Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szólítjátok az anyósjel...

Hogyan szólítjátok az anyósjelölteteket?

Figyelt kérdés

Nekem természetes volt, hogy az előző kapcsolataimban XY néni/ XY bácsi + ugye magázás.

A mostani párom anyukája, mikor elvitt bemutatni és csókolommal/ jó napottal köszöntem, megjegyezte, hogy ennél már csak az lenne rosszabb ha "nénizném".

Viszont azt sem mondta, hogy tegeződjünk.

Azóta kínlódás van, nehogy meg kelljen szólítnaom, mert ugye magázva, de mégsem nénizve... annyira nem áll a számra :O(

Nekem nagyon jó a nénizés/bácsizás!

2009. júl. 3. 10:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A keresztnevén: Böbe. De mindenki (beleértve a fiait) így szólítják. Az előző anyósom (utáltam) kikérte magának, hogy nem anyukázom, apukázom őket. Mondtam, hogy nekem egy anyukám és egy apukám van. :) Mondjuk ha anyósjelölted "megjegyezte" az nem ferr dolog. Ezt esetleg meg lehet beszélni, hogy szeretném ha nem néniznél. De szerintem ha nem nénizés van,akkor jobb, ha fel van ajánlva a tegezés, mégis jobban az ember szájára jön, minthogy pl. Böbe maga.... :)
2009. júl. 3. 12:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Először magáztam, de aztán mázlim volt ilyen téren, mert megkért, hogy tegezzem.

Előtte is a keresztnevén szólítottam, meg most is a keresztnevén szólítom.

2009. júl. 3. 13:04
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Magdi és tegeződünk. Akkor a keresztnevén szólitsd néni/bácsi nélkül, és egyszerűen magázd. Aztán ha tegeződni akar úgy is szólni fog.
2009. júl. 3. 13:50
 14/19 anonim ***** válasza:
Néniknek, anyósom nagyon tartja tőlem a távolságot, én is így állok hozzá.
2009. júl. 3. 13:53
 15/19 anonim ***** válasza:
En is nenizem meg bacsizom :) De igy van jol, nem szeretnem tegezni oket, nagyon nehez lenne 4 ev utan megszokni :))
2009. júl. 3. 14:04
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Remélem hamar felajánlja a tegeződést, mert egyszerűbb lenne :O)

2009. júl. 3. 14:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem értem minek van az embereknek szája!!!!!

Ha leírni letudod a kérdést,kimondani miért nem???

Kérdezd meg az anyósod,ha említette,hogy ne nénizd akkor biztosan közvetlen,kedves,nem fog megharagudni érte!

2009. júl. 3. 15:59
 18/19 A kérdező kommentje:
Mivel még csak egyszer találkoztunk, így szerintem te is egyetértezs kedves utolsó, hogy miért nem szegezem neki a kérdést...
2009. júl. 3. 20:12
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Időközben megoldódott, a 7végén mondta, hogy tegeződjünk :O)

2009. júl. 5. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!