Végrendeletben örököltem pénzt, ami szerintem nem csak engem illet. A férjemnek van beleszólása, hogy mire költöm?
Nagymamám elhunyt. Végrendeletében mindent rám hagyott de úgy érzem jogosnak, hogy egyenlő arányban megosztom a testvéreimmel.
A végrendeletet nagymamám nagyon régen írta azért, mert akkor még csak én voltam nagykorú. De a testvéreim ugyanúgy szerették, látogatták, gondozták, nem amiatt akarta kizárni őket mert így jogos, hanem mert amikor a égrendeletet írta így lett volna praktikus.
A férjem szerint viszont nem szabad jótékonykodni, rám hagyta, esetleg valamennyit adjak a testvéreimnek de nem harmadoljunk.
Nektek mi a véleményetek?
Annyira jó olvasni, hogy vannak még ilyen jószívű emberek :) Nekem egyik ismerősömnek most halt meg valamelyik rokona végrendelet nélkül, és a többi rokon, tesók stb. mindent megtettek, hogy rátehessék az örökségre a kezüket, az ismerősömnek meg ne jusson szinte semmi...
Az örökség csak a tiéd, házastársnak nincs beleszólása, hogy mire költöd. Ha neked úgy tetszik, oszdd el egyenlően a testvéreiddel! Ha a férjed emiatt esetleg megharagudna, az csakis őt minősíti.
Ez abszolút a te döntésed, a férjednek nincs köze hozzá, az örökség amúgy is a te különvagyonod, azt csinálsz vele, amit akarsz.
Szép gondolat harmadolni, vagy adni valamennyit.
Mint mondtam: a te döntésed. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!