Mit szólnál, ha az édesanyád ezt mondaná? Csak nekem furcsa?
Lányoknál ennek annyira nincs jelentősége ha a férjük úgyis a seggük alá tol egy házat.
De könyörgöm hülyére dolgoztam magam hogy legyen egy saját lakásom, hitel nélkül, erre a hugicám kapott egy tip top családi házat! (nem lakást). Én azért cseppnyi igazságtalanságot érzek.
ma 12:08
azt hiszem nem kéne mást leszerencsétlenezni, azért mert neked más a felfogásod. Mi alapon mondasz ilyet mondd meg? És a gyengébbek kedvéért: Nem arról van szó, hogy sajnálja a testvérétől, nem kell mindjárt lehurrogni a kérdezőt, előbb tanuljatok meg szöveget értelmezni. Ki kéri a véleményünket!
Amúgy szerintem is furcsa, testvériesen kéne elosztani ezt a pénzt, ha ne adj isten arról lenne szó, nem különbséget tenni, de ugye ahány ember, annyi féle felfogás.
"azt hiszem nem kéne mást leszerencsétlenezni, azért mert neked más a felfogásod"
Már ne is haragudj, de nem a kérdezőre alkalmaztam a szerencsétlen jelzőt, és nem is negatív értelemben használtam! Az Anyukájára gondoltam, hogy Szerencsétlen, még meg sem halt, már megy a harc!
Vili??? Inkább olvasd el kétszer, mint egyből letámadsz!
A szülők után a gyerekek egyenlő arányban örökölnek. Akkor is, ha csak az egyikre "hagyják" a házat, amennyiben nem bizonyítható, hogy a másik nem érdemelte meg (elég súlyos indok kell!).
A testvéred lakhat a házban, de ha szükséged van a pénzre, ki kell fizetnie téged, ha nem tud, el kell adnia és abból kifizetni.
Anyukád nem igazán ismeri a jogszabályokat.
Egy esetben lehet a testvéredé: ha még életükben neki ajándékozzák.
Nem értem. "nekem nem is kellene a ház"
Akkor mit problémázol? Azért fusson anyukád felesleges köröket, hogy utána te nagylelkűen úgy csinálhass mintha lemondanál valamiről, ami amúgy sem kell, és ettől meglegyen a lelki békéd? Furcsák az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!