Nekem természetes volt, hogy az előző kapcsolataimban XY néni/ XY bácsi + ugye magázás.
A mostani párom anyukája, mikor elvitt bemutatni és csókolommal/ jó napottal köszöntem, megjegyezte, hogy ennél már csak az lenne rosszabb ha "nénizném".
Viszont azt sem mondta, hogy tegeződjünk.
Azóta kínlódás van, nehogy meg kelljen szólítnaom, mert ugye magázva, de mégsem nénizve... annyira nem áll a számra :O(
Nekem anyósom nincs,de apósommal hasonló a szitu. Ő is mondta,hogy ne köszönjek már neki jó napotot,nem olyan öreg még. Hát azóta tegezem, elég nehéz volt megszokni,de meg lehet, neked is sikerülni fog. Megszólitani én se nagyon tudom hogy, úgy szoktam megoldani,ha muszálj,h te :) pl. te is kérsz kávét?(és felé fordulok)
2009. júl. 3. 10:19
2/19 anonim válasza:
Marika néni, és magázom. De mondjuk egyikünkben sem merült fel, hogy tegezzem őket, nekem jó így.
2009. júl. 3. 10:22
3/19 anonim válasza:
Nem kell nénizned, főleg hogy Ő sem szeretné. Szólítsd egyszerűen a keresztnevén, hiszen azért van keresztneve mindenkinek, hogy azon szólítható legyen és maradj a magázásnál. Rövidesen ugyis kérni fogja, hogy tegeződjetek. Én az anyósomat a házasságkötés után is a keresztnevén szólítottam és tegeződtünk. Nem szólítottam anyukának, anyunak, ez a megszólítás a férjem kiváltsága.
2009. júl. 3. 10:23
4/19 A kérdező kommentje:
Én a tegezést meg tudnám szokni, viszont ugye anyós nem ajánlotta fel :O( így mégsem tegezhetem le.
Nekem is a Kati néni lenne természetes, de kijelentette, hogy ne nénizzem.
2009. júl. 3. 10:24
5/19 A kérdező kommentje:
Persze a mamázás nálunk sem téma, mindenkinek van saját anyukája/nagyija.
Csak ez a keresztnév + magázódás olyan furi.
" Kati, Ön is kér kávét?" --> nem furcsa?
2009. júl. 3. 10:26
6/19 anonim válasza:
Nem értem ezt a sok hezitálást.Mit görcsöltök? Kérdezzétek meg Tőle, tessék mondani, hogy szólithatom, és figyeld az arcát? nem biztos, hogy Ő is tudja.De a biztonság kedvéért kérdezz rá.Én ezt végig játszottam.
2009. júl. 3. 10:35
7/19 anonim válasza:
Anyósom nagyon fiatalos. Már anno a megismerkedésünknél mondta, hogy tegezzem. Ezért én a keresztnevén szólítom. De mivel nagyon jóban vagyunk, néha poénkodom, hogy "anyuka". Na ettől falra tud mászni!:)
2009. júl. 3. 10:38
8/19 anonim válasza:
Régen úgy illett szólitani az anyós-apóst,ahogy a párja szólította: anyuka, apuka,mama,papa.Ma már ehhez nem ragaszkodnak.Az anyósjelöltödnek kellett volna megmondani,hogyan szólítsd.Ln azt tartom a mai világban természetesnek,ha a gyerekem tegez,akkor a párja is tegezzen.Engem mamának szólítanak ,amióta unokáim vannak,azelőtt a keresztnevemen.
2009. júl. 3. 10:40
9/19 anonim válasza:
Lehet úgy is, hogy "adhatok egy kávét?". Megszólítás nélkül, az Ön , Maga teljesen elhagyható. Megfigyeltem azt, hogy pl. a férje, vagy más családtagjuk hogyan használja a keresztnevét, az én anyósom Katalin volt, de mindenki Katizta, igy én is ezt használtam. Ha felé fordulva mondod amit neki szánsz, nem kell keresztnevet használnod, ha ez kínos Neked. Előbb-utóbb, ha komolyabb a kapcsolatod a fiával, ugyis szólni fog, hogy tegeződjetek, azt viszont csak ő ajánlhatja fel.
2009. júl. 3. 10:42
10/19 anonim válasza:
Én X-néninek szólítom és magázom, apóst is ugyanúgy. Engem viszont nagyon zavar ez. Nagy a család. Párom a legfiatalabb a családban, van 3 tesója, már mindenki megházasodott, és mindenki tegeződik mindenkivel, egyedül én vagyok az aki a 2 szülőt magázza. És amikor együtt vagyunk pl egy családi vacsorán 20an, akkor olyan rossz érzés, hogy egyedül csak én magázódom velük, más nem. Ja, és már 7 éve vagyunk együtt. A többiekkel is házasság után tegeződtek össsze. Csak pl. én már 5 éve együtt voltam a párommal amikor a bátyja megismerkedett a mostani feleségével, kb 1 év után házasodtak össze, azóta ő tegezi a szülőket. És ez nekem rossz. Sokkal régebb óta ismerem őket, és jóban vagyok velük. Ezzel sem értek egyet, hogy csak házasság után lehet tegeződni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!