Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy szülőnek mennyi beleszólás...

Egy szülőnek mennyi beleszólása van a gyereke házasságkötésébe?

Figyelt kérdés
Az egyik kotnyeles öregasszony rokonunk aki elmúlt 18-20 éves, arra kényszert érez hogy kiházasítsa. Engem is mindig gyóntat hogy "hány éves is vagy? 22? ideje lenne már férjhez menned". De ma teljesen kiakasztott, mert az egyik rokonunk 28 éves, és nem nősült még meg. Már a környék összes nőjénél beajánlotta ez az asszony, de kifakadt a srác szüleinek hogy: "Hogyan hagyhattátok hogy ennyi idős létére még mindig nőtlen legyen?" Hát azt hittem rosszul hallok...
2012. ápr. 9. 23:24
 1/6 A kérdező kommentje:
Meg azzal dicsekszik hogy a faluban volt egy "hibás" (kicsit visszamaradott) nő és és őt is összehozta egy hozzá illő, visszamaradott férfival. Meg hogy a lányát 18 évesen, az unokáját meg 20 évesen férjhez adta (más dolog hogy elvált) de azóta megint férjhez ment és idilli minden....
2012. ápr. 9. 23:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Tanácsot adhat, ha úgy látja, hogy a gyereke boldogabb is lehetne.
2012. ápr. 9. 23:32
 3/6 anonim ***** válasza:
66%

Most komolyan! Te ilyen dolgokkal foglalkozol??

Az öregasszony ha így érzi jól magát,akkor hagyjad hagy mondogassa,hagy játsszon kerítőnőt.Senkinek nem árt vele.Egyik füleden be a másikon ki,és nem kell foglalkozni többé vele..ennyi

2012. ápr. 9. 23:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, ő még abban nevelkedett, hogy egy nő értékét az adja, ha férjnél van. A -né toldalék nélkül csökkent értékű félember, akinek szüksége van arra, hogy legyen ura, parancsolója, akit élete végéig szolgálhat. Egyrészt engem is idegesítene ez a beszólogatás, másrészt jót röhögnék rajta. Amúgy soha egy percig sem tűrtem, hogy beleszóljanak a kapcsolataimba, bár anyám próbált zsarolgatni, csak nem jött be neki. 40 éves vagyok, elváltam, pillanatnyilag tök jól érzem magam "egyedül" a srácokkal. És anyám hiába látja, érzi, hogy nekem most így jó, mégis rendszeresen megjegyzi, ha megyek bárhova, hogy "hátha ott találod meg a párodat". Ha rászólok, hogy nem azért megyek és egyébként is... akkor visszavesz, hogy persze, látja, hogy most így jó nekem, de mégis... Mert ő még úgy nevelkedett, hogy férjhez KELL menni, fel kell venni a férj teljes nevét, elválni ciki, ha probléma van, azt a szőnyeg alá kell söpörni, de kifelé mindenképpen bájvigyorral leplezni, és számára az valamiféle rang, hogy ő özvegy. Nem tudsz mit tenni, ez a korosztály jórészt ilyen. A kérdésre a konkrét válasz: semmilyen beleszólása nincs, max. véleménye.
2012. ápr. 9. 23:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad az idősebb rokonokra hallgatni ő más kultúrában nőt fel neki se tanulásra se munkára nem volt esélye így jó korán férjhez kellet mennie egy szingli 30 éves pasira se úgy néztek mint ma az ő korában egy gyermektelen hajadon pasit bu1inak néztek.

A mai világban 30 éves szingli pasit vagy nőt már nem ítél el a társadalom.

A mai világban 22 évesen még gyerek vagy még esélye sincs a többségnek hogy magát eltartsa nem hogy egy családot.

2012. ápr. 10. 00:08
 6/6 Cserpák István válasza:
Nem igazán érthető a kérdés.Most a szüleid, vagy az öregasszony pofázik bele a dolgaidba?
2012. aug. 9. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!