Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy kirúgnak az egyetemről? És mihez kezdjek ezután?
A szüleim nagyon sok pénzt fektettek bele, 2 éve járok oda, de van egy tárgyam amit egyszerűen nem tudok megcsinálni, és már az összes lehetőséget elhasználtam. Ők is tudják, hogy nagyon sokat szenvedtem ezzel a tárggyal, de remélték hogy a végén majd sikerül.
Nem tudom mit csináljak ezután, elrontottam az egész életem :(
"Ha valaki nem tud letenni egy vizsgát még sokadik alkalommal sem, akkor ott komoly problémák vannak. Kifogásokat keresni mindig sokkal könnyebb, mint éjszakákon át tanulni, igaz?"
Voltál egyetemista? Gondolom, nem.
"Voltál egyetemista? Gondolom, nem."
Rosszul gondolod. Munka és 2 kisgyerek mellett tanulok még most is! 4 féléven túl vagyok és még soha nem buktam meg egy tárgyból sem. Nincs semmi bajom azokkal akik egyszer-kétszer megbuknak, de ha valaki még a sokadik alkalommal sem képes egy tárgyat teljesíteni, akkor annak semmi keresnivalója a felsőoktatásban!
A kérdező pedig szégyellje magát amiért így visszaélt a szülei bizalmával (és pénzével)!
Egy tárgyat háromszor lehet összesen felvenni, félévente pedig háromszor lehet vizsgázni. Tehát 9 vizsgaalkalom nem volt elég... Azért kíváncsi vagyok, hogy milyen tárgy lehet ez. Még jó, hogy kirúgtak az egyetemről, te csak melegedni jártál oda!
Engem is kirúgnak majd, de én direkt "hagyom ott" mert az egyik legnevetségesebb szak, rosszul választottam(informatikus könyvtáros) de szerencsére az enyém semmibe sem került.
Sürgősen keress munkát, nem olyan nehéz találni, mint azt sokan gondolják, én is dolgozom egy ideje, hogy el tudjak költözni.
Csak akkor fogom elmondani, ha már fixen megvan az albi. Nyáron aztán munka, szeptembertől munka mellett okj, mert későn kapcsoltam az egyetemi jelentkezésnél. Utána következő szeptembertől újra egy (értelmes) szakot kezdek. Neked is ezt javaslom.
Bár, kimehetsz külföldre is egy időre, amíg nem kezded újra az egyetemet.
Tutti hatalmas balhéra számíthatsz, bár szerintem veled elnézőbbek lesznek, ha látták eddig, hogy mennyit szenvedtél a tárggyal.
Ami biztosan segíteni fog a dologban: mindenképp vázold a terveidet(munka, suli újrakezdése) és látszódjon rajtad, hogy bánt a dolog.
Hajrá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!