Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltöznél a barátnőddel...

Összeköltöznél a barátnőddel és a testvérével?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: én (22 F) Hódmezővásárhelyen lakom a szüleimmel, a barátnőm (20 L) Kiskunfélegyházán lakik az anyukájával. Mindketten Szegeden járunk egyetemre. Itt találtunk a nyárra szakmai gyakorlatot. Én bejárós voltam, a barátnőm koliban lakott, de július-augusztusban nem lakhat a koliban. Én arra gondoltam, lakjunk két hónapig albérletben, meg van rá az anyagi keret, én biztosítanám. Barátnőm viszont azt javasolta, hogy a Szegeden lakó egyedülálló testvéréhez (30 F) költözzünk, elég nagy albérletben lakik, lenne külön szobánk. Így tényleg sokkal kisebb lenne a költség, de én elég kellemetlenül érezném magam, hadd ne soroljam miért. Igazából a barátnőm is jobban szeretné, ha csak ketten laknánk, de úgy érzem anyukája és a testvére teledumálták a fejét, hogy jobb lesz ha a testvérénél laknánk.

1., Szerintetek is jobb lenne a testvérénél lakni albérlet helyett?

2., Ha nem, hogyan próbálnátok meggyzőni, hogy inkább albérletben lakjunk?

2012. jún. 11. 13:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha anyagilag meg tudjátok oldani, jobb, ha külön laktok, főleg, ha téged már alapállásában zavar. Egy 30 éves egyedülálló testvér hajlamos arra, hogy 10 évvel fiatalabb testvérét "nevelni" akarja (de lehet, hogy még téged is). A másik dolog, hogy fennáll a veszélye, hogy mennek az infók az anyuci felé. A ti legtökéletesebb kapcsolatotok esetén is számolni kell a generációs problémákkal. A barátnőd felé érvként is csak azt tudom javasolni, hogy nem akartok másokat zavarni, ill. zavartalanul kellene első közös együttéléseteket megpróbálni. Sok sikert kívánok hozzá!
2012. jún. 11. 13:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha mindketten ezt szeretnétek,akkor ideje felnőni,és ezt az örömteli eseményt a családdal is közölni.
2012. jún. 11. 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak 2 honaprol van szo, akkor inkabba a teso. Mar csak a penz miatt is. Gondolom van annak mas heye is.

Ha viszont hosszu tavra gondolkodtok, akkor persze inkabb külön, kettesben erdemes.

Lakva ismerszik meg az ember. A tesonal kicsit mint ha vendeg lennel. Ha viszont ketten vagytok jobban egymasra vagytok utalva. Jobban elö jönnek azok a szokasok amik eddig "rejtve" voltak illemböl.

2012. jún. 11. 13:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha a saját páromra és a testvérére gondolok, akkor én laknék a testvérével , de az én vagyok, én is azt mondom, hogy ennyi időt ki lehet bírni, hacsak nincs olyan nagy ok rá amit nem akartál írni, hogy ne lehetne hozzá menni.
2012. jún. 11. 15:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha van rá megfelelő anyagi keret nyilván jobb lenne albérletben lakni,mint a tesójánál.

Mond meg neki szépen,hogy kipróbáljátok,legalább megtudjátok milyen hosszabb távon együtt lenni,ezt a későbbiekben sem árt tudni,ha nem érzitek jól magatokat eljöttök és kész.

2012. jún. 11. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!