Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Amadé,...

Mi a véleményetek az Amadé, illetve Amadea nevekről?

Figyelt kérdés
2012. jún. 12. 11:54
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Nagyon tetszik :) különleges, és szép hangázású is. Ritka párosítás :)
2012. jún. 12. 11:57
 2/22 anonim ***** válasza:
90%

Az Amadea nekem az Andrea nevet juttatja eszembe...

Egyébként egyiket sem adnám a gyerekemnek. Talán, ha muszáj az Amadea még jöhet...

Szerintem nagyon szokatlan, és nem jó hangzású (legalábbis számomra). Meg én azon gondolkodnék, hogy szegény gyereket fogják e csúfolni? Meg milyen (idétlen) beceneveket aggatnak majd rá? Ami, Amika? :O

Bocsi, nekem nem tetszik.

2012. jún. 12. 12:00
 3/22 anonim ***** válasza:

Hát Amadé a Kismozart. :P (Imádom Mozartot, az Amadeus filmet és a Mozart! musicalt is. :)))

Amúgy szép név, szokatlan, de szép.

Az Amadea már kevésbé tetszik, nem tudom, miért...

2012. jún. 12. 12:02
 4/22 anonim ***** válasza:

Nekem az jut eszembe,hogy a mai fiatalság annyira különleges neveket akarnak a gyerekeinek,hogy már azt fogják észre venni hogy nem is lesz különleges,mert mindenki ilyen nevet ad..Lassan már a különleges név az Erzsébet meg Katalin lesz. Ma senki nem adja a gyerekének,és mire 16 éves lesz tele lesz az osztály Mamdékkal, Napsugárral,Jennyvel de egy Kati sem lesz..:D 0

Szóval szerintem 10--15 év múlva tucat név lesz az Amadé és a Amadea is.

2012. jún. 12. 12:05
 5/22 anonim ***** válasza:
90%
Nekem egyik sem tetszik. Nem adnám a gyerekeimnek ezt a nevet.
2012. jún. 12. 12:06
 6/22 A kérdező kommentje:
Az egyik fiú, a másik lány név. Nekem igazából az Amadé, mint fiú név keltette fel az érdeklődésem. Szerintem érdekes név. És annak ellenére hogy ritka, nem tűnik rondának vagy giccses hangzásúnak. A becézés része nem annyira izgat. Talán azért mert jómagam sosem szerettem ha becézgetni próbáltak:D Az én nevemet is lehetetlen normálisan becézni, sosem éreztem a hátrányát.:) Egyébként kétpetéjű ikreknek keresem a megfelelő neveket:)
2012. jún. 12. 12:09
 7/22 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy spanyol vezetéknévvel fognak párosulni. Tehát Erzsébet meg ilyenek nem játszanak, mert hülyén hangzana.:)
2012. jún. 12. 12:13
 8/22 anonim ***** válasza:

ma 12:13

Az Erzsébet és Katalin neveket csak példának hoztam fel.

De ettől függetlenül hogy azt mondom hogy a te által kiírott két név X év múlva erősen tucat név lesz, nem nekünk kell hogy tetsszen- Ha neked tetszik,akkor ad a gyerekeknek ezeket a neveket.. Én sosem engedtem,hogy idegenek véleménye döntse el a gyerekeim név választását.

2012. jún. 12. 12:16
 9/22 anonim ***** válasza:
29%
Egy olyan név mellett,amit használni is tud a gyerek, nem probléma, amúgy szörnyű név.
2012. jún. 12. 12:24
 10/22 anonim ***** válasza:
90%

Önmagukban én elég jellegtelennek érzem őket. De ha passzolnak a vezetéknévvel, akkor miért ne?

Különben szerintem az említett bibliai nevek nem lehetnek rosszak spanyol vezetéknévvel. Legalább ott is értik a nevüket.

Nekem egy spanyol vezetéknevű ismerősöm van, ő Beatrix, és teljesen passzol a neve a vezetéknevéhez.

A vezetéknév amúgy miért spanyol? Ha az apuka spanyol, akkor adhatnátok akár két nevet is a gyerekeknek, egy spanyolt, egy magyart.

De ha neked tetszik, akkor az általad írtak sem rosszak :)

2012. jún. 12. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!