Mi a véleményetek az Amadé, illetve Amadea nevekről?
Az Amadea nekem az Andrea nevet juttatja eszembe...
Egyébként egyiket sem adnám a gyerekemnek. Talán, ha muszáj az Amadea még jöhet...
Szerintem nagyon szokatlan, és nem jó hangzású (legalábbis számomra). Meg én azon gondolkodnék, hogy szegény gyereket fogják e csúfolni? Meg milyen (idétlen) beceneveket aggatnak majd rá? Ami, Amika? :O
Bocsi, nekem nem tetszik.
Hát Amadé a Kismozart. :P (Imádom Mozartot, az Amadeus filmet és a Mozart! musicalt is. :)))
Amúgy szép név, szokatlan, de szép.
Az Amadea már kevésbé tetszik, nem tudom, miért...
Nekem az jut eszembe,hogy a mai fiatalság annyira különleges neveket akarnak a gyerekeinek,hogy már azt fogják észre venni hogy nem is lesz különleges,mert mindenki ilyen nevet ad..Lassan már a különleges név az Erzsébet meg Katalin lesz. Ma senki nem adja a gyerekének,és mire 16 éves lesz tele lesz az osztály Mamdékkal, Napsugárral,Jennyvel de egy Kati sem lesz..:D 0
Szóval szerintem 10--15 év múlva tucat név lesz az Amadé és a Amadea is.
ma 12:13
Az Erzsébet és Katalin neveket csak példának hoztam fel.
De ettől függetlenül hogy azt mondom hogy a te által kiírott két név X év múlva erősen tucat név lesz, nem nekünk kell hogy tetsszen- Ha neked tetszik,akkor ad a gyerekeknek ezeket a neveket.. Én sosem engedtem,hogy idegenek véleménye döntse el a gyerekeim név választását.
Önmagukban én elég jellegtelennek érzem őket. De ha passzolnak a vezetéknévvel, akkor miért ne?
Különben szerintem az említett bibliai nevek nem lehetnek rosszak spanyol vezetéknévvel. Legalább ott is értik a nevüket.
Nekem egy spanyol vezetéknevű ismerősöm van, ő Beatrix, és teljesen passzol a neve a vezetéknevéhez.
A vezetéknév amúgy miért spanyol? Ha az apuka spanyol, akkor adhatnátok akár két nevet is a gyerekeknek, egy spanyolt, egy magyart.
De ha neked tetszik, akkor az általad írtak sem rosszak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!