Ha egy gyerek apa nélkül nő fel, annak milyen következményei lesznek felnőttkorára?
"Én irigylem ezeket a gyerekeket,mert velem nem törődött az apám,mégis velünk élt,szóval így jobb lett volna nélküle."
Teljesen átérzem a helyzetedet.
A kérdésre nem tudok pontosan válaszolni. De mindenképpen meglátszik a szerető apa hiánya.
Bár nem tudom, talán ezt pótolhatja még egy szerető nagypapa is, vagy keresztapa. Szerintem kell egy szorosabb kapcsolat egy férfineművel is.
Apa nélkül nőttem fel, 1 éves voltam mikor elhagyott minket, kiköltözött külföldre és azóta nem is láttuk.
Normálisan nőttem fel, nem igazán volt hiányérzetem, de ezért anyukám is nagyon sokat tett. Vitt fociedzésre, jött velem szurkolni meccsre, roncsderbire, később a lányok terén kérhettem tőle tanácsokat. De "fiús" programra gyakran vitt pl. a legjobb barátom apukája is. Anyai nagypapámmal sokat barkácsoltunk, szereltünk, volt kitől megtanulni, hogyan bánjak a csavarhúzóval vagy a fűrésszel. (Sajnos ő meghalt, mikor 14 éves voltam.)
Ma 25 éves vagyok, 5 éve járok egy lánnyal, aki már a menyasszonyom, anyukámmal és a többi rokonommal nagyon jó a kapcsolatom. Nem gondolom, hogy túlságosan megviselt volna az apa hiánya. Oké, persze sokszor gondoltam rá, hogy jó lenne ha teljes család lehetnénk, meg azon agyaltam hogy hol élhet most, van-e új családja, és hogy miért nem érdeklem... De ettől eltekintve azt hiszem, boldogan nőttem fel.
25/F
Barkácsolás... Nagyon fiús lányként nőttem fel (fiús öltözés, viselkedés, két centis felnyírt haj, stb), minden fiús dolog érdekelt. Egész gyerekkoromban csorgattam a nyálamat a fiúosztálytársak barkácscuccaira.
Apámnál jobb apát nem is kérhettem volna, viszont szegény kétbalkezes, egyáltalán nem ért a szereléshez - vagy anyám szerelt, vagy szakember jött házhoz.
Most, felnőttként a férjem tanít barkácsolni és nagyon élvezem :)
Tehát nem az apa meglétén vagy milyenségén múlik, sőt, még fiúgyerek se kell ehhez.
Magamból kiindulva (férfias mentalitás), szerintem nő létemre egész jó apja lennék egy fiúgyereknek, mert a gyerekkori hobbijaim is fiúsak voltak: szomszéddal motoroztam a Simpsonján 12 évesen, apámmal meg kijártam légpuskával célba lőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!