Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párommal nem tudunk elköltözni...

Párommal nem tudunk elköltözni otthonról az anyagiak miatt, pedig már szeretnénk egy közös életet, ahol csak ketten vagyunk. Ti hogy oldottátok meg?

Figyelt kérdés

Jelenleg négyen lakunk egy 55 nm-es panelban, anyu, öcsém, párom, és én. Van fizetnivaló rendesen, rezsi (távfűtésünk van), + hitelek. Mind a négyen dolgozunk, így éppen fent tudjuk tartani magunkat. De négyen kellünk ehhez a házhoz, pedig mi ketten már a saját életünket szeretnénk élni.

A kettőnk fizetése elég is lenne egy kisebb albérlet fenntartásához, de anyu nem tudná fizetni öcsémmel a panelt.

De már lassan 30 leszek, akkor életünk végéig így éljünk?

Anyunak is jót akarok, meg magamnak is.

De így, hogy anyunak jót teszek, a kapcsolatom fog rámenni, mert párom külön szeretne költözni velem.

Fordított esetben meg cserbenhagyom anyut.

Úgy érzem, erre nincs megoldás... 29/F

2012. jún. 10. 13:33
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Élned kell a saját életed.Ezt anyukád is biztos megérti.30 évesen nem normális dolog hogy így együtt laktok.
2012. jún. 10. 13:35
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
30 éves vagy, csoda, hogy eddig otthon voltál. Öcséd és anyukád majd fentartja a lakást, ha nem megy, akkor kisebbre cserélik (pl. olyanra ahol nincs távfűtés)
2012. jún. 10. 13:44
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

Pedig ideje lenne a saját életedet élni.

Anyudnak kell megoldani a helyzetet,és nem neked.

Én is anya vagyok. A fiam 24 éves. Ő is már azon agyal hogy a barátnőjével külön élnének. Bár mi nagyon jóban vagyunk, a barátnőjét is nagyon szeretem, de én is azt mondom nekik,hogy ideje a saját kis életüket élni. A gondjaim ha maradnak ha nem akkor is meglesznek,és nekem kell megoldani nem a fiamnak. Én támogatom is hogy menjenek,mert csak így ismerik meg egymást,így lesz erősebb a kapcsolatuk..

Te neked is menni kell. Anyud majd megoldja nélküled is a gondjait.

2012. jún. 10. 13:44
 4/10 anonim ***** válasza:
13%
Szia!Amiben most laktok az anyukádé?Milyen hiteletek van,és ki vette fel őket?Azért az durva hogy négyen kerestek és éppen hogy fenn tudjátok tartani magatokat.Ahogy értelmezem az anyukád és az öcséd jövedelme a kevesebb.Ha a hitelek az ő nevükön vannak,elhiszem hogy nem tudják fenntartani magukat nélkületek.Az öcséd kereshetne még egy állást és akkor ti elmennétek.Anyukád dolgozik még?
2012. jún. 10. 13:45
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Igen, anyu nevén van a lakás, törlesszük, kb 1,5 m van még hátra.Anyu vett fel kétszer hitelt, pár év elteltével, amikor nagyon szarul álltunk, és csak ez a megoldás maradt.

Én erről nem tudtam, csak amikor rájöttem, hogy mit, és mennyit törleszt. Kb havi 45-50 ezer biztos erre megy el.

Igen, ők keresnek kevesebbet.

Az öcsém kb fél éve tért rá a jó útra, eddig leszart mindent. Egyelőre örülök a változásnak, hogy már október óta van munkahelye, és segít. (24 éves) De persze neki is másodállást kell keresni idővel.

Anyu dolgozik, nincs káros szenvedélye, több betegsége is van, pajzsmirigy, vérnyomás.

Apu meghalt több mint 10 éve.

2012. jún. 10. 13:54
 6/10 anonim ***** válasza:
26%
szerintem is itt az ideje elköltözni. A helyetekben felvennék egy ,,fészekrakó" hitelt, így nem kéne albit fizetni, lenne saját.
2012. jún. 10. 14:31
 7/10 anonim ***** válasza:
27%
adjátok el a lakást, fizessétek vissza a hitelt és menjenmindenki albérletbe. Még egy kis kezdőtőke is marad mindenkinek. teljesen felesleges egy saját panelt fenntartani, törleszteni, amikor olcsóbb lenne egy albérlet
2012. jún. 10. 14:34
 8/10 anonim ***** válasza:
csak hitelt ne! utolsó előtti, legalább ne rakd alattuk a máglyát! inkább menjetek külföldre, és onnan támogathatjátok anyudat is!
2012. jún. 10. 15:21
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

Hitelt ne!Minek hogy 1-2 év mulva vigye a bank a házat vagy mi?Ez hülyeség!

Mi kijöttünk külföldre már 1 éve vagyunk itt és innen próbáljuk támogatni az én és a párom családját is!Nekünk már gyerkö is van,szóval nektek könnyebb lenne!

2012. jún. 10. 15:25
 10/10 A kérdező kommentje:

Hitelt én se vennék fel, ebben biztos vagyok.

Ti hol vagytok külföldön?

2012. jún. 10. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!