Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aggódom a lányom miatt! Mit...

Aggódom a lányom miatt! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A 17 éves lányom mostanában egyre több időt tölt a szobájában. Gépezik, filmet néz, olvas, rejtvényt fejt, stb. Látom rajta, hogy valami bántja, de nem képes megnyílni. Sajnos én is hibásnak érzem magam, mert néhány éve elváltam az apjától, azóta egyedül élünk és úgy érzem, sok olyan dologgal terhelem, amire ő nem tud hatással lenni, pl. munkahely, megélhetés. Sokszor feszült, ideges velem szemben, de a barátaival szemben ezt nem tapasztalom. Mit tehetnék, hogy jobb legyen?

49/N

2012. jún. 3. 16:04
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt hozzáteszem, hogy a tanulmányi eredményei emiatt (szerencsére) nem romlanak, kitűnő tanuló.
2012. jún. 3. 16:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Most majd valószínűleg jön a sok válasz, hogy beszélgess vele, stb. Persze, meg lehet próbálni. De saját tapasztalatból mondom, hogy nem biztos, hogy sikerülni fog. Az én szüleim ugyan nem váltak el, de mióta volt egy oltári nagy balhé- és veszekedéssorozat (évekig tartott de az utolsó pár hónapban élesedett ki), azóta egyszerűen nem tudok apukámmal beszélgetni. pedig ő próbálkozik, mindig jön meg kérdez, de már nem ugyanolyan a kapcsolatunk, és ha tehetem, inkább elvonulok a szobámba tanulni vagy gépezni vagy épp rejtvényt fejteni. Persze remélem, hogy nálatok meg tud oldódni a dolog, de én úgy gondolom, hogy egy gyereket akármilyen korban tud rohadt súlyosan érinteni a szülők kapcsolata (esetetekben a válás), és ezt megoldani nem akarat kérdése.

19/L

2012. jún. 3. 16:11
 3/6 anonim ***** válasza:
92%

Nyiss felé más indokkal!

Hívd el fagyizni, kérd meg, hogy fesse ki a körmöd (lehetőleg olyan mintával, amit egyértelmű, hogy egyedül nem tudsz megcsinálni), mondd, hogy segítsen bevásárolni és hazavinni a cuccokat.

Közben elbeszélgettek egy kicsit. Női dolgokról (haj, köröm, ruha, pletykák és a többi), aztán kicsit komolyabb témákról. "A múltkor hallottam, hogy az ismerős lánya ..." kezdetű sztorikkal megismerheted, miről mit gondol.

De ha csak úgy, egyik napról a másikra azt akarod, hogy megnyíljon neked, de eddig nem beszélgettetek egymással, akkor az úgy nem is fog menni.

Soha nem késő!

Ettől függetlenül kénytelen leszel belenyugodni, hogy lassan felnő. Lesznek, vannak, és voltak dolgai, amikről te már nem fogsz tudni.

2012. jún. 3. 16:12
 4/6 anonim ***** válasza:
szerintem sima tini-dolog, nem muszáj okokat keresni. 17 évesen meg elég érett kezelni a te dolgaidat, amiket felsoroltál (anyagiak). elkezdődött az idő, amikor privát szférára van szüksége. az is lehet, hogy valami fiú-dolog van a háttérben, esetleg valaki megbántotta suliban. dura dolog tininek lenni..
2012. jún. 3. 16:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ne ragozd túl.Lehet,nincs semmi baj,csak keresi önmagát és egy kicsit melankolikus,de ez egyáltalán nem rossz dolog.
2012. jún. 3. 17:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. jún. 8. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!