Mit gondoltok erről a helyzetről? (anyagiak)
Sziasztok!
Másfél éve vagyunk együtt a párommal, tudom ez más szemmel nem túl sok idő, de én érzem hogy megtaláltam a Nagy Őt:)
Együtt tervezzük a jövőt, bár én még tanulok, jövőre végzek az egyetemen, ő már dolgozik 4 éve. Én 22, ő 25, annyira nem vagyunk már taknyosak:)
A párom elég jól keres, konkrétan nem tudom mennyit de látom mikre és mennyit költ. Több milliós kocsi ja van, arra költ havi 100 ezret alsó hangon.
Megígérte hogy elmegyünk kirándulni még pár hónappal ezelőtt, konkrét helyet, időpontot nem mondott. Amikor én rákérdeztem, hogy mit csinálunk hétvégén, nem megyünk kirándulni amit régebben szóba hozott? A válasza ez volt: nem mert nincs pénze, de ha nekem van akkor mehetünk.
Én pedig azt mondtam neki, hogy ha megígérte belekalkulálhatta volna a többi kiadását vagy lefújja az egészet. Reakciója: én ne szóljak bele a pénzügyeibe, ne próbáljam beosztani az ő pénzét mert nekem ahhoz semmi közöm!
Amikor később beszélgettünk erről a megnyilvánulásáról, mondta hogy nem gondolta komolyan, amikor ideges kicsúszik a száján ilyesmi és magára haragszik mert nekem megígérte és nem tudta betartani.
Nem tudom mit gondoljak.
22L
igen, ez szerintem sem pénzéhesség, csak egyszerűen aggaszt, hogy a párod nem olyan (felelős) gondolkodású a pénzügyek tekintetében, mint te.
én is aggódnék.
mert lesz idő mikor nem a kirándulásra kell majd a pénz (ami mellesleg sztem nem a kérdés központja), hanem majd a házra/gyerekre kell. márpedig kutyából nem igen lesz szalonna!
én a helyedben elbeszélgetnék vele a hosszútávú terveiről (persze ezt úgy írom, hogy azt feltételezem, komoly a kapcsolatotok, és együtt tervezitek a jövőt)
A párommal 10 hónapja vagyunk együtt, mégis belelátunk egymás pénzügyeibe. Ez nem mellékes dolog, és nem is anyagiasság (csak a potenciális lepontozóknak mondom...). Tudom, hogy nem bánik felelőtlenül a pénzzel, gyakori téma nálunk a spórolás - ugyanis rá vagyunk szorulva. Az, hogy egy ilyen alap dologra semmi rálátásod nincs másfél év alatt, nekem fura. Nem az a lényeg, hogy mennyit keres, hanem hogy nem kell-e hónap végén azt néznetek, hogy lesz-e mit enni. Ugyanis hiszitek vagy sem, van, aki a többszázezres fizuját és képes elszórni úgy, hogy hónap végére nem marad. Erről azért nem árt meggyőződni, ha össze akarod kötni vele az életed.
Összegezve: nem a keresetén van a hangsúly, hanem hogy hogy bánik a pénzzel.
U.i.: bármennyit keresne, akkor se hagynám, hogy csak az ő pénzéből menjünk kirándulni, nemhogy még számon is kérjem rajta... Ettől függetlenül tényleg nem ártana, hogy ha már ő a nagy Ő, akkor legalább tudnád, mire számíts, ha összeköltöztök/házasodtok.
Azért nem éhezésről van itt szó, hanem csak kirándulásról. Gondolom étel mindig van a hűtőben, ha nem így lenne, akkor azért a kérdező megemlítette volna. Az meg, hogy a saját pénzéből kirándulás helyett inkább kocsit vesz, amíg nem is éltek együtt, hát az az ő dolga. Ez nem azt jelenti, hogy szórja a pénzt vagy nem tudja beosztani, mint ahogy itt sokan beleképzelték.
A többmilliós kocsi meg egyáltalán nem nagy szám, elég kevés kocsi van 2 milla alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!