték, hogy a háztartást el tudják látni. A főzést kivéve tényleg mindent tudnak. És a párom már főzni is tud. :) Ez nem azt jelenti, hogy ne szolgálnám ki, vagy ne kényeztetném. De nem várja el. És ő is megteszi nekem ugyanezt.
Szóval szoktatás kérdése. Ha a férjednek nem tanították meg ezeket a dolgokat, akkor javasolnám, hogy osszátok fel a házimunkát. Ha te főzöl, akkor ő mosogasson. Ha ő tereget, akkor te takarítasz. Ha te porszívózol, ő bevásárol. Legyenek minden nap elvégzendő munkák és időszakos munkák is, és próbáljátok egyenlően elosztani. Mert az úgy nem fair, hogy te főzöl, takarítasz, mosogatsz (naponta), ő pedig háromhetente megpucolja az ablakokat, és kéthetente felporszívózza a lakást. És igenis szoktasd rá, hogy azt ő kell megcsinálja. Nyilván vannak kivételes esetek, de ne legyen rendszer abból, hogy "fáradt vagyok, mosogass te".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!