Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tetszik nektek a Miksa név?

Hogy tetszik nektek a Miksa név?

Figyelt kérdés
Mi jut először eszetekbe, milyen embert képzeltek a név mögé?Hogyan becéznétek.Légyszi, csak korrekt válaszokat, mindenkit pacsizok.

2012. jún. 7. 17:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%
Nekem egy tehén jutott eszembe.
2012. jún. 7. 18:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

A #9-es leírta amit én is gondolok! :-)

Mikinek nem becézném. Amúgy szerintem azért is jó név, mert önmagában becézősnek hangzik! Olyan kedvesen lehet mondani szerintem! Másfelől pedig egyfajta komolyság is van ugyanezen névben. Szerintem jó! Nem kell, hogy mindenkinek divatneve vagy tucatneve legyen!

Egyébként így a név mögé mindenképp valami pozitív, optimista embert képzelek. Kinézetre eltudom képzelni egy alacsonyabb mackó-típusú emberhez is és egy magas vékonyhoz is, viszont olyan nagyon közepes és átlagos testfelépítésűhöz nem. Aztán ki tudja. Talán az első Miksa akivel szembetalálkozok, az lenne mérvadó, de még nem találkoztam egy Miksával sem!

2012. jún. 7. 18:43
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Tetszik, mert nem szokványos, de nem is idegen. Nekem először a Mika jutott eszembe, mint becézés, de a Miki is jó. :)
2012. jún. 7. 18:47
 14/22 A kérdező kommentje:
nahát, nekem a Mika eszembe se jutott, de tetszik ez is.Egyébként, nagyon jó a jelentése:győzelem, nép, Istenhez hasonló, bölcs.
2012. jún. 7. 18:50
 15/22 anonim ***** válasza:

Nekem kimondottan tetszik. Sisi apja volt Miksa.

Gyönyörű név kisfiúnak és felnőtt férfinek egyaránt!

Add a kicsidnek. :)

2012. jún. 7. 19:11
 16/22 anonim ***** válasza:

nekem is tetszik, tényleg jó kicsinek és nagynak is! Szerintem jó kemény hangzású név, az én kutyámat Grisának hívják :)

Egyébként nekem Maksa Zoli, a híradós humorista jutott az eszembe!! :)))

2012. jún. 7. 19:17
 17/22 anonim ***** válasza:

Nekem szokatlan.

Egyébként az jut eszembe, mintha a Miklóst becéznék:-D

2012. jún. 7. 19:41
 18/22 anonim ***** válasza:
65%
Tényleg nem bántásból mondom,különleges név,de nekem valamiért egy tehén jut róla eszembe.Olyan Riskás.Én egy kockás ingű,szemüveges gyereket képzelek el.És ismétlem,nem tudom miért,nem rosszindulatból mondom.
2012. jún. 7. 20:15
 19/22 anonim ***** válasza:
Más nyelveken hogy van? Mert ezt is érdemes megfontolni. Vagy adni mellé egy egyértelműbb nevet is (pl. Ádám, Márk, Richárd...) csak hogy sose címezzék Dear Madame-nek!
2012. jún. 7. 20:55
 20/22 anonim ***** válasza:
65%

Mert kedves utolsó, szerinted a Miksa nőies hangzású? Hát akkor gratulálok..

Miért kellene elrontani egy igazán erős, különleges férfinevet azzal, hogy Ádám? Egy tucat, hétköznapival...

Nehogy!

2012. jún. 7. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!