Mennyire gyakori ez? Illetve mit gondoltok ezekről a családokról?
Azt írod, általában egyedülálló nőkről van szó, akiknek 3 gyerekük van. Nem tudom, hl élsz te kedves kérdező, de ha észrevetted ebben az országban jelen pillanatban még a gyermektelen, nőtlen, diplomás, szakmával rendelkezőket sem veszik fel sehová. Egy utcaseprői állásra több ezren jelentkeztek akik közül rengeteg diplomás is volt!!!
Nem gondolom, hogy jó a hozzáállásuk ezeknek az anyáknak, de lakás, férj, iskola nélkül és 3 pici gyerekkel aligha van esélye munkát szerezni. Én semmiképp nem ítélem el őket, inkább sajnálom, hogy a 21.században Európában ilyen nagy szegénység van.
Oda eleve egy bizonyos réteg kerül. Főleg azok, akiknek nem túl fejlettek a szociális készségeik, nem képesek a helyzetfelismerésre (ezért van három gyerek, de nincs apa), se az asszertivitásra.
Mivel az ilyen típus "szolgalelkű", tehát igényli, hogy irányítsák, ennek híján bentragad az éppen fennálló szituációban, ugyanis nincs, aki kvázi parancsba adja, hogy mit csináljon. A kezdeményezőkészség hiánya pedig az általad látott helyzethez vezet.
Ez azzal is összefügg, hogy miért basáskodó férfiak mellett kötnek ki.
Ismeretlenül könnyű ítélkezni.
Téged is el lehetne ítélni, hogy miért nem keresel munkát, a férjed is lehetne a gyerekkel.....
Én azt nem tudom megérteni,hogy akinek arra nem futja, hogy egyen és hogy fedél legyen a feje felett az minek csinál 3 gyereket.
Mert attól, hogy valakit elhagy a férje, még nem kell teljes anyagi csődbe kerülni, a nőknek épp úgy joga van dolgozni, mint a férfiaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!