Végrendeletben örököltem pénzt, ami szerintem nem csak engem illet. A férjemnek van beleszólása, hogy mire költöm?
Nagymamám elhunyt. Végrendeletében mindent rám hagyott de úgy érzem jogosnak, hogy egyenlő arányban megosztom a testvéreimmel.
A végrendeletet nagymamám nagyon régen írta azért, mert akkor még csak én voltam nagykorú. De a testvéreim ugyanúgy szerették, látogatták, gondozták, nem amiatt akarta kizárni őket mert így jogos, hanem mert amikor a égrendeletet írta így lett volna praktikus.
A férjem szerint viszont nem szabad jótékonykodni, rám hagyta, esetleg valamennyit adjak a testvéreimnek de nem harmadoljunk.
Nektek mi a véleményetek?
Én is harmadoltam, amit örököltünk, míg az (élet)társam azon volt, hagy az nekem jár az elmúlt évek gondozása fejében. Ezen bizony szét is ment a parti, de én is azt mondtam, hogy társam még lehet, de a tesóimat nem hagyom.
(Mellesleg a tesóim akkor több-száz km-re laktak, lehetőségük sem lett volna kivenni részüket a gondozásból.)
21-es vagyok!
Nem néztem, hogy a tesóéknak most van-e rá szükségük, vagy majd kapnak akkor, amikor szükségük lesz rá.
Amikor megörököltük, kapja meg mindenki azt, ami jár neki, és mindenki azt csinál a saját részével amit akar. Felnőtt emberek, nehogy én döntsem már el, hogy most, vagy majd később kapnak-e belőle?
Ha úgy érzed, ugyanebben az esetben a testvéreid is ezt tennék, akkor igen, harmadolj.
Én megmondom őszintén, megfontolnám. Ha most belegondolok, a bátyám biztosan nem, a húgom feltehetően nem osztozna velem, ha ő lenne nyerő helyzetben. A bátyámmal gyakorlatilag nem is beszélek, nem kíváncsi rám. A húgommal jóban vagyunk, de túlságosan is önzőnek ismerem. És ő tuti, hogy elherdálná. Inkább megtartanám addig, míg hasznosra nem költi, a saját érdekében.
De szerintem nálad nincs ilyen dilemmás helyzet, így evidens, hogy harmadolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!