Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyász, gyász, gyász?

Gyász, gyász, gyász?

Figyelt kérdés
Már írtam ide nem egyszer. Másfél éve hunyt el a feleségem, a 6éves fiammal maradtunk. Sajnos kiderült a feleségem nem volt a hűség mintaképe, és 4évig szenvedett a betegségével ami elvitte. Iszonyat hogy tud ez fájni, már már fizikailag is leépül ebbe az ember. Néztem netes gyászfeldolgozást, vicc mi pénzeket képesek lennének az emberről legombolni. A szerelem,megcsalás,és az elvesztése mely gondolatok leginkább kitöltik a gondolataimat, néha iszonyúan hiányzik, de ekkor beugrik hogy megcsalt, és ezért is szörnyű gondolataim vannak. Nem is tudom mért írok ide, hisz tudom a válaszokat, tudom mit fognak írni a hozzászólók. Azt hogy idő, de úgy érzem 10év múlva sem lesz jobb, ez nem lehet jobb! Leg jobb ha alszik az ember és addig sincs tudatában az ember a történteknek. Ugye ez sosem lesz jobb?
2012. jún. 3. 14:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Daganatos beteg volt. A hűség, hát holtomiglan holtodiglan! A hűtlenség alapból egy életre szóló trauma, hát ha még válaszok nélkül távozik az illető a kőrnyezetedből.
2012. jún. 3. 15:24
 12/14 anonim ***** válasza:
63%
Azt mondják a keleti emberek, hogy a nyugatiaknál fegyelmezetlenebb népség nincs a világon, mert vagy a múltjukon rágódnak, vagy a jövőjük miatt aggódnak, közben a jelent nem tudják megélni. Egy kérdés számos új kérdést vet fel. Mikor tudtad meg a megcsalást? Még életében vagy halála után? Mit nem tudsz megbocsátani? Azt, hogy megcsalt, vagy azt hogy meghalt? Vagy azt hogy meghalt mielőtt a csalást tisztázhattátok volna? Érzel-e valamilyen lelkiismeretfurdalást vele kapcsolatban? Netán olyan érzésed van, hogy valami közöd lehetett a betegségéhez? Az rendben van, hogy azt gondolod, hogy nem érdemelted tőle, de nincs-e ott halványan benne a sejtelem, hogyha te az idődből kicsit többet fordítasz kettőtökre és nem a fürdőmedencét hajtod, akkor talán nem lép félre? Ezeket neked kell tudnod. Az oké, hogy neki egyellőre még nem sikerült megbocsátanod, de magadnak meg tudtál-e? Az önsajnálatot is meg kellene vizsgálnod, mert a gyászban mindig több az önsajnálat, mint a bánat. Ezekre a kérdésekre a válasz benned van. A gyászmunkát pedig(jól látod) a világ legképzettebb pszichológusa sem tudja elvégezni helyetted. Hosszú út előtt mifelénk úgy búcsúztak az emberek: Tartsatok meg engem Jó (!!!)emlékezetben! Öregasszony voltam már, amikor ennek megértettem a jelentését. Azt jelenti, hogy a jó dolgokra emlékezzetek velem kapcsolatban. Azt tedd, és felejtsd el a sérelmeket, már nincs jelentőségük. Ölellek szeretettel.
2012. jún. 3. 15:33
 13/14 anonim ***** válasza:
45%

Dehogy kell pszichológus vagy vallás, nem kell ebbe belemerülni. Nem kell függnöd senkitől és semmitől, magad meg fogod oldani a helyzetet.

Helyes utad az ha életed során felhasználsz minden pozitiv dolgot amit a feleségedtől tanultál. Biztosan megtanitott sok mindenre, ezeket forditsd a saját elönyödre életed során, a negativ dolgok pedig peregjenek le rólatok örökre.

És igen, valaki feljebb jól mondta, kell egy asszony. De ne nyiss az első randin a fájdalmaddal, annak is meg lesz a helye és az ideje. Annyi élethelyzet van, annyi dráma, emberek mégis talpra állnak, te is meg fogod tenni, nem te vagy az egyetlen.

A megfelelő gondolkodásod úgy hangzik hogy felelőséggel tartozol magadért, de már nem csak magadért. Ez vezéreljen. Bármilyen helyzetbe sodrodsz, a lehetőségekhez képest mindenkinek hozd ki belőle a lehető legjobbat. Neked, a gyereknek és az új párodnak.

2012. jún. 3. 15:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Csak egy idézet jutott róla eszembe:

"Ne keseredj el az emberek miatt, és ne haragudj a sérelmekért. Az elhunytnak bocsásd meg szívedben mindazt, amivel megbántott. Békélj meg vele őszintén"

(Dosztojevszkij: Karamazov testvérek)

A másik hiánya mindig fog fájni, de idővel a gyász enyhül, és megnyugszik az ember.

2012. jún. 3. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!