Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az jó, ha egy kapcsolatban...

Az jó, ha egy kapcsolatban olyanná tudod "alakítani" a párod, amilyenné szeretnéd?

Figyelt kérdés

nemrégiben figyeltem meg, hogy a párom az utóbbi 5 évben olyanná lett, mint amilyen nekem az ideális pár. Persze nem minden értelemben, de hát annyi különbség kell. Elsősorban gondolkodásmódra értem azt, amit most mondok. Amúgyis hasonló érdeklődési körünk volt, de voltak elemek amiben én érdekeltebb voltam, ő pedig kevésbé. Ilyen pl. a politika. Az ő családja hol eljárt szavazni, hol pedig nem, és kb ennyiben kimerült a politikai érdekeltség. Én kicsit aktívabb vagyok, szeretem tudni mi folyik a politikai életben, a kampány idején ki mit ígér, kire érdemes szavazni stb. Aktívan eljárok voksolni. Mára már eljutottunk oda, hogy a párom legalább annyira (ha nem még jobban) érdeklődik a téma iránt.

Ez persze más területeken is megfigyelhető, csak most épp ez a téma ugrott be. Kicsit úgy érzem, hogy egy olyan pár számomra az ideális, aki hasonló érdeklődési körrel rendelkezik, PLUSZ a tudásunk kb egyenrangú. Ez most bután hangzik, de úgy értem, hogy szeretem megosztani a tapasztalatokat amivel mindennap szembesülök a munkahelyemen (reklámszakmában dolgozom, ő az építkezés terén magánvállalkozó), így például ha munkahelyi találkán vagyunk és az új reklámtrendekről beszélünk akkor ő is hozzá tudjon szólani. Persze ez fordítva is érvényes.

Nos, úgy érzem, hogy ő egy "alakítható" személyiség volt ilyen téren, annak ellenére, hogy rendkívül makacs és önérzetes. Szóval úgy érzem, hogy most ideális párom.

Persze félreértés ne essék én is rengeteget idomultam hozzá. Ezt a kérdést akár ő is feltehetné, hiszen a rendetlen énemet az idők során a rendszeretőség váltotta fel. Másként viszonyulok az emberekhez, "szociábilisabb" vagyok, akárcsak ő.

Szóval mit gondoltok erről az alakítgatós témáról? Mi az a határ ameddig normális az idomulás?

2012. jún. 11. 10:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy ugyanazt írtam mint mindenki más, de azért lepontoztak. Gratulálok!
2012. jún. 11. 11:08
 12/14 anonim ***** válasza:
Ja azt nem is én írtam! :DD
2012. jún. 11. 11:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem normális, de "alakításnak" én sem nevezném ezt a folyamatot. Amúgy érdekes, de majdnem magunkra ismertem a leírtakban. :) A vőlegényem szintén nem érdeklődött a politika iránt, nem járt szavazni én aktívabb vagyok ebben, érdekel, mi, hogy alakul a tágabb környezetemben, egy ideje ő is tájékozódik, sokszor délután ő mutat egy-egy cikket nekem amit utána kivesézünk. Én mindig elmeséltem neki, milyen napom volt ő is rászokott erre (ezt csak azért említem, mert az exét egyáltalán nem érdekelte, hogy mivel foglalkozik, mit csinál nap közben, úgyhogy neki nem volt ez megszokott dolog). Meséltem neki a hobbymról és ő is megszerette, ahogy én is az övét. Ez nem azt jelenti szerintem, hogy elvesztettük az egyéniségünket, csak hogy érdekel amivel a másik foglalkozik. Szerintem ettől jó a kapcsolatunk. Mivel szeretjük egymást, nyilván érdekel, miben leli a másik örömét és jó érzés, hogy érdemben hozzá tudunk szólni. Nem azt mondom, hogy mindenképpen rajongani kell a másik összes hobbyjáért, vagy érdekelnie kell mindennek amit ő csinál, de az is rossz lenne, ha még csak említés szintjén sem érdekelnének ezek a dolgok. Mondjuk a sport pont olyan, amiben nem fogunk soha egyet érteni, de nem is piszkáljuk vele a másikat. Ő foci meccseket néz, ami engem nem különösebben érdekel, de ha mesél valamit egy adott csapatról, vagy játékosról meghallgatom (így mára elég tájékozott vagyok ilyen téren is :) ). Én viszont jégkorong rajongó vagyok, az meg őt nem érdekli annyira, mégis végighallgatja a tirádáimat egy-egy meccs után.

Nálunk legalábbis így működik a dolog és nem érezzük, hogy alapvetően megváltozott volna a személyiségünk azért, mert érdeklődünk a másik dolgai iránt is. Elég unalmas lenne, ha csak arról tudnánk beszélgetni, hogy milyen számlát mikor fizessünk be és mi legyen a vacsora.

2012. jún. 11. 12:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ideális párkapcsolatról van szó a kérdésben :) Teljesen normálisnak mondható az "alakulás" és "idomulás" a másikhoz :)
2012. jún. 11. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!